Ivanov Zeturek 6748 s motorom 69
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor super 50 vs zetor 6711,6911,4011
Ale ty kopce.
Udajne ano ale musi to byť tušim disk z 9 tony,niekde to už chlapi riešili a keby s tym boli problemy ich tam dostať tak ich zhodim a brzdy nepoužijem....ale neboli by na škodu.
mal si kupit rovno v3s-ku s navijakom a bolo by po problemoch. Ta sa vyskriabe vsade a aj dole zrazom sa udrzi v pohode.
Ja mam aviu 4x4 ale traktor je univerzálnejší
Tak,dneska mi to nedalo a chcel som vybrať trysky,že ich pozrem ako prášia ale nakoniec som musel dať dole aj hlavy pretože dve išli ťažko a tie dalšie dve som musel vytlcť kladivom,take boli zapečene ku.vy Zaujimave je,že motor nedymel,dobre štartoval,vykonu mal dosť ale len ten volnobeh ma hneval.Ale ked som videl tie piesty aj som rad ,že som to rozobral,lebo všade aj na pieste aj na hlavach je akoby vrstva popola,neviete čim to može byť?Inač tie dve trysky čo som skušal prašili krasne
-
ja by som to us aj prevloskoval a aj nove ventili lebo sa mi zda podla foto ze us su aj dost utopene a daj tam us rovno 102 a ten strek hrdzavi tam netlacilo nahodou voda ces vlosku
Ja by som si nerobil zbytočne robotu. Držiaky idú niekedy pekne ťažko von, hlavne keď občas prší priamo na motor. Kvalita fotiek nič moc, ale nevyzerá to zle. Na popol či karbón sa môžeš vykašlať, ten nájdeš v každom spaľovacom priestore. Už keď to máš rozhodené, skontroluj tesnosť ventilov, prípadne sa mrkni ako vyzerajú sedlá. S vložkovaním by som to nebral vážne, sám vieš ako vyzerajú vložky, ryhy, hrana kde sa končí dráha horného krúžku. Prípadne či motor fajčil, žral olej dymil a pod. Ak máš problémy s nepravidelným voľnobehom, a z motora nelezú žiadne neprirodzené zvuky je to jedine vstrekovacím čerpadlom. Trysky majú vplyv na spotrebu, výkon či dymivosť, ale nie na otáčky či pravidelnosť voľnobehu.
No vložky meniť isto nebudem,tamtie ešte pobehaju,lebo im nič nie je,no skusim tesnosť ventilov,popripade zalapujem ,kupim nove trysky,len rozmyšlam či origo alebo tam nedať z liazky,mam ich doma čisto nove a kedysi som ich dal do motora 6701 a behali 7 rokov a možno behaju dodnes,aj krasne štartoval,nedymel,a dam to čerpadlo na stolicu a dufam,že budem mať pokoj... Inač chlapi,každy zetor má vykonnostny regulator?Lebo henten si sam nepridal v zaťaži,reagoval iba na pridanie nohou.A podla čoho mam dať tesnenie pod hlavu?podla presahu? lebo ja som tam mal 1,5 a či tam netreba nahodou 1,2 Viem že sa pytam možno somariny ale budem rad za akykolvek komentar..CBS píše:Ja by som si nerobil zbytočne robotu. Držiaky idú niekedy pekne ťažko von, hlavne keď občas prší priamo na motor. Kvalita fotiek nič moc, ale nevyzerá to zle. Na popol či karbón sa môžeš vykašlať, ten nájdeš v každom spaľovacom priestore. Už keď to máš rozhodené, skontroluj tesnosť ventilov, prípadne sa mrkni ako vyzerajú sedlá. S vložkovaním by som to nebral vážne, sám vieš ako vyzerajú vložky, ryhy, hrana kde sa končí dráha horného krúžku. Prípadne či motor fajčil, žral olej dymil a pod. Ak máš problémy s nepravidelným voľnobehom, a z motora nelezú žiadne neprirodzené zvuky je to jedine vstrekovacím čerpadlom. Trysky majú vplyv na spotrebu, výkon či dymivosť, ale nie na otáčky či pravidelnosť voľnobehu.
Všetky regulátory sú výkonnostné, aj keď nemajú rovnaký obal. Výkonnostný regulátor v istej miere drží nastavené otáčky. Obmedzovacie regulátory udržiavajú iba voľnobežné otáčky a obmedzujú dávku paliva pri maximálnych otáčkach. Tesnenia som u Zetora neriešil, ale ak náš rovnako hrubé ako boli predtým, určite nič nepokazíš. Trysky sú najlepšie origo, neviem čím sa líšia liazácke, ale tuším si písal, že tryskám nič nebolo tak by som ich zbytočne nemenil. Otec omylom nalial namiesto nafty postrek, našťastie si to odniesly iba trysky, zostali pridreté ihly, dve sa mi podarilo rozobrať, dve som dal staré zo 4011 nakoniec vstrekovali ako víno.
No praveže už mam tie trysky len dve,pretože tie dalšie dve som musel vyhlobiť kladivom,ineho vychodiska nebolo .Asi kupim origo,cena nie je až taka horibilna okolo 10 eur jedna.
Chlapi,ešte som to sice neskumal podrobne,lebo je na tom vrstva prachu a oleja,ale ako je tam upevneni stredovy čap na prednej naprave,popripade ako ho dam von? :)Dnes som kupil aj nove trysky,palivove filtre,termostat,tesnenia pod hlavu.už to len zložiť,len sa mi do toho akosi nechce v tomto počasí.Aj čerpadlo som sa rozhodol,že dam komplet zgeneralkovať,stoji to 150eur ale bude to aspon spravene na poriadok,ved si to robim pre seba
priblizne v strede by mal byt cap zaisteny "cervikom" takze najskor ho vykrtut a potom uz mozem cap vybit, niekedy to ide uplne lahko ale niekedy veeeelmi tazko
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
A to musim tu konzolu odšrobovať od motora aby som ten čap vybil?peny píše:priblizne v strede by mal byt cap zaisteny "cervikom" takze najskor ho vykrtut a potom uz mozem cap vybit, niekedy to ide uplne lahko ale niekedy veeeelmi tazko
Re: Ivanov Zeturek 6748 s motorom 69
malo by to ist ja na traktore
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
- pavolmakys
Re: Ivanov Zeturek 6748 s motorom 69
Spravna pripomenka ,"malo".
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)