Kvalitní uhlí
Kvalitní uhlí
Mam dotaz-jak poznat kvalitní české uhlí od nějakého polského šmejdu.Budu kupovat cca 60q a jde mi o to,abych nekoupil polské za cenu českého.S uhlím co jsem kupoval loni jsem byl spokojený-cena 480Kč/q,ale je mi divné, že všechny sklady v okolí zdařili cca o 20-30kč/q a oni mají cenu stejnou jako loni.
Re: kvalitní uhlí
Kolega s kterým jsem pracoval dělal kdysi v Uhelných skladech. Vždycky říkal abych si vybíral matné uhlí.Prý se leskne jíl
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- jirka_holub
Mam ruzne zkusenosti:
Pokud jsem si objednal a nechal si dovezt tak to byl smejd.
Spatne horelo, mnoho popela.
Pak jsem si objel nekolik skladu v okoli, vybral jsem si a dovezl sam.
Jak to poznat ?
Musis to videt zblizka a nejlepe za sucha. U mokreho to jde hur poznat.
Ja kupoval cerne uhli.
- Pokud ma stribrny nadech, a takovou jemnou trochu piscitou strukturu povrchu, tak to neber, je v tom maly obsah uhli a hodne bordelu. To je smejd.
- pokud je cernocerne, zadny naznak piscitosti, ale ma takove uplne cerne leskle plosky, jakoby asfaltovy odlesk, tak to kup do zasoby, to hori jak benzin. (ale i to ma nevyhody)
- pak existuje neco mezi tim, bez asfaltovych plosek, trochu nahnedle.. docela ujde, nevadilo mi.
Rozdil mezi prvnim a druhym bych rekl ze v horlavosti a vyhrevnosti asi tak trojnasobny.
Ale to horlave zase rychle shori, takze musim casteji prikladat a nebo hori tak moc ze pri velkem privodu vzduchu z nepozornosti lehce uvarim kotel! 125oC na budiku.. hruza..
S tim spatnym to hori ( spis nehori ) dlouho, hodne to huli a malo hreje. ( vyhoda - nemusim ke kotli tak casto, dale uz jen nevyhody. Spousta popela, speceneho do krusty, mnohdy jsem ho musel skoro vytloukat. Pri prokladani drevem 1:1 to bylo lepsi ale otrocina..
Pokud jsem si objednal a nechal si dovezt tak to byl smejd.
Spatne horelo, mnoho popela.
Pak jsem si objel nekolik skladu v okoli, vybral jsem si a dovezl sam.
Jak to poznat ?
Musis to videt zblizka a nejlepe za sucha. U mokreho to jde hur poznat.
Ja kupoval cerne uhli.
- Pokud ma stribrny nadech, a takovou jemnou trochu piscitou strukturu povrchu, tak to neber, je v tom maly obsah uhli a hodne bordelu. To je smejd.
- pokud je cernocerne, zadny naznak piscitosti, ale ma takove uplne cerne leskle plosky, jakoby asfaltovy odlesk, tak to kup do zasoby, to hori jak benzin. (ale i to ma nevyhody)
- pak existuje neco mezi tim, bez asfaltovych plosek, trochu nahnedle.. docela ujde, nevadilo mi.
Rozdil mezi prvnim a druhym bych rekl ze v horlavosti a vyhrevnosti asi tak trojnasobny.
Ale to horlave zase rychle shori, takze musim casteji prikladat a nebo hori tak moc ze pri velkem privodu vzduchu z nepozornosti lehce uvarim kotel! 125oC na budiku.. hruza..
S tim spatnym to hori ( spis nehori ) dlouho, hodne to huli a malo hreje. ( vyhoda - nemusim ke kotli tak casto, dale uz jen nevyhody. Spousta popela, speceneho do krusty, mnohdy jsem ho musel skoro vytloukat. Pri prokladani drevem 1:1 to bylo lepsi ale otrocina..
Uhlí si dovezu sám,mám vyhlídnuté 3 sklady,které hodlám navštívit a pak porovnat.Loňské uhlí bylo super-žádný popel,dobrá výhřevnost a ani jsem tam nemusel často chodit,ale pak jsem najel do zbytku z předloňska a z toho bylo popela jak sviňa,malá výhřevnost=kotel furt dokořán=velká spotřeba.
