maruten1707 píše:Dobrý den.
Potreboval by som vediet rozmery na závažia na TK základného aj prídavného, vonkajšie a vnútorné priemery.
Ide mi o to že by som ich chcel namontovať jeden druhy z nich na kolesá 6.00-18 na zetor 40 a či by mi vošli na vonkajšiu stranu diskov. KOTA 1-vonkajší priemer prídavného závažia,KOTA 2-vonkajší priemer základného závažia + vnútornú dieru oboch závaží.
Dakujem
Tak letos jsem toho moc nefotil, až doma jsem bliknul letošní orbu. Měl jsem dost problémy, dost jsme to přehnali s množstvím hnoje a měl jsem problémy udržet směr, takže letos pasu hady...
Hodinu a půl jsem oral, pak jsem hodinu čistil traktor, hlína a hnůj natlačený všude
Metracek píše:Já ho mám za vineu taky, jen na příští rok dodělám krájedlo
Pokud budeš dělat to kotoučové, pak ho udělej líp, než jak je na originálu. Ten originál má vystrčený čep do hrany brázdy a protože se s tím pluhem orá hlouběji, tak ten čep zbytečně trhá tu čistě ukrojenou hranu. Chtělo by to, aby kotouč byl hladký bez vystupujícího čepu. Já mám zase tajný plán osadit tu krojidlovou konzolu předradličkou.
K PONu jsem ty dostal ještě takové malé nožové krojidla, které se mohou použít místo diskových krojidel do stejného místa uchycení. Takže kdyby se daly ještě před disky a zmenšily se čepy, tak by to bylo ku prospěchu?
Před disky ne. To je zbytečné. Nejlepší by byly disky bez čepů. Já jsem moc roků oral bez krojidel, protože jsem měl kamenitou půdu a neustále byly zacpané kamínky v té malé mezeře mezi radlicí a krojidlem.
jarynfira píše:Pokud bys ty nožové krojidla nepotřeboval, tak bych jedno koupil. Mám ulomené ...
To jsi mě zaskočil. Vůbec nevím, kde jsou a jestli jsem je měl. Pluh jsem kupoval v roce 1988. Respektive já byl na vojně a otec dostal úkol ho dovézt z Bašky u Frydku - z prodejny, společně s KYR100A. A s těmi nožovými jsem snad ani neoral. Ta kotoučová byla lákavější až na ty ucpané kamínky. Proto také moc roků ležela "na dně".