freemanův špalíkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: freemanův špalíkovač
Byl hezkej víkend, tak jsme šli vyvenčit náš novej přírůstek do rodiny
-
Naozaj pekné videjká...len by mohli byť trošku dlhšie...
Ale je to super že ste v domácich podmienkach a za málo peňez urobili takú mašinku.
Mihi
Ale je to super že ste v domácich podmienkach a za málo peňez urobili takú mašinku.
Mihi
Mihi
To je krásnej přírůstek do rodiny.Doufám,že za měsíc budu mít podobnej taky doma.Hlavně aby nezlobil.
Vezme to max. 65mm mokrý dřevo. Když jsem tam nacpal suchej jasan v tomhle rozměru, tak mi ulítl střižnej šroub, ale takovej průměr už je lepší nařezat na zahradě na cirkule.
-
kolik ti prosím tě vychází vzdálenost os válců? Dík
To se musí kalit co to dá....
- fastrac8250
pekna masinka len nech sluzi co najdlhsie bez problemov
radim.strnad: 166mm
Potřebuji zpomalit můj štěpkovač.Je dvourotorový přímo zapojen přes kardan k traktoru.Šlo by takovéto řešení pomocí asi třech klínových řemenů a řemenic v poměru cca 1:3.Štěpkovač je bez předlohové hřídele.
Potřebuji zpomalit můj štěpkovač.Je dvourotorový přímo zapojen přes kardan k traktoru.Šlo by takovéto řešení pomocí asi třech klínových řemenů a řemenic v poměru cca 1:3.Štěpkovač je bez předlohové hřídele.[/quote]
Ne to by určitě nešlo klíňák by prokluzoval, to je strašnej krouťák, už takhle je to jen tak tak. Raději řetězovej převod
Ne to by určitě nešlo klíňák by prokluzoval, to je strašnej krouťák, už takhle je to jen tak tak. Raději řetězovej převod
Děkuji.
Ono i konstrukčně to neni uplně reálné. Pokud by malá řemenice měla průměr 200mm, což je u větších řemenu asi minimum, tak velká vychází 600mm. Tu poté roztočit na 150-200 otáček. To pak bude docela hukot.
BratrH: Klidně to udělej a bude to fungovat bez problémů. Já mam předlohu přes klíňáky 3x 17 a nemam stim problem. Kdybych to dělal znova, tak bych tam teda jeden klíňák přidal, ale dělaj sem to co se kde našlo, takže jsem dělal jen jednu řemenici.Nevim na kolik ti točí vývoďák, ale já to mam skoro jedna k jedný+ asi 60kg setrvák a chroupe si to pěkně v klidu 8cm suchou habrovou větev. Když přidam, tak to sežralo 10cm habr, nebo 12cm borovičku. Kdyžtak koukni sem, jsou tam nějaký fotky. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=40188
Nojo ale on tam tu předlohu nemá. Jestli jsem to dobře pochopil, tak má vývodovej hřídel přímo na jednom z válců