Nejsem s počítačem moc kamarád tak sem fotky dávat neumím nějak mi to nejde,ale pošli mi mail a já ti zítra pošlu fotky i s rozměrama. Loni sem používal jako protizávaží podkop z unc. ale tohle je o hodně lepší líp se to zapřahá a líbí se mi to mnohem víc než ta bedna a cenově mi to vyšlo zhruba na 2000.citrusek píše:Šla by udělat fotka toho závaží a změřit ho. Tohle by bylo úplně nejlepší řešení. Teď přes zimu bude čas, tak bych mohl něco takovyho udělat.kordl píše:Já si doma udělal do ramen betonovou kostku. Svařil sem rám do tříbodového závěsu na něj nějakej roksor jako armaturu a zašaloval. Koukají jen čepy po stanách a nahoře stovka učko na třetí bod. Podle odhadu to má 800 až 1000 kg. Je to bezvadná věc ještě menší než bedna.
Citrusovi 7745
Moderátor: Lukashil
Re: Citrusovi 7745
Mail napíšu do SZ. Nějakej materiál na to doma bude, tak by to mohlo vyjít na minimum a bude to určitě lepší než bedna.
Je to 5611, ale z původního traktoru už tam moc není. Otec ji koupil snad ještě dřív než jsem byl na světě. Říkal, že originál je tam snad už jenom přední náprava a konzola nápravy. Dřív byla jiná doba a dělal v dílnách, tak byly díly na tyto traktory všude. Dveře jsou celé prosklené, vzduchojem je pod kabinou, má posilovač řízení, přední světla jsou v kapotě jak to mají novější traktory, hydrauliku asi ze 67 se silnějším válcem, má agrohák. Přední náboje na šestidírové disky, místo těch čtyřdírových které u šroubů pořád praskaly a když se hodně zatočilo, tak ty kola hrnuly. Teď jde zatáčet daleko líp. Je to dobrý traktor, ale pro nás už slabý a moc se nevyužívá.zetorak jirka píše:To snad ani není 56 né? nebude jí škoda?
jen sem sliboval ty rozměry tá betonové kostky tak na víšku má 75 cm šíčka mezi šavlema je 60 cm a déla 65cm.kordl píše:Nejsem s počítačem moc kamarád tak sem fotky dávat neumím nějak mi to nejde,ale pošli mi mail a já ti zítra pošlu fotky i s rozměrama. Loni sem používal jako protizávaží podkop z unc. ale tohle je o hodně lepší líp se to zapřahá a líbí se mi to mnohem víc než ta bedna a cenově mi to vyšlo zhruba na 2000.citrusek píše:Šla by udělat fotka toho závaží a změřit ho. Tohle by bylo úplně nejlepší řešení. Teď přes zimu bude čas, tak bych mohl něco takovyho udělat.kordl píše:Já si doma udělal do ramen betonovou kostku. Svařil sem rám do tříbodového závěsu na něj nějakej roksor jako armaturu a zašaloval. Koukají jen čepy po stanách a nahoře stovka učko na třetí bod. Podle odhadu to má 800 až 1000 kg. Je to bezvadná věc ještě menší než bedna.
zatím sem s tím teda nad míru spokojen. Samozřejmě že se musí z rozumem a citem ještě když mám traktor bez předku,ale před týdnem sem s ním nakládal 6m smrkový dříví na pilu a bez závaží bych si ani nelíz.citrusek píše:Mail napíšu do SZ. Nějakej materiál na to doma bude, tak by to mohlo vyjít na minimum a bude to určitě lepší než bedna.
takže cca 650 kg
Je to možný neměl sem možnost ji zvážit. Kolik bereš že má kubík betonu 2500kg?trago105 píše:takže cca 650 kg
Kubík betonu co uděláš doma má cca 2100-2300 kg. Nejtěžší je vibrolisovanej, ten má cca 2500kg
Jojo máš pravdu kdybych do toho dal vybrátor tak se mi rozvalí šalování .
Děkuju za fotky, vypadá to dobře. Přes zimu něco takovyho udělám.
Neni zač děkuji za pochvalu jen ještě sehnat ten traktor s předkem.
Zdravím všechny v novém roce a zároveň přeju všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví. Od Ježíška jsem dostal foťák, tak si ho konečně nebudu muset půjčovat a budu moct všechno dokumentovat. Zatím toho na focení moc není, ale aspoň něco málo fotek sem dám.
Zatím je venku teplo, tak jsme se pustili do oprav traktorů. Na 7745 jsme dávali nové manžety do všech brzdových válečků, přetěsňovalo se servo a měnily se ložiska co drží přední kolo, byly obě vysypané. Ještě chceme udělat manžety na hydraulice a pak už bude nachystaná na jaro.
Na 77 co má nakladač musíme udělat čep přední nápravy, má neskutečnou vůli. A pak ještě vyměnit na jednom kole brzdové lamely a dát nová gufera. Jedna strana už se dělala na jaře a ta druhá se už nestihla. Předchozí majitel dával obě lamely nové, ale dal tam špatná gufera a tekl do nich olej.
Tady pár fotek z ustájení býků co jsme dělali na podzim.Zbytek je uvázaný ve chlívě.Teď jich máme 33,v Prosinci jich bylo 37
Dnes jsme dovezli sadbu, tak bylo co uklízet.
Zatím je venku teplo, tak jsme se pustili do oprav traktorů. Na 7745 jsme dávali nové manžety do všech brzdových válečků, přetěsňovalo se servo a měnily se ložiska co drží přední kolo, byly obě vysypané. Ještě chceme udělat manžety na hydraulice a pak už bude nachystaná na jaro.
Na 77 co má nakladač musíme udělat čep přední nápravy, má neskutečnou vůli. A pak ještě vyměnit na jednom kole brzdové lamely a dát nová gufera. Jedna strana už se dělala na jaře a ta druhá se už nestihla. Předchozí majitel dával obě lamely nové, ale dal tam špatná gufera a tekl do nich olej.
Tady pár fotek z ustájení býků co jsme dělali na podzim.Zbytek je uvázaný ve chlívě.Teď jich máme 33,v Prosinci jich bylo 37
Dnes jsme dovezli sadbu, tak bylo co uklízet.
-
Pěkný fotky, koukám, že taky chováš býky. Ty asi kupuješ zástav že?
Jo všechno nakupujem. Někdy 50-60 kg telata, někdy kolem 100, 150 a teď poslední kolem 220 kg, prostě kde co je. Tady kousek od nás po horách mají všichni masný dobytek a pastvu, tak se zástav dá sehnat docela dobře.
Ještě přidávám pár fotek z dnešní opravy hydrauliky. Od pondělí už má být zima, tak s opravama zatím končíme, protože nemáme žádnou velkou dílnu kde je teplo a kam by se dalo zajet s traktorem.
Ještě přidávám pár fotek z dnešní opravy hydrauliky. Od pondělí už má být zima, tak s opravama zatím končíme, protože nemáme žádnou velkou dílnu kde je teplo a kam by se dalo zajet s traktorem.
pre: Citrusa
To je vsetko okolo vase? myslim ten dom a tie klenby okolo
pytam sa preto lebo sa mi to paci
To je vsetko okolo vase? myslim ten dom a tie klenby okolo
pytam sa preto lebo sa mi to paci
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS