Převodovka Škoda 125
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Převodovka Škoda 125
Nemá někdo obrázek-průřez převodovkou škoda 125-130? Pětikvalt.Nebo fotku rozebrané,hlavně toho nástavce na 5tku dopředu,jak je přidělané to kolečko na horní hřídeli.Potřebuju to někde okouknout.Jestli by šlo tou převodovkou točit z druhé strany,od řazení.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Re: Převodovka škoda 125
převodovku mám v autě, měl jsem jí rozebranou, protože jsem jí sehnal rozbitou (vadnej unašeč na 1ce a soukolí na 5ce...
neříkám že je to nemožný, ale honit jí od řazení bude přinejmenším velmi probelmatický..
protože: kola 5 soukolí jsou na hřídeli přitažený převlečnými matka se zajištěním zaklepnutím.... takže napojit na to hřídel schopnou přenést kroutící moment motoru asi nepůjde...
řadící táhlo vede hodně blízko toho všeho... řadící mechanismus 5ky je taky pod tím víkem a trochu překáží, nehledě na to, že je opět namontovanej přímo na řadící tyči zpátečky...
neříkám že je to nemožný, ale honit jí od řazení bude přinejmenším velmi probelmatický..
protože: kola 5 soukolí jsou na hřídeli přitažený převlečnými matka se zajištěním zaklepnutím.... takže napojit na to hřídel schopnou přenést kroutící moment motoru asi nepůjde...
řadící táhlo vede hodně blízko toho všeho... řadící mechanismus 5ky je taky pod tím víkem a trochu překáží, nehledě na to, že je opět namontovanej přímo na řadící tyči zpátečky...
v tomhle článku http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=436 na obrázku 14, pokud se nepletu (ke konci článku) je řez převodovkou favorit, š125 to má obdobně, jen před 5 soukolím (zcela vlevo) překáží krom sybnchro. spojky ještě řadící mechanismus pro 5kv. a řadící tyče a řadící táhlo ostatních kvaltů
řez převodovkou 125 hledám...., abys to měl na papíře (monitoru)
řez převodovkou 125 hledám...., abys to měl na papíře (monitoru)
Jé to bylo fajn kdybys našel.Hledal jsem celý večer a nic.Jen jsem se ujistil že ze čtyrkvaltu by to nešlo.Ta 5ková kola by tam nebyla,hlavně že hřídel jde kus před ložisko.Šlo by tam 10-15 koníků,víc ne.Jen na takové"domácí žvýkání".
4011, 25 A, Zebra, Prcek
pokud bys 5kové soukolí nepoužil, tak by to asi šlo... jen už si nepamatuji, jakým způdobem je, které kolo upevněné
foto jsem zatím nenašel..
Díky za snahu a za názor,doufám že to nějak půjde.Vlastně už jsem to riskl a stal se v pátek majitelem škůdky s pětikvaltem.Bez PP.Až bude tepleji,půjdu pitvat.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- 7711
- Kontaktovat uživatele:
Mám schemu 5-ky prevodovky ale budem musieť pohľadať.
Chuck Norris sa vie tak rýchlo zobudiť, že sa pristihne ešte ako spí.
taky mam prurez ,ale musel bych skenovat. tak vydrz cca do stredy.
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.
- 7711
- Kontaktovat uživatele:
tak je tu 5-ka a + 4-ka pre porovnanie.
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
u autocrosovej specialu jsem videl z te hridele kde je 5kovy kolo vytazenej nahon na predek, takze to udelat jde a pokud tam chces mit jen par koniku tak proc ne, jen jde o to jak to vymyslet..
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
Nádhera,Díky moc.
Mohlo by to jít,bude to něco jako traktor z horňácka ale odpředu.
Mohlo by to jít,bude to něco jako traktor z horňácka ale odpředu.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- fsesto
Na 4stupnovej to ide urobit urcite Dekel treba vyrobit z plechu a vsetko dolezide don
Aspon tak som to kedysi robil
Aspon tak som to kedysi robil
- 7711
- Kontaktovat uživatele:
bez problému.