Takže modrá na Zetoru 5611 by měla být S 2046 odstín 4399. Tu zlatou nevím.johndeere píše:Díky, to bys byl moc hodnej
Barvy traktoru Zetor
Moderátor: Lukashil
Re: Barvy traktoru Zetor
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- johndeere
Nevíš prosimtě odstín šedé? Jak se dělaly ty modro šedý padesátky... DíkyTom píše:Takže modrá na Zetoru 5611 by měla být S 2046 odstín 4399. Tu zlatou nevím.johndeere píše:Díky, to bys byl moc hodnej
Nevímjohndeere píše:Nevíš prosimtě odstín šedé? Jak se dělaly ty modro šedý padesátky... DíkyTom píše:Takže modrá na Zetoru 5611 by měla být S 2046 odstín 4399. Tu zlatou nevím.johndeere píše:Díky, to bys byl moc hodnej
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Na spodek jsem dal barvu číslo RAL 6012 ale vy si ju nedávejte
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
staník píše:Na spodek jsem dal barvu číslo RAL 6012 ale vy si ju nedávejte
jo ale přesně tahle tam patří RAL 6012, nebo ČSN 5911,5914,je to černozelená, ty to máš nějaké šedé- jaký máš pod tím základ? Nebo to dělá světlo?
- johndeere
Mě se to zas tak špatný nezdá. Nemáš kdyžtak jinší foto, jestli to nezkresluje to světlo nebo blesk. Jinak mě se to líbí, kapotu dám asi modrou, co byly originál na Zetorech, ale nevím jakou dát na spodek a motor, přemýšlím o šedé.staník píše:Na spodek jsem dal barvu číslo RAL 6012 ale vy si ju nedávejte
Moc pěkně to dělášstaník píše:Na spodek jsem dal barvu číslo RAL 6012 ale vy si ju nedávejte
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Něco bylo opískované a tak jsem to pro sjednocení natřelčernou základovkou od BODY.Tu barvu možná zkreslujou zářivky,mám jich na stropě asi deset.Dám sem fotku chladiče s kouskem původí barvy.Spíš než šedé mi to připadá modré .trago105 píše:staník píše:Na spodek jsem dal barvu číslo RAL 6012 ale vy si ju nedávejte
jo ale přesně tahle tam patří RAL 6012, nebo ČSN 5911,5914,je to černozelená, ty to máš nějaké šedé- jaký máš pod tím základ? Nebo to dělá světlo?
Dílna je dílna
Čau chci se zeptat není RAL jenom odstin barev.trago105 píše:staník píše:Na spodek jsem dal barvu číslo RAL 6012 ale vy si ju nedávejte
Ja třeba používám barvu od výrobce TIKURILA a nechám jsi ji namicht v odstínu RAL 3020(červena) a tim stříkam traktory samozřejmně jen to co má být červené je to syntetika.
Ano RAL je stupnice barev.Barva co jsem použil je Vivmetal a je to akryl-uretanová barva.Nevím kolik barvy potřebuješ na jeden traktor ale jeden známej mi řekl že tak deset kilo syntetiky. Víš kolik barvy padlo na tenhle jeden nátěr štětcem toho traktoru-JEDNO KILO.Já si namíchal tak 0,4 litru že to jen zkusím jak to bude vypadat-a obešel jsem hydrauliku,levej bok a motor mimo té plochy vedle odstředivky.Už jsem nadával protože jsem chtěl jít na fórum a stále jsem měl barvu a tak jsem ji musel vytřít.Kreje opravdu krásně
Dílna je dílna
Ja používam tu TIKURILU syntetiku v odstinu RAL traktory stříkám, na boky na kapotu ,předni blatniky ,zadni blatniky,použiji tak 3kg barvy.staník píše:Ano RAL je stupnice barev.Barva co jsem použil je Vivmetal a je to akryl-uretanová barva.Nevím kolik barvy potřebuješ na jeden traktor ale jeden známej mi řekl že tak deset kilo syntetiky. Víš kolik barvy padlo na tenhle jeden nátěr štětcem toho traktoru-JEDNO KILO.Já si namíchal tak 0,4 litru že to jen zkusím jak to bude vypadat-a obešel jsem hydrauliku,levej bok a motor mimo té plochy vedle odstředivky.Už jsem nadával protože jsem chtěl jít na fórum a stále jsem měl barvu a tak jsem ji musel vytřít.Kreje opravdu krásně
Samozřejmně střikám i zevnitř (kapota ,blatniky,boky) střikam dvě vrstvy
Já myslel na spodek.K plecařině a kabině jsem se ještě nedostal
Dílna je dílna
na spodek te syntetiky 2kg (spodek,motor,zadek)staník píše:Já myslel na spodek.K plecařině a kabině jsem se ještě nedostal
Tak základní problém je v akryl-uretanové barvě. Těch 10 kg je taky blbost. Kup si klasickou syntetiku (třeba od Balakomu) v odstínu 5911 a budeš to mít jako origo. Sám jsem asi před 2 lety natíral kabinu na 70tce (Barva Balakom, odstín 5911) a výsledek shodný na 100% s originálem. Jak říkám kup si malou plechovku klasickej syntetiky (cena okolo 100Kč) a zkus si kousek natřít a uvidíš ten rozdíl.
Nevím jakej by měl být v té barvě problém,prosím vysvětlit.Jinak tady na údržbě říkají že syntetika je dobrá--na skříňku na nářadí,ale jen zevnitř
Dílna je dílna