fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
Na polském foru jsem objevil nějaké pěkné obrázky hydrauliky,možná se to bude někomu hodit:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Zdravím všetkích diskutujúcich,poprosil by som Vás o radu ak má niekto skúsenosti s demontážou prevodovej skrine predného náhonu z prevodovej skrine.Uvolnil a odšroboval som všetky skrutky ktoré držia tento domec je možne snim hýbať ale nie je možné ho stiahnuť z hriadele.Je to ZT323A .Ďakujem.
-
Proč to potřebuješ sundat a proč celé?
Jak jsem potřeboval vybrat válečky z volnoběžky,tak přední váko šlo dolů v pohodě.
Předpokládám,že to má 323ka stejné jak 303ka,snad by mohl poradit CBS nebo hotday,ti to měl rozkuchané víc.
Možná by se někomu hodily:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/27583735/Pneu-125-20.php
Jak jsem potřeboval vybrat válečky z volnoběžky,tak přední váko šlo dolů v pohodě.
Předpokládám,že to má 323ka stejné jak 303ka,snad by mohl poradit CBS nebo hotday,ti to měl rozkuchané víc.
Možná by se někomu hodily:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/27583735/Pneu-125-20.php
-
trosku upresnime tvoju otazku, takze komplet pridavnu prevodovku nedokazes zhodit dole z hlavnej prevodovky, musis ju rozpolit, resp. rozobrat na dve polky, lebo sroby su aj vo vnutri, ak ti nejde dole ten predny obal, tak ja osobne som zabudol jeden srob hore pod hydraulickym cerpadlom, zvykne tam byt tona blata a zle ho vidiet. ked das predny obal dole, tak potom mozes zobrat dole zadnu by som to nazval, ze je to len "platna" a potom uz mas celu pridavnu dole z hlavnej prevodovky. preco to potrebujes takto rozobrat??? inac, odkial si??? lebo mas 323 a pred nedavnom sa jedna predavala v krupine, tak ci si ju nahodou nezobral ty?robobob píše:Zdravím všetkích diskutujúcich,poprosil by som Vás o radu ak má niekto skúsenosti s demontážou prevodovej skrine predného náhonu z prevodovej skrine.Uvolnil a odšroboval som všetky skrutky ktoré držia tento domec je možne snim hýbať ale nie je možné ho stiahnuť z hriadele.Je to ZT323A .Ďakujem.
-
takze pani, trosku mimo temu, ale ako som predpokladal, tak C-kove spz sa daju dat skoro na vsetko, lebo uz som postavil na to moju tatru 805 valnika. a islo to vsetko dalo by sa povedat, ze v pohode. akurat, som tam este tak tyzden dopredu zavolal z roboty, aby sa ku mne nespravali ako k blbeckovi, nech to mam iste...
Potrebujem to stiahnuť dole preto aby som vymenil tesnenie aj pod tou platňou i skriňou . Neustále mi z toho kvapká olej a keď sa to celé zohreje tak mi až cícerkom tečie.Ináč ďakujem za radu idem to skusiť .Som z okolia Levíc.
-
poobzeraj sa riadne, ze ci ti to stade tecie, lebo mne osobne tiez takto tiekol olej a chyba bola v hydraulickom cerpadle, tam je taky dlhy nadstavec a ten bol v obale povoleny. ale kym som to poriadne nevyvabkoval, dovtedy som videl a aj vedel o tom velke nic.
-
Musím potvrdit to co říká hotday,mně také tekl hydraulický olej z vrchu a dole kapal z té převodky.
Stačilo mi podotahovat kapající šroubení a měl jsem klid.Po tmě se to tam blbě hledá a ještě tam bývají hromady bordela,tak se na to podívej.
Už jsme to tu kdysi probírali,ale jak jsem tu převodku měl rozdělanou,tak jsem do víka dal i nové gufero na vývod pro kardan a ještě dodělal odvětrání skříně,od té doby mi kolem kardanu nice nekape ani neslzí a myslím,že je to docela důležité u těch skříní,které se zahřívají a logické je,že se tím vzduch vevnitř rozpíná a vzniká přetlak,který vytláčí olej ven.
Od Levice je "CBS", tak můžete udělat družbu :-)
Stačilo mi podotahovat kapající šroubení a měl jsem klid.Po tmě se to tam blbě hledá a ještě tam bývají hromady bordela,tak se na to podívej.
Už jsme to tu kdysi probírali,ale jak jsem tu převodku měl rozdělanou,tak jsem do víka dal i nové gufero na vývod pro kardan a ještě dodělal odvětrání skříně,od té doby mi kolem kardanu nice nekape ani neslzí a myslím,že je to docela důležité u těch skříní,které se zahřívají a logické je,že se tím vzduch vevnitř rozpíná a vzniká přetlak,který vytláčí olej ven.
