Citrusovi 7745

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
citrusek

Re: Citrusovi 7745

#31 Nový příspěvek od citrusek »

Přidávám aspoň pár fotek z rozmetání hnoje. Bylo přes šedesát rozmetadel a za dva dny bylo hotovo. Pro srovnání když jsme to dřív nakládali UNHZ pětistovkou, tak nám stejné množství trvalo 6 až 8 dnů. Na poslední fotce je ta naše skládačka s motorem 67. Vlečka je známého, měl na ní hnůj od koní.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

zetorak jirka

#32 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ahoj Citrusku, moc pěkný fotky a pěkná práce, kokám že děláme hnoje stejným spůsobem, sám si nakládám , sám si rozmetám, akorát místo čelnákem si nakládám bagrákem, i ty ložiska v kolech mám zakrytý igelitákem, ale pozor na to ruchadlo při nakládání, přesně takle mi 72jka praskla ve spojce, to ruchedlo je dost těžký a je to moc velká protiváha pří nabírání hnoje. Fréma to neudržela a traktor se vybulil v prostřed nahoru, bylo to ještě za statku, tak že mě to nepostihlo, ale ty bys mohl přijít o hodně. Jinak fakt pěkný :friends:

lukisek 099

#33 Nový příspěvek od lukisek 099 »

pěkná práce a mašinky sou super 8)

tomous

#34 Nový příspěvek od tomous »

Jo jo hnoje není nikdy dost 8)

Martis 056

#35 Nový příspěvek od Martis 056 »

Taky se přidávám, moc pěkné stroje, tak aspoň taky nejsem jedinej blázen co si nakládá a zároveň hnojí sám :smich:
Nicméně, též si myslím, že pluh je na protizávaží moc, ale hodně záleží na podvázání, známej si dal pod traktor 2 traverzy od přední konzole až po konzoli k agroháku a musim říct že potom je nesmrtelný, ale to už jsou spíš extrémy :D

citrusek

#36 Nový příspěvek od citrusek »

Díky za pochvalu. Většinou já nakládám a otec jezdí s rozmetadlem a než to rozhodí, já si nachystám na další fůru a pak čekám než dojede. Je to takhle rychlejší než kdybych měl pořád přesedat z traktoru do traktoru. Na příští rok musím to protizávaží nějak vyřešit. Ani mě nenapadlo, že by se mohl traktor zlomit ve spojce. Nakladač má dost masivní podvázání od přední konzole až po zadní portály a jezdím s tím opatrně, ale i tak se může stát cokoliv. Chtělo by to sehnat nějakou bednu do ramen a dát do toho kamení aby tam nebyla taková velká páka. Když v ramenech nic není, tak se s tím nedá nakládat, protože se zadek docela zvedá.

lukisek 099

#37 Nový příspěvek od lukisek 099 »

pokud toje pěkně podvázané až k portálům tak byseto zlomit nemuselo ale jeto páka lepčí asi by fakt byla bedna. já když koupil hnojáka tak jsem taky měl takovou bednu v ramenech a nechám ji doma ona se hodí jako protizávaží. je těžká jak cip je vní jakýsi písek neboco :)

kordl

#38 Nový příspěvek od kordl »

Já si doma udělal do ramen betonovou kostku. Svařil sem rám do tříbodového závěsu na něj nějakej roksor jako armaturu a zašaloval. Koukají jen čepy po stanách a nahoře stovka učko na třetí bod. Podle odhadu to má 800 až 1000 kg. Je to bezvadná věc ještě menší než bedna.

frturek1

#39 Nový příspěvek od frturek1 »

nerikam ze protizavazi je spatne, ale ta predni naprava neni nesmrtelna :D ja mam drap na hnuj delanej, jen o drobet mensi nez original, a nakladam bez zavazich ani v kolech nic nemam a na rovine se to da. jinak paradni technika

trago105

#40 Nový příspěvek od trago105 »

Ze své zkušenosti můžu říct že přední náprava je zatížena míň s protizávažím než bez něj. Schválně jsem v létě zkoušel vzít balík senáže bez protizávaží a s protizávažím a sledoval jsem jak se mačkají přední kola. Víc se mačkali bez protizávaží. To protizávaží jakoby nadlehčuje předek traktoru. Nehledě na zvětšenou stabilitu traktoru. Ale na druhou stranu to zas vybízí vzít do čelňáku větší náklad, takže to chce u toho trochu přemejšlet.

frturek1

#41 Nový příspěvek od frturek1 »

presne to vybizeni vetsich nakladu sem myslel :D

czlukas

#42 Nový příspěvek od czlukas »

citrusek píše:Přidávám aspoň pár fotek z rozmetání hnoje. Bylo přes šedesát rozmetadel a za dva dny bylo hotovo. Pro srovnání když jsme to dřív nakládali UNHZ pětistovkou, tak nám stejné množství trvalo 6 až 8 dnů. Na poslední fotce je ta naše skládačka s motorem 67. Vlečka je známého, měl na ní hnůj od koní.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Moc pěkná technika 8)
Máš dobrý vozový park 8)
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

citrusek

#43 Nový příspěvek od citrusek »

kordl píše:Já si doma udělal do ramen betonovou kostku. Svařil sem rám do tříbodového závěsu na něj nějakej roksor jako armaturu a zašaloval. Koukají jen čepy po stanách a nahoře stovka učko na třetí bod. Podle odhadu to má 800 až 1000 kg. Je to bezvadná věc ještě menší než bedna.
Šla by udělat fotka toho závaží a změřit ho. Tohle by bylo úplně nejlepší řešení. Teď přes zimu bude čas, tak bych mohl něco takovyho udělat.

citrusek

#44 Nový příspěvek od citrusek »

Ještě jsem našel ve foťáku jednu fotku naší 5611. Tenhle traktor u nás už dlouho nebude a nejpozději příští rok půjde do světa.
Obrázek

zetorak jirka

#45 Nový příspěvek od zetorak jirka »

To snad ani není 56 né? nebude jí škoda?

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“