Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro
Po zakoupení hotové hlavy začínám kompletovat svůj parostroj
Několik málo fotek z dnešní stavby podvozku je zde:
http://raserj.rajce.idnes.cz/Spalikovac_HD11_elektro
Případné připomínky jsou vítané a jelikož mám za domem několik stromů JAPOLU tak jeho úkol je sešrotovat cca.200 stromů ročně v dosahu elektřiny a stavba je z toho co dům dal
Hlava je ve výšce kdy by to mohlo vyhazovat přímo do vozíku za OA kterým by jsem je převážel do kůlny.
Několik málo fotek z dnešní stavby podvozku je zde:
http://raserj.rajce.idnes.cz/Spalikovac_HD11_elektro
Případné připomínky jsou vítané a jelikož mám za domem několik stromů JAPOLU tak jeho úkol je sešrotovat cca.200 stromů ročně v dosahu elektřiny a stavba je z toho co dům dal
Hlava je ve výšce kdy by to mohlo vyhazovat přímo do vozíku za OA kterým by jsem je převážel do kůlny.
Re: Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro
Tak včera povařený rám, podvozek a chybí už jen násypka,šponovák a jde se na zkoušku
http://raserj.rajce.idnes.cz/Spalikovac ... esized.jpg
Celkově je ale váha brutální-odhad tak 120kg
http://raserj.rajce.idnes.cz/Spalikovac ... esized.jpg
Celkově je ale váha brutální-odhad tak 120kg
-
mam jen obavy že jako koncový převod řemeny není vhodny budou prokluzovat už to jeden pan zkoušel a telefonoval mě že se mu řemeny smekaj.
to bude sypat přímo na ten motor nebo tam bude pytlování ?
Dneska je dodělané vyhazování a vstup.
Házet by to mělo do voziku.
Zítra snad proběhne první zkouška
Házet by to mělo do voziku.
Zítra snad proběhne první zkouška
tak jak pokračuješ?
Zatím nic moc
Při vetvi nad 3cm začali klouzat remeny takže nyni začínám měnit převod na retazek.
Jarda mel pravdu ze jako konečný prevod není remen vhodný a to jsem měl 3x17
Při vetvi nad 3cm začali klouzat remeny takže nyni začínám měnit převod na retazek.
Jarda mel pravdu ze jako konečný prevod není remen vhodný a to jsem měl 3x17
-
je zajimave že si to každy musí vyzkoušet sam a neposlechne není to první případ.Je dobre u elektromotoru použít i setrvačník přímo na elektromotor a to nějaky z auta š 120 je vyvaženy
Ony by to ty řemeny přenesly, ale ne na takovém titěrném průměru řemenic.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Tak úplně malé řemenice asi nejsou,odhaduji ta větší tak 180.Možná mohla být ta hřídel protažená i na druhou stranu,případný setrvák, by pak nebyl na škodu.Já jsem uvažoval o řemenici pr.240 na 2 x17 řemen.Ta řemenice byla na továrním kompresoru a vrtěl s ním 7.5Kw motor.
Mám souseda,který vždycky říká "Joch to hned pravil ,že to tak niebydě fungovať haha".přitom umí akorát tak pozametat dvůr,když mu stará nakáže.
Po bitvě atd. každý generál,škoda že někdo hned nenapíše, osvědčilo se mi tak a tak.Chudák konstruktér to nakonec vyřeší,jenže musí řešit věci které už dávno někdo vymyslel.Doufám že patří k těm lepším a že s námi ostatními lenivci podělí o správné řešení.
Mám souseda,který vždycky říká "Joch to hned pravil ,že to tak niebydě fungovať haha".přitom umí akorát tak pozametat dvůr,když mu stará nakáže.
Po bitvě atd. každý generál,škoda že někdo hned nenapíše, osvědčilo se mi tak a tak.Chudák konstruktér to nakonec vyřeší,jenže musí řešit věci které už dávno někdo vymyslel.Doufám že patří k těm lepším a že s námi ostatními lenivci podělí o správné řešení.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
-
Ja jsem už několikrat upozornoval že konečny převod řeneny je blbost a přesto to pokažde někdo zkusí.Ja třeba dělam řemenice ze setrvačníku š 120 dva sešrobuju do sebe a jde udělat řemenice 2x 17
Jardy, jenže ono to klouže na té menší řemenici. Výpočet řemenového převodu je skoro v každých tabulkách a vstupní údaje jsou tu taky, takže nepovažuju za nutné psát o výpočtu řemenového převodu do každého vlákna, kde se někomu něco nepovede.
Jasně,pořád jenom ukazuješ jak se to dělat nemá,ale kdyby si třeba napsal ,jaká je převodovka u té hlavy štěpkovače se spalovacím motorem,to né ,to zas musí někdo pár krát zkusit všeliké převody než mu vyjde třeba šnekovka.
Moc tomu nerozumím. To, že řemenový převod je nepoužitelný psal Jarda, ne já. Jen jsem si dovolil poznámku, že řemeny ten moment umí přenést taky, takže to, že ad hoc navržené řešení na první pokus nefungovalo nepovažuju za argument pro použití řetězu. Argumentem by bylo, že řemenový převod vychází jako příliš rozměrný nebo drahý. Jak si to přeješ navrhnout? Myslím tím převodový poměr a moment na nožové hlavě.
Autor štěpkovací hlavy v pohodě mohl popsat funkční převod,jako příklad.Takhle se sice baví levnou reklamou,jak jsou ostatní méně schopní protože to musí pracně všechno vyzkoušet.
Má sice reklamu,jenže kdyby napsal správné řešení možná by získal víc.Třeba Bibošovu hlavu si už udělalo hodně lidí,a že by neměl co dělat si nemyslím.
Má sice reklamu,jenže kdyby napsal správné řešení možná by získal víc.Třeba Bibošovu hlavu si už udělalo hodně lidí,a že by neměl co dělat si nemyslím.