fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
jojof

Re: fortschritt ZT 303

#2806 Nový příspěvek od jojof »

aha tu mate na predaj super masinu s hyd.rukou http://www.autobazar.eu/sk/ifa-zt-303-4 ... 78082.html

CBS

#2807 Nový příspěvek od CBS »

jojof píše:aha tu mate na predaj super masinu s hyd.rukou http://www.autobazar.eu/sk/ifa-zt-303-4 ... 78082.html
Že hybrid (diesel/elektrika) :D

poulm

#2808 Nový příspěvek od poulm »

Pěkné no,občas se zadaří různé úsměvné přklepy.
Ale když už jsme u těch alternativních paliv,tak u nás začínají stavet čerpačku na CNG,žy bych si předělal ZTéčko na plyn? :smich:

No jinak hotday našel pěkné obrázky čelní hydrauliky udělané na 323ce,
nad něčím takovým také začínam přemýšlet, co vy na to?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Misony

#2809 Nový příspěvek od Misony »

Moc pěkná práce 8) . Traktor je zas o něco variabilnější. No já mám momentálně rozdělanej čelní nakl. na své ZT ale sem zatim ve fázi že sháním na to vše potřebné,eště něco málo chybí,mám hotový zatim jen nosnej rám. Přes zimu bych to rád dokončil.

hotday

#2810 Nový příspěvek od hotday »

Misony píše:Moc pěkná práce 8) . Traktor je zas o něco variabilnější. No já mám momentálně rozdělanej čelní nakl. na své ZT ale sem zatim ve fázi že sháním na to vše potřebné,eště něco málo chybí,mám hotový zatim jen nosnej rám. Přes zimu bych to rád dokončil.
potom hod fotky, aj ja budem fotit bud. tyzden...vcera som fakt nestihal...okrem ineho, ja mam zas v plane predne ramena nieco ako je na obrazkoch...

hotday

#2811 Nový příspěvek od hotday »

poulm

#2812 Nový příspěvek od poulm »

Taky jsem nad tím jednou přemýšlel,že bych si na jedno ZT namontoval nějaký silný čelák,ale když jsem si spočítal jeho cenu pořízení plus práce a náklady na montáž,tak jsme si se švagrem raději koupili traktorbagr Ostrowek a tím si vystačíme.
Teď už ty ceny čeláků šly zase trochu dolů,protože je jich hodně,ale ještě před nějakým rokem sehnat slušný čelák pod 50tis bylo téměř nemožné. :-/

Misony

#2813 Nový příspěvek od Misony »

Tak nám uhodily první mrazíky a jak to zvládají vaše ZT? Moje zatim v poho ale osobák už musel dostat novou baterku stará slehla :vztek: tak doufám že to byla poslední bat.co letos slehla :)

poulm

#2814 Nový příspěvek od poulm »

Já naštěstí se ZT v zimě moc nejezdím,takže baterky vytahuji a dávám do tepla a vyplatí se to.
To první ZTéčko mám již okolo 5ti let,no možná už i víc,čas běží rychle a ještě jezdím s původními baterkami se kterými jsem to koupil a to už tehdy byly staré.
Mám zkušenost,že mi umí baterka vydržet bez problémů 8roků,ale musí se udržovat,přes zimu pravidelně dobíjet a nenechat ji nikdy vybít do mrtě,takové vybíjení prudce snižuje její životnost,ale to vám neříkám nic nového.
Každopádně nové baterky stojí ranec.
V druhém ZTéčku mám baterky z roku 2009, tak by takě měly ještě pár roků vydržet.
V obou dvou mám baterky 2x180Ah.
Jinak startování v zimě vždy řeším horkovzdušnou pistolí do sání a pokud je mráz hodně velký, tak jsem párkrát rozehříval motor přímotopem pod vanou.Motor musí chytit na otočení,jinak s trápí startét a při delším točení se mi vždy začně kouřit z bateriového přepínače. :-/ Už dloho se chystám,že tu soustavu přdělám komplet na 24V,na druhém ZT už to tak je udělané a myslím,že je to lepší.

