Belarus 952.4

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
jezek3;

Re: Belarus 952.4

#61 Nový příspěvek od jezek3; »

Chlapy strácí se mě voda z chladiče každý den 5litru vody tam leju fridexem se mě nechce plýtvat.Nevíte kam to mizí :typek:
A nesere se vám náhon mě to neroztočí opět ani rotačku a to ji tam mám měsic novou. A nevíte jak ji seštelovat? :-/

pedro643

#62 Nový příspěvek od pedro643 »

Pozri či nenajdeš tu stratenú vodu v oleji

jezek3;

#63 Nový příspěvek od jezek3; »

Tam nejni nevim kam se odpařuje :( NO a co náhonová spojka jak vám drží A co servis za jak dlouho mají přijet po nahlášení nefunkčnosti traktoru ? :hm:

santacek

#64 Nový příspěvek od santacek »

Dobry den,nemel nahodou nekdo na 952 problemy s dobijenim.
Mam starter na 24v(dve bateky 12v do serie),startuje to je na 24v,jinak je to na 12v.
Porad se to vybiji.
Laka me to predelat cele na 12v?
Prosim poradte?
Dekuji za rady.

scuderia

#65 Nový příspěvek od scuderia »

Napřed je nutné proměřit altík.Jestli je na volnoběh na tom silnějším šroubu kolem 14 v tak je problem v UVR,to je ta krabička nad baterkama .Je bud přepálená pojistka nebo je to celé v čudu.Na tom slabém přívodu bys měl naměřit do 15v a na tom silném do 28V.

jezek3;

#66 Nový příspěvek od jezek3; »

Tak jak pánové vám pracují traktory u mě dobrý jen mouchy co nas.. ale jinak to jde a co vy :)

vesan

#67 Nový příspěvek od vesan »

Traktor celkem jede, par drobnosti se najde... Bohuzel se servisem jsou trosku problemy, zadne servis do 24 hodin, ale nekdy to trva i tydny a to po nekolika urgencich, sice se nejednalo o nic extra zavazneho nastesti, ale co kdyz do budoucna bude... :(
Jinak co me trapi je to, ze traktor s nakladacem na ceste dost skace... vim ze s nakladacem se ma jezdit pomalu, ale abych jel maximalne 25 km/h se mi nezda... Nejspis to chce vhodne nafoukat pneumatiky, ale neprisel jsem na to na kolik, neporadite?

Tom

#68 Nový příspěvek od Tom »

Každý traktor s nakladačem ti bude na cestě skákat... Čelní nakladač na traktoru je super věc, ale chce to opravdu jezdit s rozumem. Trpí celý traktor. Namáhají se příruby a hlavně trpí přední náprava. Středový čep, ložiska, pneumatiky se ti taky více sjíždí... Dofoukání nepomůže, akorát se ti budou více a hůř sjíždět. Pokud nemá traktor s nakladačem skákat, musí mít v zadním TBZ dané protizávaží. Je mi jasné, že ho tam vozí málokdo, protože když máš závaží, nedáš tam nic jiného. A pořád to sundávat... :( Prostě to chce jezdit s rozumem, a pokud čelák nepoužíváš často, tak sundávat. To je asi to nejlepší, co můžeš udělat.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

vesan

#69 Nový příspěvek od vesan »

Že musím jet pomalu, to je mi jasné, ale aby traktor jezdil 40 km/h a já jel s nakladačem 20 km/h a traktory jako zetor 6945 byly rychlejší, to už mě přijde divné, ne?

Tom

#70 Nový příspěvek od Tom »

Tak můžeš s tím jet rychleji, ale o to rychleji budeš řešit nějakou opravu...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

vesan

#71 Nový příspěvek od vesan »

No rychleji to právěže nejde, to by se rozskočilo, to podle mě není normální, kolikrát vidím traktory s nakladačem, jak si to valí po dědině a já se musím courat jak šnek :(

cont33

#72 Nový příspěvek od cont33 »

nebude to tým že nemaš na čelaku tlmič rázov a ostatný majú??? http://www.trac-lift.cz/index.php?view= ... a-na-prani
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

vesan

#73 Nový příspěvek od vesan »

cont33 píše:nebude to tým že nemaš na čelaku tlmič rázov a ostatný majú??? http://www.trac-lift.cz/index.php?view= ... a-na-prani
Tlumič rázů také mám, trošku to možná pomůže, ale moc ne :(

cont33

#74 Nový příspěvek od cont33 »

vesan píše:
cont33 píše:nebude to tým že nemaš na čelaku tlmič rázov a ostatný majú??? http://www.trac-lift.cz/index.php?view= ... a-na-prani
Tlumič rázů také mám, trošku to možná pomůže, ale moc ne :(
no tak dalšia vec je či je spravne nastavený na tlak ktorý potrebuješ aby to zkludnilo chod stroja...

Ja nemám tlmič razov a ked chcem aby traktor tak neskákal nosím čelak na maximum zdvihnutý a nie pred sebou... je to dosť poznať ked sa zmení tažisko... neda sa tak chodiť všade a ale výtlky na asfaltovej ceste to zvlada ovela lepšie....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

mirek4x

#75 Nový příspěvek od mirek4x »

Potřeboval bych poradit jak na BELARUSU 952.4 se mění otáčky vývodové hřídele z 540 na 1000 ot/min. Předem děkuju.

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“