Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Sniper

Re: Obecna diskuse

#616 Nový příspěvek od Sniper »

gbelec petr píše:teď tam pujdou 14,9-28 a to bude teprve záběr..
Záběrové vlastnosti budou o hodně horší. Ono se to dost těžko chápe a uvědomuje, ale šířka musí odpovídat určité zátěži a specifickému tlaku na půdu.
Guma se tak dokonale neprořeže do terénu a bude klouzat po vrchu, takže velké nebezpečí na svažitých mokrých loukách.

Široká guma nad rámec hodnoty výrobce je dobrá tak do písku, bahna a rašeliny.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#617 Nový příspěvek od Bronťo »

tak tak Sniper ma pravdu na zetor 25 je največia optymalna širka 12,4 , ta sa dokaže rezat do zemi 14,9 už tak dokonale ne pro ni je 25 lahka!!! teda sam mam 14,9-24 ale skratka ake boli za lacny penas, ale kamoš ma origo 11,25 (je cca toteš co 12,4( a to sa chyta sakra jinak. jedna sa aj o hrubku reber 25 potrebuje čo najušie kedže važi cca 2,4t možno by nebolo horšie niečo z ridšim vzorkom ako maju kuboty.

Karel_Sch

#618 Nový příspěvek od Karel_Sch »

Bronťo píše:tak tak Sniper ma pravdu na zetor 25 je največia optymalna širka 12,4 , ta sa dokaže rezat do zemi 14,9 už tak dokonale ne pro ni je 25 lahka!!! teda sam mam 14,9-24 ale skratka ake boli za lacny penas, ale kamoš ma origo 11,25 (je cca toteš co 12,4( a to sa chyta sakra jinak. jedna sa aj o hrubku reber 25 potrebuje čo najušie kedže važi cca 2,4t možno by nebolo horšie niečo z ridšim vzorkom ako maju kuboty.
také máme 14,9x24"... byly za levno... tlak penu máme 1Atm a na pevném povrchu se dotýkají 3 žebra podkladu (tak by to mělo být, nebo alespoň jsem to takto slyšel) ale pokud nafoukneš tuto pneu na 2Atm a více ( jak nám to udělali "profíci" při přezouvání v Nekvindě = pneuservis pro zemědělskou techniku) tak záběr skoro žádný...

Karel :)

filippo

#619 Nový příspěvek od filippo »

Chlapi, poraďte prosím kde dostať kúpiť gumené silentbloky na uloženie chladiča a palivovej nádrže. U nás to nikde v obchodoch nemajú. Jedine objednať niekde cez e-shop na internete. Zatiaľ sa mi to nepodarilo nikde nájsť.
Vopred díky za rady.

Obrázek

Sniper

#620 Nový příspěvek od Sniper »

filippo: Takové věci se nekupují, ale vyrábějí doma ;-) Z gumy o patřičné tloušťce vytvoříš pružné uložení, já použil gumu s jednou vrstvou plátna o tloušťce 0,5 cm.
Pod nádrž jsem dal 3ks/šroub a pod chladič 2ks/šroub.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

JoeF1

#621 Nový příspěvek od JoeF1 »

samozrejme se daji koupit ja je kupoval na 40ku s chladicem ale kde to bylo uz nevim. Ale jak pise kolega, doma u jde taky.
A ja mam taky dotaz
Jake pouzivate hadice na hydrauliku, myslim oznaceni hadic. A kde koupim manzety do mailera? Psal jsem tento dotaz i do hydrauliky ale tam moc lidi asi nechodi. Predem dik

filippo

#622 Nový příspěvek od filippo »

Chlapi, díky za rady, ale ten silentblok je originál výrobok takže sa musí niekde dať zohnať. Staré mám, ale chcem dať všetko nové keď sa už robí poriadna GO. :vztek:

Rad 5

#623 Nový příspěvek od Rad 5 »

Chlapi, lze nejakym zpusobem generalkovat original hydraulicke cerpadlo umistene ve skrini hydrauliky? Dik.

mihi

#624 Nový příspěvek od mihi »

Rad 5 píše:Chlapi, lze nejakym zpusobem generalkovat original hydraulicke cerpadlo umistene ve skrini hydrauliky? Dik.

