fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Páca

Re: fortschritt ZT 303

#2731 Nový příspěvek od Páca »

nevíte někdo náhodou, kde by se dal sehnat hlavní brzdový válec na zt-téčko? prolejzal jsem internet a nemůžu najít žádný stránky s nd na němce. dík za odpověď.
Dusík a blbost jsou ve vesmíru nejrozšířenější.

CBS

#2732 Nový příspěvek od CBS »

Páca píše:nevíte někdo náhodou, kde by se dal sehnat hlavní brzdový válec na zt-téčko? prolejzal jsem internet a nemůžu najít žádný stránky s nd na němce. dík za odpověď.
Je to trocha na dlhšie, ale ak prejdeš celé toto vlákno nájdeš tu odkaz na poľský obchod, možno aj nemecký, prípadne pobehať po okolí Agrozety, Agromarkety, obchody, kde ešte držia ND na kombajny E512, 514 ZT má síce väčší priemer valčeka ako kombajn, ale spolahlivo funguje aj ten menší. Alebo prerob uchytenie na valček z UR.

Páca

#2733 Nový příspěvek od Páca »

CBS píše:
Páca píše:nevíte někdo náhodou, kde by se dal sehnat hlavní brzdový válec na zt-téčko? prolejzal jsem internet a nemůžu najít žádný stránky s nd na němce. dík za odpověď.
Je to trocha na dlhšie, ale ak prejdeš celé toto vlákno nájdeš tu odkaz na poľský obchod, možno aj nemecký, prípadne pobehať po okolí Agrozety, Agromarkety, obchody, kde ešte držia ND na kombajny E512, 514 ZT má síce väčší priemer valčeka ako kombajn, ale spolahlivo funguje aj ten menší. Alebo prerob uchytenie na valček z UR.
takže by to utáhl i válec ze zetora? přeci jenom má menší průměr.
Dusík a blbost jsou ve vesmíru nejrozšířenější.

poulm

#2734 Nový příspěvek od poulm »

Do ZTéčka jde napasovat jakýkoli brzdový válec,v tom není problém,ve svém druhém Ztéčku mám válec ze škodovky 120ky a těch se všude válí plno 8) 8) 8)
Ve skříni v dílně mám nychystaný nový válec z Avie i s posilovačem a mám v plánu jej napasovat.Do starého ZT bych ho chtěl dát do původního kastlíku po baterce,akorát tam vejde a brzdit by to mělo jako víno s výhledem na bržděnou přední nápravu 8) 8) 8)

Ten kombinátor bych měl utáhnout,víc uvidím až na poli,každopádně zkrátit jde vždycky.Větší stroje bývají levnější než ty malé a další nářadí kupuji už s výhledem,kdybych náhodou chtěl koupit silnější traktor,škoduli atp.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

poulm

#2735 Nový příspěvek od poulm »

CBS píše:Parádička, je to oveľa spratnejšie ako ten nesený 8m kombinátor, ten je skoro dvojnásobne dlhší. 8)
Jak to myslíš, však tohle je nesný 8mi metr hydraulicky skládaný a váhu má 2,1t.
Dlouho jsem uvažoval i o taženém šestimetru,ale nelíbí se mi na něm to,že je moc těžký, okolo 4,5t a to je zbytečně moc mrtvé váhy na taháni do kopce,s taženým se nemůžu dotížit přizvednutím a naopak ještě odlehčuje traktor,takže když vjede do měkkého a zapadne,tak ihned končí.
Tahle nesená varianta se mi líbí nejvíc,navíc tento je čistě na předseťovou přípravu,takže nebere zbytečně moc do hloubky,je to v podstatě šest těžkých radličkových brán a prutové válečky za nimi,takže bych to mohl potahat,chytřejší budu až to vyskouším,ale momentálně nemám kde :( :'(

