Traktor ŠUMAVAN

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
TRABUKO

Re: Traktor ŠUMAVAN

#31 Nový příspěvek od TRABUKO »

Presně tak vladimire to je dilema jestli postavit druhej nebo predelavat stavajici tod otazka.
Je tu nekkolik problemu jako sila pouziteho materialu na ram tento stavajici traktor ma slabej ram a bojim se ze by to pod tou napravou z V3s nevydrzel tak jsem premejslel jestli by nebylo lepsi zkratit napravu dat silnejssi ram a pak vsechny ty veci prehazet na ten novej ram ale babo rad .

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#32 Nový příspěvek od Atlan »

Ono pri prerabke ti tu a tam nieco vybehne s čim si neratal. tes som rozmyslal ako rozne veci do stavajuceho dat a cim viac so mrozmyslal tym viac uprav si to vyzaduje. Tak ze staviam druhy, hlavne mi ten stary ostava pojazdny :) len nakoniec sa prehodia dolezite veci.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

TRABUKO

#33 Nový příspěvek od TRABUKO »

Jo asi to tak taky udělám že si všechno připravím jak nápravu tak rám a pak to začnu jen přehazovat asi to bude nejjednodušší :friends: 8)

Daddy

#34 Nový příspěvek od Daddy »

Ona je tady rada drahá :-/ :( , každý z nás má jiné podmínky (prostorové, výrobní, vybavení dílny), jiné komponenty, jiný výchozí stav původního stroje a tak rozhodnutí o přestavbě anebo stavbě nového stroje stejně musí vzejít od Tebe.
Vladimír dělal přestavbu a udělal dobře, i když zrovna jsem ho z tohoto postupu v době příprav zrazoval. Zřejmě dobře věděl, do čeho jde a co ho bude čekat (a také je nutné brát v úvahu hodnotu "využitelného zbytku" po rozebrání - a ta byla v tomto případě veliká :ano: ).
Sám jsem začal kdysi stavět nový stroj, protože v mém případě byl už základ nevhodný pro další využití - no a také skončil pod flexou....
V Tvém případě asi opravdu postav zadní nápravu s dostatečně masivním rámem a pokračuj v zástavbě odzadu dopředu...... :-/

TRABUKO

#35 Nový příspěvek od TRABUKO »

Pro Daddy: Máš pravdu každej máme jiné podmínky a jak se říká každej máme svojí hlavu takže ja si zkrátím zadní nápravu a udělám si rám a pak se bude jen přehazovat a proběhne výměna motoru za diesel protože benzin by mě sežral :smich: :smich: Jo a kluci taky sháním zadní kola na náúravu V3S ne ty klasický jak jsou na nápravách ale takový ty jak se dávali na ty káry za V3S ne stou vypuklou hvězdicí nebo jak to mám napsat 8)

Daddy

#36 Nový příspěvek od Daddy »

Neprodávám je - aspoň zatím ne, ale asi máš na mysli tyto disky:
Obrázek

TRABUKO

#37 Nový příspěvek od TRABUKO »

Jo přesně tyhle myslím ale škoda že neprodáš bral bych je všema 10ti :'(

kuta

#38 Nový příspěvek od kuta »

postav jinej,dle fotek tam zákald nového máš.JE škoda ho předělávat když je víc kusů (vím o dovu) tohoto traktoru...a 25km od sebe ... :D

TRABUKO

#39 Nový příspěvek od TRABUKO »

No je to hezky udělaný to já neříkám ani slovo ale to hučení těch řetězu je za trest a hlavně je tam naprd spracovaný řizení jinak sem sním spokojenej a kdo má stejnej nebo podobnej traktor byl bych rád za fotky 8) :friends:

Vladimír2

#40 Nový příspěvek od Vladimír2 »

TRABUKO píše:... ale to hučení těch řetězu je za trest ...:
...nějaké ty zvuky přece k traktorům patří a pak , kolik toho najezdíš..?

TRABUKO

#41 Nový příspěvek od TRABUKO »

Vladimíre jasně že takový ty pazvuky traktor vydávat musí ale ono jak je tam moc převodů jak na zadní vývod na pohon kosy a na pohon zadní nápravy a když pak jede vyšší rychlostí tak to ani neslyším motor a co se týče toho kolik toho najezdím tak věčnej odvoz bordelu na skládku,vození pšenice pro slepice, dřevo z lesa pomalu každej víkend, v léťe pak sečení trávy a svážeení a tak dále takže ono to pak otravuje no tobě to tak nedrnčí ty máš ted jen jeden řetěz a to je znát jako bejk 8)

Vladimír2

#42 Nový příspěvek od Vladimír2 »

TRABUKO píše:Vladimíre ... no tobě to tak nedrnčí ...
:smich: ...ani nevíš , jak se mýlíš...

TRABUKO

#43 Nový příspěvek od TRABUKO »

No dobře drnčí ale myslím že o něco míň než předtím ne? :friends:

Vladimír2

#44 Nový příspěvek od Vladimír2 »

TRABUKO píše:Pro Daddy: Máš pravdu každej máme jiné podmínky a jak se říká každej máme svojí hlavu takže ja si zkrátím zadní nápravu a udělám si rám a pak se bude jen přehazovat a proběhne výměna motoru za diesel protože benzin by mě sežral :smich: :smich: Jo a kluci taky sháním zadní kola na náúravu V3S ne ty klasický jak jsou na nápravách ale takový ty jak se dávali na ty káry za V3S ne stou vypuklou hvězdicí nebo jak to mám napsat 8)
...po přečtení tohoto příspěvku jsem si myslel , že máš jasno . Rám ,zkrácená náprava V3S , naftový motor ... Ještě nějaká přední náprava a trocha té ,jak říká Daddy, bižuterie a nový stroj je na světě . Jak jednoduché ,ale přiznej se ,že se Ti do toho nechce..? :friends: :smich:

TRABUKO

#45 Nový příspěvek od TRABUKO »

Vladimíre trošinku si mě prokouknul :D :D :D :D Ale nadruhou stranu se těším až se začnu v něčem vrtat přeci jen diesel je diesel a myslím že ty to můžeš jen potvrdit 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“