Martinův TK

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
chobotek

Re: Martinův TK

#526 Nový příspěvek od chobotek »

Nožové jsou třeba na PoM-25. Je to dobré, dokud jsou dokonale ostré, jinak je to spíš k vzteku. Asi proto se na většině pluhů nedochovaly.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

sten

#527 Nový příspěvek od sten »

ty kotouče sou lepši než kudly kte čiste brazďe stači ty kotouče s držakem mezi sebou otočit tak že ten vyčnivajici čep s kotouče byl dovnitř smerem k obracečce jato tak mam a orato dobře nože se zacpavaj hnojem,u kamenite pudy je lepši bez předkrojidel jen samotný pluh.

ITS

#528 Nový příspěvek od ITS »

sten píše:ty kotouče sou lepši než kudly kte čiste brazďe stači ty kotouče s držakem mezi sebou otočit tak že ten vyčnivajici čep s kotouče byl dovnitř smerem k obracečce jato tak mam a orato dobře nože se zacpavaj hnojem,u kamenite pudy je lepši bez předkrojidel jen samotný pluh.
To otočení moc nepomůže. Orám vždy tak hluboko, že je mi jedno, jestli hrnu čepem, nebo držákem. Ony ty kruhové nože jsou zbytečně velké - do zbytečně velké hloubky. Zvednout nahoru není kam. Jedině menší průměr. Jinak řežou dobře.

PULDrapalik

#529 Nový příspěvek od PULDrapalik »

jarynfira píše:Pokud bys ty nožové krojidla nepotřeboval, tak bych jedno koupil. Mám ulomené ... :)
Když je zítra najdu,můžem se domluvit ;-)

jarynfira

#530 Nový příspěvek od jarynfira »

Fajn ...
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Martin_TDi

#531 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Taky Ti je můžu nabídnout, mám určitě 2ks a vím kde! :)
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost

Mário

#532 Nový příspěvek od Mário »

Aj ja by som mal zaujem o origo rezne kolečka na pluh keby ste niekto mali zvyšné :) :)

sten

#533 Nový příspěvek od sten »

tož mstian.kukni na bazos.cz nekdo ich tam nabizel dnes odpoledne.tak to pozeraj.boli na červenom.pluhu pon 25.a ten dotýčny ich prefaval

robert xxx

#534 Nový příspěvek od robert xxx »

Mário píše:Aj ja by som mal zaujem o origo rezne kolečka na pluh keby ste niekto mali zvyšné :) :)
http://dom.bazos.sk/inzerat/30531831/Pr ... rezaky.php

ITS

#535 Nový příspěvek od ITS »

Než jsem jel tuto sobotu orat, tak jsem do držáků na krojidlech vyvrtal nové díry pro uchycovací šrouby. O 15mm níž. Krojidlo se tím o těch 15mm zvedne nahoru. Víc to nejde, aby nenarazilo na plužní hřídel. Pak jsem kotouče na držácích otočil menší přírubou od držáku - opačně než na fotce v tomto odkazu :
http://dom.bazos.sk/inzerat/30531831/Pr ... rezaky.php[/quote]

Výsledkem úpravy je to, že při hloubce orby 22 cm jede čep krojidla těsně nad hranou brázdy. Dále se krojidlo posunulo o asi 1,5cm ven z brázdy do nezoraného, což rozšiřuje záběr pluhu bez újmy na kvalitě orby. Pluh mám na středové díře, jede za traktorem naprosto rovně a rozchod mezi pneumatikami je 650mm. Pneu jsou 7,50x16. V brázdě jede pneumatika kousek od hrany nezoraného - asi 4cm. Pak se dá říct, že záběr pluhu PON je 28 cm při hloubce 22cm. Rovná jízda pluhu je docílena natočením plužní hřídele na zarážkách. Výsledkem ale není svislá hrana brázdy. Hrana je většinou podkosená. To ale řešit nebudu, protože hlavní je rovná stopa pluhu. Při takovém jeho tažení jsou oba seřizovací šrouby volné - nedotýkají se rámového závěsu.

Martin_TDi

#536 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Zajímavá úprava, má to svoji logiku. Ty máš ale dvouválec že? Nevím jestli bych se svým současným jednoválcem širší záběr utáhnul, už nyní při standardní šířce záběru mám místy dost problémy abych to utáhnul. Mám zapnuté 4x4 chvilkama uzávěrku, normálně jedu na 2° a místy musím na 1°.
Martin_TDi

sten

#537 Nový příspěvek od sten »

to martine k te orbe,hodne zalezi na pude jaka je letos sem jezdil jen za 1,dvojka neutahla,puda byla hodne mokra a tezka,tak od pluhu byly velke lavice a take castecne jil tekas mi hrabal ale nakonec to mam hotovo,foto ti sem dam,take by me zajimalo foto its,jak oral.

ITS

#538 Nový příspěvek od ITS »

edstav
Martin_TDi píše:Zajímavá úprava, má to svoji logiku. Ty máš ale dvouválec že? Nevím jestli bych se svým souřčasným jednoválcem širší záběr utáhnul, už nyní při standardní šířce záběru mám místy dost problémy abych to utáhnul. Mám zapnuté 4x4 chvilkama uzávěrku, normálně jedu na 2° a místy musím na 1°.
Martine, máš pravdu. Mám dvouválec a upřímně přiznávám, že si orání s jednoválcem na dvojku už ani nedokážu představit.

Martin_TDi

#539 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Dokud mi jednoválec funguje, tak s ním budu drandit. Až klekne, tak jdu taky do dvouválce Slávia.
Martin_TDi

Thomasson

#540 Nový příspěvek od Thomasson »

ITS píše:edstav
Martin_TDi píše:Zajímavá úprava, má to svoji logiku. Ty máš ale dvouválec že? Nevím jestli bych se svým souřčasným jednoválcem širší záběr utáhnul, už nyní při standardní šířce záběru mám místy dost problémy abych to utáhnul. Mám zapnuté 4x4 chvilkama uzávěrku, normálně jedu na 2° a místy musím na 1°.
Martine, máš pravdu. Mám dvouválec a upřímně přiznávám, že si orání s jednoválcem na dvojku už ani nedokážu představit.
Čoveče, já měl půjčenej PON od borce, kterej má TK 12 a vesele s ním lítal do mírnýho kopce na dvojku, když jsem ho zapojil já, tak jsem na TK 14 vesele šupnul dvojku a po chvíli šílenýho čmadění jsem se uklidnil a dal tam v klidu jedničku ... :red:

Takže mé TK 14 posrala TK 12 :vysmech:

Tak jsem rád, že nejsem jedinej, kdo s PONem oře na jendičku :friends:

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“