Nastavení pluhu na orání

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
PULDrapalik

Re: Nastavení pluhu na orání

#241 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Tondo třeba by pomohlo krojidlo :-/
Tříbod ano,ale né tvrdej Traktor pluh pouze táhne,neřídí!

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#242 Nový příspěvek od Antony30011 »

Krojidlo asi ne :-/ tam jde o to, že najedu kolama do brázdy ale pluh jak je volnej slítne níž než má, jede jinde a je to v pr. Pak to vypqdá jak hrobky na brambory

ITS

#243 Nový příspěvek od ITS »

Předpokládám, že pluh háže doprava ve směru jízdy a házíš z vrstevnice do kopce. Pluh ti tedy drží stopu moc vlevo. Tím pádem musíš pluh za traktorem mírně natočit zadní radlicí doleva - natočením regulačního bodu na jednom ze závěsů a můžeš i mírně natočit podle podélné vodorovné osy proti směru hodinových ručiček (pomocí prodloužení levého svislého táhla závěsu, nebo zkrácení praveho). Tahle úprava geometrie potáhne pluh doprava. Nakonec upravíš stejný hloubkový záběr všech radlic třetím bodem.
To je rada amatéra.

PULDrapalik

#244 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Je to obracák,táhlama závěsu vyřeší jen jednu stranu pluhu,pluh má zarážky podobné jako PON na podkově,jestli ti pluh sjíždí jen při najetí do brázdy,tak využij "nevýhodu" kloubáku a tento výkyv pluhu srovnej volantem,poté pluh položíš srovnáš volant a pluh je v záběru,jestli ti vyjíždí za záběru při orbě,potom máš špatně nastavený záběr pluhu a musíš mu přidat,píšu podle zkušeností s APO 155

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#245 Nový příspěvek od Antony30011 »

Při záběru už nevyjede, to drží krásně. Ale jelikož jezdím po vrstevnici tak prostě padne por brázdu. Otec ho tam třeba strčil rukou, na volnejch ramenách to de celkem dobře. Tím volantem to je dobrá rada 8) akorát sem zvyklej házet to na plovoučka za jízdy, holt budu muset zastavit. Díky :friends:

PULDrapalik

#246 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Jezdim většinou po rovině,ale po nejetí do brázdy pluh "padá" ze záběru,proto to doháním volantem a tím ho dostanu do záběru na začátku brázdy

ITS

#247 Nový příspěvek od ITS »

Jo takhle. Takže závěsem nic u obracáku nejde udělat - to je jasné. Takže jen to natočení na zarážce. Ale tady si myslím, že jako by ubrat. To možná myslíme stejně, jen se nechápeme. Já myslím u pravého pluhu (orá z vrstevnice do kopce) proti hodinovým ručičkám při pohledu zezadu na traktor. Pluh pak vyjede do kopce. Ten začátek brázdy - to si rozumíme.

PULDrapalik

#248 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Jde o začátek brázdy,Tonda je zvyklej pouštět pluh za jízdy a tím jak vjede do brázdy a má volná ramena u tříbodu tak když se traktor nakloní tak pluh "padá" do brázdy, to platí na obou stranách,proto ten volant,až budu vorat zkusím nějaké video

UR1SK

#249 Nový příspěvek od UR1SK »

Ježiš Tony, ty máš obracák, :zapomel: :hrabky: tam musíš mať ramená napevno. Stred otáčania v strede traktora. Volne len u jednostranného pluhu...

PULDrapalik

#250 Nový příspěvek od PULDrapalik »

A taky má kloubáka

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#251 Nový příspěvek od Antony30011 »

Kloubak a obracak, nejhorsi kombinace :D zkusim to s tim volantem i utahnout ramena a uvidime. Diky za rady :)

PULDrapalik

#252 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Proč u obracáku volná ramena ne?

pavolmakys

#253 Nový příspěvek od pavolmakys »

Ja som tiez za, ved predsa ak ten pluh nema byt v strede (co nie vzdy musi), tak tie ramena ani nemozu byt na pevno.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

zetorak jirka

#254 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Kluci, Ramena na traktoru v pluhu by měli být trochu volný, ať v jednostranným tak v obracáku,a já je taky tak mám, pluh když je dobře seřízen, se sám vede a nemá ho držet váha traktoru, ale je pravda že né každý pluh jde tak seřídit. Ale jde o něco jinýho, když je traktor s pluhem na pevno, tak traktor když skáče přes nerovnosti, hrudy v brázdě, kamení, změna náklonu traktoru, tak to vše pracuje i s pluhem a vyhazuje ho z brázdy, a nedocílíš rovné brázdy, což je při orbě dost důležitý. a co se týče obracáku, tak ten aby šel na obě strany stejně, tak musí být na traktoru uprostřed, jinak si to nedovedu představit jak by obracák fungoval.

LADˇÁK28

#255 Nový příspěvek od LADˇÁK28 »

Ja at s pluhem,tak i s kultivátorem,musim ramena nechat trochu volná,pač když je utahnu,tak mi nejdou ramena az dolu.Nebo jestli dělam něco špatně :vysvetlit: Mam 6911. A ktomu držení v brazdě,je potřeba mit pořadny splazy.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“