rozvádzač
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
rozvádzač
Dobrý deň, dostal sa mi do rúk tento rozvádzač a chcel by som sa spýtať, ako ho zapojiť k dvojčinnému piestu, sú na ňom štítky s hydr. schémami, ale tie ja čítať neviem a okrem toho by som chcel vedieť, či je to rozvádzač na plávajúcu, alebo silovú hydrauliku.
A ešte by som poprosil, ak by niekto vedel identifikovať "tú vec" čo tam je našrobovaná. mohol by to byť nejaký jedocestný ventil?
A ešte by som poprosil, ak by niekto vedel identifikovať "tú vec" čo tam je našrobovaná. mohol by to byť nejaký jedocestný ventil?
Re: rozvádzač
Podla tých schém to vyzerá zaujímavo, má sice 4 polohy, ale ak platia tie schémy, tak môžeš napájať iba jednočinný piest, alebo hydromotor. Ten rozvádzač má iba tých 6 vývodov, ktoré je vidieť na prvej fotke? Zdá sa, že nemá pretlakový ventil. Chcelo by to vyskúšať zo stlačeným vzduchom:
Jeden z tých vývodov, ktoré som označil P a 0 bude prívod oleja, druhý prepad (nie sú pri nich nejaké značky?) vývody A1, B1 sú pre jeden piest, A2, B2 pre druhý. Ak to má správne fungovať, v nulovej polohe (východisková poloha páky) musí byť prepojené P s 0, v polohe 1. musia byt prepojené P s A a súčasne B s 0, v polohe 2. prepojené P s B a súčasne A s 0 a v polohe 3 (plávajúcej) prepojené P s 0 a súčasne A s B.
Tá pripojená vec je rýchlospojka zo závitovou aretáciou. Používali ich hlavne Nemci.
Jeden z tých vývodov, ktoré som označil P a 0 bude prívod oleja, druhý prepad (nie sú pri nich nejaké značky?) vývody A1, B1 sú pre jeden piest, A2, B2 pre druhý. Ak to má správne fungovať, v nulovej polohe (východisková poloha páky) musí byť prepojené P s 0, v polohe 1. musia byt prepojené P s A a súčasne B s 0, v polohe 2. prepojené P s B a súčasne A s 0 a v polohe 3 (plávajúcej) prepojené P s 0 a súčasne A s B.
Tá pripojená vec je rýchlospojka zo závitovou aretáciou. Používali ich hlavne Nemci.
to je zaujimave, lebo ked som ho skušal, tak mal podla mňa len 3 polohy: stredna bola aretovana, hore a dole nie, aj ked v hornej polohe sa to občas zaseklo, ale to mi pride skor ako keby sa tie pačky v hornej polohe trochu zasekavali. a čo sa tyka tych krajnych vyvodov tak pri jednom je tušim 80 a pri druhom to vyzeralo ako 81, ale P a 0, resp. T tam nie je nikde
Schéma obsahuje 4 obrázky prepojenia vývodov, takže by tam tie 4 polohy byť mali. Ak má tie dva vývody označené 80 a 81, 80 by mal byť prívod, a z vývody by si mohol ešte napájať ďalší rozvádzač, alebo orbitrol.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavej rozvaděč. Takovej jsem ještě asi neviděl... Z čeho je? Je jednočinnej a vždycky bude, ale spíš by mě zajímalo na co byl
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Ak je jednočinný, nemal by mať na každy piest len 1 vyvod?
inak mal by to byť rozvadzač ORSTA ale netušim na čo služil
inak mal by to byť rozvadzač ORSTA ale netušim na čo služil
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Když se odíváš na ty schémata pořádně, zjistíš že má celkem 5 vstupů/výstupů na každý sekci. Bohužel nejsou popisky moc čitelný, ale ven pravděpodobně vedou dva pro každou sekci. Bez schématu vnitřního uspořádání těžko říct jak co funguje ve který poloze. Zkus vyluštit písmenka na těch schématech - mě s to moc nedaří To co píše CBS v prvním příspěvku neni tak úplně pravda, protože ať se dívám jak se dívám, nevidím tam vratné kanály (jen v poloze 2), a neutrální poloha je podle mě poloha označená číslicí 0, ale tahle poloha neni uzavřená... Připadá mi to, že to sloužilo jako ovládání pohonu v nějakém speciálním zapojení dvou hydromotorů... Něco jako že to přepínalo sériové a paralelní zapojení a reverz...
Já bych řekl, že to bylo pro nějaký zvedací mechanismus se dvěma písty. Každá páka má v nule zavřený vstup i oba výstupy a otevřený průběžný kanál. V poloze 2 je průběžný kanál stále otevřený a písty je možno vypouštět (jakoby plovoucí poloha). V poloze 1 se písty napoštějí - to musí být průběžný kanál zavřen. Mezipoloha 1a je komplet uzavřena - bezprůsakově. To znamená, že při jejím přechodu ty písty pod zátěží nepoklesnou. V té chvíli si bzukne pojišťovák.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Taky může být Těžko říct z čeho to přesně je Hlavní ale asi bude, že se to nehodí jako běžnej rozvaděč na domaděl - minimálně ne pro dvojčinné okruhy
Tak som poskúšal do jednotlivých otvorov fuknuť vzduchom a odpozoroval som toto:
rozvadzač ma len 3 polohy
poloha 0 ( páka v strede, aretovaná)- prepojené sú otvory P a 0 ( podla označenia na obrazku vyššie)
poloha 1 (dole) - prepojené P s A1 a 0 s A2
poloha 2 (hore) - prepojené všetky
rozvadzač ma len 3 polohy
poloha 0 ( páka v strede, aretovaná)- prepojené sú otvory P a 0 ( podla označenia na obrazku vyššie)
poloha 1 (dole) - prepojené P s A1 a 0 s A2
poloha 2 (hore) - prepojené všetky
-
Ahoj, ten rozváděč vem a pošli ho do šrotu. Podle schéma je to nestandardní provedení na nějaký k tomu určený stroj.
Nový rozváděč (dvousekční) i s plovoucí polohou koupíš za 3000,-Kč
to by som zrovna nerád, ak by sa dal použiť aspoň ako jednočinný, ja potrebujem dvihať iba snehovu radlicuBoschrexroth píše:Ahoj, ten rozváděč vem a pošli ho do šrotu. Podle schéma je to nestandardní provedení na nějaký k tomu určený stroj.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ta čtvrtá poloha tam někde bude (nemusí bejt aretovaná) . Možná je to mezipoloha, která se špatně hledá... Jako jednočinnej ho normálně můžeš použít . Dvojsekční rozvaděč jinak koupíš i za míň . Myslím že kolem 2000,- se sežene běžně
pre mňa su podstatne tie 3 polohy, aby som nemusel cez zimu lopatovať a potom sa uvidi ako to vyriešim ďalej, len ma štve že som vyhodil peniaze za blbosťTerablick píše:Ta čtvrtá poloha tam někde bude (nemusí bejt aretovaná) . Možná je to mezipoloha, která se špatně hledá... Jako jednočinnej ho normálně můžeš použít . Dvojsekční rozvaděč jinak koupíš i za míň . Myslím že kolem 2000,- se sežene běžně
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
To je škoda no Býval bych ti ho rozmluvil... Jako jednočinný ho normálně použij a polohy neřeš . Jen pozor při aktivaci plovoucí polohy, aby radlic nepadla z vejšky - aby byla na zemi A pod zvednutou nikdy nestrkat ruce nebo nohy - nevěřil bych tomu...