CBS

#2736 Nový příspěvek od CBS »

poulm píše:
CBS píše:Parádička, je to oveľa spratnejšie ako ten nesený 8m kombinátor, ten je skoro dvojnásobne dlhší. 8)
Jak to myslíš, však tohle je nesný 8mi metr hydraulicky skládaný a váhu má 2,1t.
Dlouho jsem uvažoval i o taženém šestimetru,ale nelíbí se mi na něm to,že je moc těžký, okolo 4,5t a to je zbytečně moc mrtvé váhy na taháni do kopce,s taženým se nemůžu dotížit přizvednutím a naopak ještě odlehčuje traktor,takže když vjede do měkkého a zapadne,tak ihned končí.
Tahle nesená varianta se mi líbí nejvíc,navíc tento je čistě na předseťovou přípravu,takže nebere zbytečně moc do hloubky,je to v podstatě šest těžkých radličkových brán a prutové válečky za nimi,takže bych to mohl potahat,chytřejší budu až to vyskouším,ale momentálně nemám kde :( :'(
Ten náš, to je dlhé a ťažké monštrum, má asi 4 rady pevných motýk s pružinovými poistkami, medzi radmy sú medzeri asi 50 cm, takže táto časť je dlhá asi 2 m + urovnávacie valce. Hľadal som fotky niečoho podobného, no nenašiel som.

poulm

#2737 Nový příspěvek od poulm »

Možná vím co myslíš,nemá to náhodou trubkový rám a pevné hrubé šípové motyčky?
Kdyžtak to vyfoť,docela mne zajímá co to máte za zajímavou verzi a jestli je to v záběru 8m,tak to už je dobré akorát tak za Kirovce :shock:

alda102

#2738 Nový příspěvek od alda102 »

Zdar,,rada k tomu tvému kombinátoru ,,,já ho tahám za němcem už 13 let,ale musel jsem ho zkrátit na 5m,místo 8m. Při tý velký šířce jsem se sním nemohl rozjet rychlejš než 5-7km/hod.aby to správně urovnávalo potřebuješ rychlost 10-12km/hod,při pomalejší rchlosti se ti budou ucpávat ty drobící válce.Tak jsem to zkrátil a z těch dvou 1,5m kousků jsem udělal 3m. kombinátor tahám ho za 6911 na malej políčkách.
Přeji ti pohodlnou práci . Alda

poulm

#2739 Nový příspěvek od poulm »

Tak jasně, jak vyzkouším tak uvidím. S turbítkem tam najdu zase nějakou tu rychlost navíc a když to nebude zvládat čtyřválec,tak mám nachystaný šestiválec taky s turbítkem :bryle: :rally:

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#2740 Nový příspěvek od pinkygsx »

poulm píše:Tak jasně, jak vyzkouším tak uvidím. S turbítkem tam najdu zase nějakou tu rychlost navíc a když to nebude zvládat čtyřválec,tak mám nachystaný šestiválec taky s turbítkem :bryle: :rally:
já myslel že už jsi od toho šestiválu ustoupil :-) ;-)

poulm

#2741 Nový příspěvek od poulm »

Kdepak,stále 6VDéčko čeká na paletě,také to byl jeden z důvodů proč jsem koupil druhé ZT,abych mohl jedno odstavit a přestavět. :) 8)

wejretz

#2742 Nový příspěvek od wejretz »

Fortschritt E 514,ZT 303,300,Lamborghini Spark 150 Cshift,Lamborghini R6.120,Same Silver 95,Zetor 6245,5718,3011, IFA W50LA jeřáb

Misony

#2743 Nový příspěvek od Misony »

Zdar chlapi před nedávnem se tu řešilo zapínání čerpadla tak něco pro inspiraci jak sem to pořešil já.http://s15.postimg.cc/ot7qddarr/Fotogra ... 1382291039

poulm

#2744 Nový příspěvek od poulm »

Prima,ale neměl by jsi tu fotku trošku větší?

poulm

#2745 Nový příspěvek od poulm »

Tenhle vypadá hodně solidně:

http://stroje.bazos.cz/inzerat/28627716/ZT-303.php

Prodám ZT 303 v dobrém stavu s doklady nové vložky písty olej.náplně brzdy vrchní hřídel v převodovce nová ložiska cena dohodou jen vážný zájemce.

Jméno:
Telefon:

Zdenek
732523437

Lokalita: 507 81 Jičín

Cena:
Dohodou

Obrázek
Obrázek
Obrázek