Stihl MS 260 alebo MS 261
Stihl MS 260 alebo MS 261
Dobry vecer,mam jednu otazku. Ktoru z tychto pil by ste brali? MS261 je novsi typ ale je cca 0,5 kg tazsia,MS260 je uz vybehovy typ ale ako vravim,priklanam sa skor k nej kvoli vahe.Bavime sa o kupe novej pily.Zaujimaju ma vase nazory.
Re: Stihl MS 260 alebo MS 261
Nechce sa mi to tu hladat,ale sa mi zda ze ten rozdiel je len 0,2 kg.Za mna jednoznacne 261 ale sto ludi sto chuti. Lepsi vykon,lepsia spotreba,filter sa omnoho menej zasiera,lepsie zrychlenie a rozdiel vo vahe maly,zase z druhej strany 260 je rokmi overena pila.
Ahoj, no ja mám takéto skúsenosti..
261: modernejšia, výkonnejšia, ostrejšia - ide rýchlo do otáčok, trochu ťažšia, nádržka vydrží dlhšie ako pri 260, ale určite poruchovejšia ako 260, aspoň tie 261 čo sme mali v práci už boli všetky na reklamácii, jedna sa pridrela, druhá nešla do otáčok a na tretej sa rozleteli ojničné ložiská. Myslím, že ešte sa musia na tomto modeli vychytať muchy a bude to ok...
260: starší model, lahšia, nie je taká ,,ostrá,, čiže nástup otáčiek je pomalší, ale je to nezničitelná pílka,spolahlivá, ten výkon úplne stačí, záleží čo sa s ňou plánuje robiť, pokial neplánuješ robiť v ťažbe tak je to dobrá volba overená časom....
261: modernejšia, výkonnejšia, ostrejšia - ide rýchlo do otáčok, trochu ťažšia, nádržka vydrží dlhšie ako pri 260, ale určite poruchovejšia ako 260, aspoň tie 261 čo sme mali v práci už boli všetky na reklamácii, jedna sa pridrela, druhá nešla do otáčok a na tretej sa rozleteli ojničné ložiská. Myslím, že ešte sa musia na tomto modeli vychytať muchy a bude to ok...
260: starší model, lahšia, nie je taká ,,ostrá,, čiže nástup otáčiek je pomalší, ale je to nezničitelná pílka,spolahlivá, ten výkon úplne stačí, záleží čo sa s ňou plánuje robiť, pokial neplánuješ robiť v ťažbe tak je to dobrá volba overená časom....
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Nie do tazby to nie je,prace okolo stavby rod. domu a priprava dreva na kurenie.Tie slabsie hobby pilky jednoducho nechcem,tak preto vyberam medzi tymito dvoma. Ak mate este niekto skusenosti tak sem s nimi.
Mám 260tku už 12rokov a používam ju presne na tie isté účeli ako plánuješ ty a je to fakt nezmar, poruchovost takmer žiadna za mna je lepšie siahnut po tomto modely. Po 261tke by som sa obzeral keby som robil v lese a mám ju dennodenne v ruke a záleží mi na kubíkoch... Dá sa s nou aj čo to odpílit a na odvetvovanie je super.
Ja sa tiez viac priklanam k tej 260tke .Jeden z dovodov je ten ze je to model ktory sa vyraba uz pekne dlho na rozdiel od 261tky kde predsa len nejake tie muchy bude treba este vychytat ako u vsetkeho noveho.Druhy dovod je ten ze je lahsia o 0.4kg,co si myslim ze uz to bude citit.Tiez cena mi vychadza nejakych 30e menej, ale toto uz nie je rozhodujuce.Dakujem za vase postrehy.
Brat má 15r MS290 a je max spokojný, ja mám 3r MS291 a platí to čo bolo povedané u MS260,1 ja by som bral tú staršiu.
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Moj nazor:jednoznačne MS 260
Pre nie "profi" uživateľa nevidim dovod uvažovať o 261, lepšie povedane, 261 nema premňa žiadnu vyhodu oproti 260.
Servisovať tie "jednotkove" pily je teda lahodka.....
Ešte ma napadlo, ak to ma byť na palivove drevo, tak prečo nie MS 390, ušetriš cca 60 eur za ktore možeš nakupiť retiazky a pilniky a pri priprave palivoveho dreva par deka vahy naviac človeka nezniči a vykon je o dosť večši. Sam režem palivove drevo s MS 460 a neni problem. MS 260 je V I N I K A J U C A pila, len sa poinformuj u svojho predajcu či ju ešte vie zabezpečiť, nemam prehľad či je ešte vobec v ponuke, bol na ňu dopredaj.
Pre nie "profi" uživateľa nevidim dovod uvažovať o 261, lepšie povedane, 261 nema premňa žiadnu vyhodu oproti 260.
Servisovať tie "jednotkove" pily je teda lahodka.....
Ešte ma napadlo, ak to ma byť na palivove drevo, tak prečo nie MS 390, ušetriš cca 60 eur za ktore možeš nakupiť retiazky a pilniky a pri priprave palivoveho dreva par deka vahy naviac človeka nezniči a vykon je o dosť večši. Sam režem palivove drevo s MS 460 a neni problem. MS 260 je V I N I K A J U C A pila, len sa poinformuj u svojho predajcu či ju ešte vie zabezpečiť, nemam prehľad či je ešte vobec v ponuke, bol na ňu dopredaj.
-
Mám 260 více než rok a nedám na ni dopustit. teď jsem řezal buky o průměru cca 50 cm a největší měl asi 70 cm. Pila řezala úplně bez problémů. Měl jsem z toho dobrý pocit. Krásně sedí v ruce.
No ms 390 je o kilo tazsia,a ja chcem ozaj lahku pilu.Teraz napriklad ideme robit strechu na dome,tak zbytocne budem dvihat kilo naviac. Dakujem ze ste sa podelili zo svojimy skusenostami.Zatial sa este da kupit, takze je rozhodnute,beriem 260tku.
Dobrá voľba
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
JJ.Taky ji máme a naprostá spokojenost...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
-
Ahojte,mam MS260,mame ju tak okolo domu,stavba,chystanie paliva,vynikajuca ,bol som zo zvedavosti kuknut na novsi model,MS261,pekna,uz by som asi isiel do nej,myslim ze na doma v pohode vydrzi,ked ju budes udrziavat, v pohode,vacsiu by som ani nechcel...ci MS260 alebo MS261 obidve su super volba
Tak MS 260 je doma. Nebolo to take jednoduche lebo v internetovych obchodoch uz ju nevedia zohnat,napriek tomu ze v ponuke ju este mali.Nakoniec sa podarilo cez jedneho sprostredkovatela za peknu cenu 550eur.