Od Levice je "CBS", tak můžete udělat družbu :-)
Ano,ten problem okolo čerpadla som riešil ešte v lete ,to je nateraz v poriadku ,teraz som už v tom stave že to mám rozobraté a dve skrutky ktoré držia medzikus medzi vekom náhonu a prevodovkoov mali strhané závity,tým pádom sa to nedalo riadne dotiahnuť .Vyvrtam, narežem nové závity z M8 na M10 vymenim simering riadne pretmelim a malo by to byť v poriadku .Ešte by ma zaujimalo ako si vyriešil to odvetravanie , poulm .
V podstate mám vymenené na prídavnej prevodovke oba semeringy, kým som nemal vymenenú manžetu v uzamkínaní voľnobežky predného náhonu, pretláčalo my uniknutý vzduch do prevodovky a odtial von cez odvetranie pod sedačkou. Odkedy som vymenil aj manžetu mám kľud. popkašlaný 10 litrový vývod na čerpadle mi už pije krv, tiekol mi z holandra trocha olej, rúrku som roztiahol, pod vsuvkou som vymenil tesnenie a bol kľud, kým mi nepraskla rúrka, po zavarení bol chvílu kľud, ale teraz to znova niekde slzí
-
To ovládaní vzduchem zapínaní předního náhonu a přední uzávěrky je největší příčina vytláčení oleje ze skříně,vždycky je tam nějaký únik vzduchu,já mám odvětrání i skříně diferenciálu přední nápravy,jednoduše jsem navrtal horní nalévací špunt,přivařil na něj kousek trubičky,na to nasadil hadičku a vytáhl jsem ji výš někam pod kapotu a připojil ke staré nádobce od brzdové kapaliny.
Nádobka od odvětrání převodky se mi umí naplnit olejem až do půky při delší jízdě po silnici,nejspíš ta odstředivá síla rychlého otáčení převodů umí vytlačit olej hadičkou skoro 75cm vysoko,nádržka odvětrání předního diferenciálu to samé,po zastavení to zase v klidu steče dolů,funguje mi to dobře a už mi nikde olej nekape.
Nádobka od odvětrání převodky se mi umí naplnit olejem až do půky při delší jízdě po silnici,nejspíš ta odstředivá síla rychlého otáčení převodů umí vytlačit olej hadičkou skoro 75cm vysoko,nádržka odvětrání předního diferenciálu to samé,po zastavení to zase v klidu steče dolů,funguje mi to dobře a už mi nikde olej nekape.
-
Vy co jezdíte na origo kolech,tak si radeji pořiďte ještě nějaká rezervní kola nebo gumy,nové stojí ranec a už jich bude čímdál míň,protože se na jiných traktorech ty šípové 20ky nepoužívají:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=60580
Já už přešel na jiné a jsem spokojený,snad mi to někdy nebude na obtíž na STK,ale pro jistotu mám jednu sadu origo kol skovanou ve stodole.
Jezdí ještě někdo kromně mně na nějakých jiných alternativních kolech?
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=60580
Já už přešel na jiné a jsem spokojený,snad mi to někdy nebude na obtíž na STK,ale pro jistotu mám jednu sadu origo kol skovanou ve stodole.
Jezdí ještě někdo kromně mně na nějakých jiných alternativních kolech?
-
no, tak to hej...ked tam mas nahovno nazvity, tak nieje o com...aj ked nechapem, ze preco na vacsine je ta pridavna uvolnena, je sice pravda, ze pokial tam nieje ta plechova zpera o hlavnu prevodovku, moze sa to uvolnit...ja ju mam a zatial mam pokoj...okrem ineho, ja som si tiez urobil odvetranie pridavnej a aj predneho diferaku, lebo mi vytlacalo olej okolo gufera ale musel som dorobit aj odvetranie stranovych prevodov na prednej naprave, lebo tam mi to tiez tlacilo olej okolo poloosi... ja som to riesil tak, ze som dal hadicku a na koniec som hodil palivovy filter z felicie, aby to nenasavalo bordel z vonka a zaroven to funguje ako akumulacna nadobka, zatial spokojnost.
-
Tak to je jednoduché,ta převodka zachytává opačný moment než působí na kardan,který není malý,při couvání je zase opačný,takže je cyklicky namáhaná na příčný pohyb a časem to ty šrouby prostě povolit musí,doporučuji to aspoň 1x ročně kontrolovat,při polních prácech to dostává hodně zabrat a tu plechovou vzpěru nevyhazujte,je tam hodně důležitá a už jsem přemýšlel jak ji vystužit a zesílit,aby držela na více šroubech.Vyplatí se do ní dát i hustší olej,no tedy za předpokladu vybrané volnoběžky,tak jak to mám já pro větší přední kola.
Na ZT 320 a 323 mém katalóg náhradných dielov ,ak by niekto potreboval nákresi viem naskenovať ,vela ste mi svojimi skusenostami pomohli