Ahoj, chceš poradit??? A bude to lepší než se psalo výše. Něco o prodlužce s průřezem 2,5 mm2.Brendak píše:Díky za rady.
Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Jede traktor, je to Zetor 3011
Necham si poradit.
Já jsem si udělal prodlužováček k invertoru z kabelu 5 G x 1,5 mm2. Dvě žíly se dají na fázi, dvě na nulu a zelenožlutej zůstane jako ochranej. Průřez pracovních vodičů je pak větší než v kabelu 3Gx2.5.
To samé mam v dílně udělané ze zásuvky 32A 3x380V. Mam 230 V vytaženejch z té motorové zásuvky.
To samé mam v dílně udělané ze zásuvky 32A 3x380V. Mam 230 V vytaženejch z té motorové zásuvky.
Jede traktor, je to Zetor 3011
nulak nebude dvojitej?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Otázka je, jestli tenhle kabel vyjde cenově líp . Jinak se to běžně dělá, akorát je tam problém když se přeruší jeden vodič nebo jeho spoj a ty to nevíš...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
A staci na uzemeni jen jeden? Eletrika neni moje silna stranka.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Uzemnění je jen bezpečnostní prvek... Pokud máš rozvaděč zapojenej jak má být, tak stačí
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Otec takto předělal prodlužku 380 na 220, právě spojením dvou a dvou žil
Podle hrobařovy příručky?
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
dostal jsem to dokonce jako radu i na fóru
třeba měl kabel 5x ale tomu moc nevěřím ono si lidi říkají šak ono to funguje....a nějěký jeden na fóru gdyž radí to je opravdu fundovaná rada z eletriků neni sranda
tady na fóru už sa ví gdo je profesionál elektro a má 50-ku tak si to tu kluci hlídají a gdyž někdo napíše chujovinu tak zasáhnou jak rezis teď
tady na fóru už sa ví gdo je profesionál elektro a má 50-ku tak si to tu kluci hlídají a gdyž někdo napíše chujovinu tak zasáhnou jak rezis teď
Dá sa tak predlžovačka urobiť, doma má iste tak viac ľudí porobená "silné" predlžovačky ale treba myslieť aj na bezpečnosť a čo v prípade že by došlo k nejakému nešťastiu ktoré by ani tá predlžovačka nemusela spôsobiť, poisťovňa by hneď mala argument aby nevyplatila celú škodu. To neni ako keď si niekto urobí zváracie káble pospájaním všetkých žíl, tam nič nehrozí. Ja sa za odborníka nikdy nevydávam, nie som elektrikár, na dome som si prerobil celú elektriku sám, vrátane preloženia elektromera, no ale by som sa nebál hocikedy dať skontrolovať revíznemu technikovi. Brat robil inšpektora a od neho som dosť rozumu nabral. Ak mám niekedy pochybnosti tak mu zavolám a poradím sa.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Ja poviem k tomu len toľko..... že prierez ochranného vodiča (žltozelený PE) nesmie mať menší prierez ako vodič fázový (L).
Za ideální bych považoval kabel min. 3x2,5 a vymotat z bubnu.
Poměrně dobře to je popsaný tady
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2009090203
.
Jinak doporučuji i ty gumový zásuvky a vidlice. Jsou sice dražší ale vydrží. Určitě mají být min. na 16A/230V.
Poměrně dobře to je popsaný tady
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2009090203
.
Jinak doporučuji i ty gumový zásuvky a vidlice. Jsou sice dražší ale vydrží. Určitě mají být min. na 16A/230V.
S tím Invertorem Kitin 150 jsem svařoval u kamoša. O chybě v prodlužce jsem mu říkal , tak je na něm jak se zařídí.