To myslím robil Zdeník, prebrusoval ho a menil ihličky:

http://zdenik25.rajce.idnes.cz/zetor_25/
šak mu písni SZ

Mihi :)
Mihi

vitex

#625 Nový příspěvek od vitex »

JoeF1 píše:samozrejme se daji koupit ja je kupoval na 40ku s chladicem ale kde to bylo uz nevim. Ale jak pise kolega, doma u jde taky.
A ja mam taky dotaz
Jake pouzivate hadice na hydrauliku, myslim oznaceni hadic. A kde koupim manzety do mailera? Psal jsem tento dotaz i do hydrauliky ale tam moc lidi asi nechodi. Predem dik
Zkus to tady: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 53&start=0

lapav

#626 Nový příspěvek od lapav »

Ahoj
Máte někdo originál pluh za Zetor 25 K ?

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#627 Nový příspěvek od Bronťo »

Ahoj čo myslíš pod originálom večina z25 taha tento čo mam aj ja
Obrázek
Obrázek

Scefo

#628 Nový příspěvek od Scefo »

Zdravím všetkých majiteľov Z 25 :ahoj:
Chcel by som vás poprosiť....
Aj ja som dlhodobým majiteľom Z 25 A, máme ho vyše 30 rokov, a predtým ho mal môj dedko, taže je v rodine už dosť dlho.
Využívali sme ho večšinou na prevážanie pri gazdovke a sťahovanie dreva, nič iné- lebo nemal hydrauliku (vlastne mal, ale nekompletnú).
Asi pred 7-rokmi sme kúpili Samuraja, ktorým sme nahradili všetky práce ktoré predtým robil Z 25, tak sme postupne prestali využívať služby Z 25, ktorá ostala stáť v stodole, občas
sme ju vyvetrali pri nejakej večšej robote, ale to tak 2-3krát za rok, ale už asi 2-roky stojí, k nej sme mali aj jeden domadel štvorkolový zo zadným náhonom z motorom jawa 250,
ktorý sme používali hlavne na orbu. Aj ten sme pred pár (asi 4) rokmi nahradili továrenským- Kubotou B1400.
Ale chcel by som zas začať využívať našu Z 25 ale potreboval by som aj hydrauliku.

Chýba mi vlastne len ... len hriadeľ hydrauliky z ramenami, takže kompletná hriadeľ z ramenami a z tým vnútorným ramenom nad piestom.
Viem že to je dosť podpultový tovar, ale ak by niekto vedel o niečom takom, dajte vedieť.

Ale som schopný (myslím) si to aj vyrobiť, len by som potreboval nejaké podklady, nemáte to náhodou niekto zkreslené? alebo nemal by niekto možnosť a chuť to nafotiť a trochu okótovať
prípadne nejakú škicu. Alebo už to tu niekto riešil? Poradte prosím
Vopred ďakujem za vaše prýspevky.

Obrázek

lapav

#629 Nový příspěvek od lapav »

Ahoj,
Jak velký pole oráš ,jakou rychlostí jezdíš ? Máš pěkně zoráno .

traktoristaPB

#630 Nový příspěvek od traktoristaPB »

filippo píše:Chlapi, poraďte prosím kde dostať kúpiť gumené silentbloky na uloženie chladiča a palivovej nádrže. U nás to nikde v obchodoch nemajú. Jedine objednať niekde cez e-shop na internete. Zatiaľ sa mi to nepodarilo nikde nájsť.
Vopred díky za rady.

Obrázek
Nie su síce orginal ale niečo si z nich hádam vyberieš.http://www.fabory.sk/sk/categories/spoj ... 0000093145

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“