- standakvech
Já kupuju ledvickej oříšek za 220kč (lońská cena) a jsem spokojenej mám kotel dakon dor-25 málo popelu a dobrá výhřevnost násypka mi vydrží i 13hod.
Černé uhlí je takové že hlavně potřebuje pořádní komín a pak hoří dobře o tom to je.Když budeš mít silné auto velký obsah a špatně seřídíš předstih tak ti taky nepojede dobře a mužeš tam lít vysokooktanový benzín to bylo jen takové přirovnání.
Rozlišuju jenom uhlí s větší nebo menší výhřevností ale každé shoří to musí být pořádný komín a pak shoří.U nás se prodává za 570kč černím uhlím už topím 22let.
Rozlišuju jenom uhlí s větší nebo menší výhřevností ale každé shoří to musí být pořádný komín a pak shoří.U nás se prodává za 570kč černím uhlím už topím 22let.
Topná sezéna je v plném proudu. Má někdo nějaké další nápady jka rozlišit kvalitní uhlí?
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
já ti nevim za 490,-q kupuju brikety unionxlmen píše:S uhlím co jsem kupoval loni jsem byl spokojený-cena 480Kč/q,ale je mi divné, že všechny sklady v okolí zdařili cca o 20-30kč/q a oni mají cenu stejnou jako loni.
malej traktorista v malým traktoru
Já mám vyzkoušené Ledvice ořech 1 za 309/q a jsem spokojený. Pravda je, že si pro něj jezdím sám a naberu si skutečně jen uhlí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jak tady čtu ty ceny, možná by mnozí udělali pro sebe a své okolí blaho zakoupením uhelného automatu. Pro xlmena je to na šesti tunách 12.000,- doma, takže kotel je za pět sezon zaplacený a stačí jednou až dvakrát týdně doplnit násypku a vynést popel. A s kotlíkovou dotací...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Máš naprostou pravdu ale ta dotace je jen pro určité kraje. Hovořil jsem s několika lidmi, kteří tyhle automaty mají. Je to prý paráda a rozhodně se vyplatí ho koupit od polského výrobce. Ale pořád je to 50 klacků
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
My jsme si například zažádali na tu dotaci (60 000.-) a nás by to vyšlo dalších cca 40 000.Pořád se to ale vyplatí.Jenže jsou taky rychlý na těch krajích.Zažádali jsem v září a bude to schválené nejdřív v únoru
Pokud tvůj plán selhal, změň plán, ale nikdy neměň svůj cíl!
Ještě k těm dovozům a dojetí si sám pro uhlí.
nechali jsme si uhlí dovézt - je to u nás stejná cena, ať si pro něj dojedete sami nebo ať Vám jej přivezou.
V roce 2007 jsme koupili nový kontejner, tak jsem si dojel pro uhlí sám, zejména z důvodu, že si opatrně nacouvu až do stodoly a nemusí se pak kolečkovat. Fůra byla na váhu stejně těžká, jako když vozí sám prodejce (který si samozřejmě váží bez vaší přítomnosti), ale objemově dobrých o 20% víc, a pak že od nich doprava zdarma....
nechali jsme si uhlí dovézt - je to u nás stejná cena, ať si pro něj dojedete sami nebo ať Vám jej přivezou.
V roce 2007 jsme koupili nový kontejner, tak jsem si dojel pro uhlí sám, zejména z důvodu, že si opatrně nacouvu až do stodoly a nemusí se pak kolečkovat. Fůra byla na váhu stejně těžká, jako když vozí sám prodejce (který si samozřejmě váží bez vaší přítomnosti), ale objemově dobrých o 20% víc, a pak že od nich doprava zdarma....
Moje stroje:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
-
Kamarád co před 15lety jezdil s uhlím se přiznal ,že mu váha vydělala každý 2 roky na novy auto to je hnus pánové
A pak to má u nás k něčemu vypadat!!!
Jinak problémy s uhlím neřeším-páč topím pouze dřevem
Jinak problémy s uhlím neřeším-páč topím pouze dřevem