hotday

#2815 Nový příspěvek od hotday »

Zdravim,

ja mam tiez 2x 180Ah baterky, otec tam prerobil starter s reduktorom z iveco stralis, cize z kamiona a ten toci motorom ako nic. v zime pravidelne jazdim, resp. vyhrna sa sneh po dedine. mam urobeny aj predhrev na vodu s 2kW spiralou z automatickej pracky. staci mu nejakych 30-45min. a uz mam 40°C na teplomery ked ho startujem.
akurat robim prednu radlicu, tak ked uz bude nieco hotove, tak hodim nejake fotky.

martinsy

#2816 Nový příspěvek od martinsy »

Ahoj .
Chlapy nemáte někdo typ, nebo nevíte z čeho dát či upravit startér na zt300 aby tam byl s větším výkonem.Myslel jsem z nějakého liazu, předělat pastorek....Nejlepší by bylo něco s reduktorem a ještě k tomu na 12volt.
Odešla mě jedna baterka, je v záruce ,ale problém je že budu mít každou jinou.

poulm

#2817 Nový příspěvek od poulm »

Kdysi se to tu taky probíralo,ale bez nějakého významného výsledku.
Nejdál se dostal Hotday s tím startérem ze Stralise.
Startér z Liaze je hodně veliký a to o dost oproti původnímu,musel by jsi hodně vybrousit blok motoru.
Spíš by mohlo jít vyrobit nějaký mezikus a doupravit reduktorový startér na 12V z Krystala,ale já v těch 12ti voltech nevidím moc velkou výhodu,výkon je P=U.I a když to dáš na 12V tak potřebuješ dvojnásobný proud,takže vydím smysl spíš v těch 24Voltech a s reduktorem.
Já mám ten Ifácký šestiválec a tam pasuje startér z Liaze(V3S a Tatra),tam je to OK.

hotday

#2818 Nový příspěvek od hotday »

Nazdar,

tak ja tam mam starter zo stralisa na 24V s reduktorom...bola snaha urobit aj starter s reduktorom na 12V, ale bez vysledku...resp. nikdy sa to nedokoncilo...ale ako ti napisal poulm, tak ked vychadzas z ohmovho zakona, tak U=R.I, napatie je polovicne, odpor cca konstantny a tak sa ti musi zvacsit prud...a ten motor by sa i tak tocil ako ked ho tocis na kurblu...otec este vymyslal, ze nos pouzit original ifa, a dat tam retaz zo skodovky, a na druhy koniec dat nejaku aviu, alebo nieco take podobne v tej istej vykonovej triede, len by to bolo 12V...samozrejme, netreba zabudat nato, ze starter sa rozbieha do "nekonecna" cize cim vacsi prevodovy pomer, tym ti staci slabsi starter, ale netreba zabudat na straty.

martinsy

#2819 Nový příspěvek od martinsy »

Díky za radu, to mě nanapadlo starter z crystalu. Na šestiválci ifa je stejný startér?napadlo mě ho zaměnit či upravit, protože určitě bude mít větší výkon.

poulm

#2820 Nový příspěvek od poulm »

Na Ifě šestiválci je startér z Liaze,ten ti do čtyřválce nepasuje.
Startér z šestiválce z Ify L60 je už přírubový,ten ti taky do čtyřválce nepasuje, reps. do čtyřválce nepasuje nic jiného :-/ :-/ :-/
Já už na to rezignoval,raději jsem si sehnal do zálohy několik startérů a mám klid.
Když jsou dobré baterky a kabeláže,tak to nastartuje vždy.
Občas je potřeba startér rozdělat a vyčistit a není problém.
Reduktorový je samozřejmě lepší,ale je to už upravování a vymýšlení. :-/

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“