Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Peter768

Re: Obecna diskuse

#601 Nový příspěvek od Peter768 »

Sniper píše:
Peter768 píše:Toto som kreslil ja :D :smich: :smich: :smich: http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
a aké kóty nevieš prečítať. Niekde to skúsim pohľadať a zväčšiť tie kóty :smich: PS: Ja tam žiadny nápis nevidím :-/
Obrázek

Trochu to zase oživím, protože jsem začal skládat hydrauliku, nechal vyrábět nějaké věci a zjistil, že jsou s rozměry trochu problémy.

Na výkresu je průměr čepu ramene v místě, kde se nasune na držák u nohavice 19mm. Já jsme naměřil otvor 24mm. Myslel jsem si, že to někdo převrtal, ale mám 3 držáky ze 2 míst a jsou naprosto stejné. Dále mám průměr oka ramene taky 24mm. Ramena jsou poravděpodobně ze Zetoru 30, takže tady to beru s rezervou.

Takže je možné, že se v průběhu výroby tyto součástky zesilovaly?
Výkres je presný. Tebe tam chýba púzdro, ktoré sa dáva na ten priemer 19mm. To púzdro ide presne do toho otvoru 24mm a vymedzuje to. Nemám taký katalóg ND v ktorom by som ti to prakticky ukázal. Pokúsim sa nakresliť ako to vyzerá.
Edit: na počkanie obrázok
Přílohy
33.jpg
33.jpg (9.53 KiB) Zobrazeno 1391 x
Naposledy upravil(a) Peter768 dne úte říj 01, 2013 9:22 pm, celkem upraveno 1 x.

Sniper

#602 Nový příspěvek od Sniper »

Peter768: Aha, dost podstatná informace 8) To pouzdro je tam proč? Materiál?
To pouzdro bude mít v řezu tvar T ne, který bude dělat osazení pro rameno, ne?
Jinak mám na čepy ulitý materiál z poloosy, ať to chvíli vydrží.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#603 Nový příspěvek od Bronťo »

Peter asi mysli klasiceke --kyvne oko--alebo jak sa to volá skratka jak je aj na konci ramen (alebo na koncoch večiny piestou
Naposledy upravil(a) Bronťo dne úte říj 01, 2013 9:27 pm, celkem upraveno 2 x.

Peter768

#604 Nový příspěvek od Peter768 »

Ano, tvar T viď obrázok, len si ma predbehol pokiaľ som nakreslil a editoval. Vonkajšie rozmery a šírky toho väčšieho priemeru neviem, musel by som pomerať.
Edit: Bronťo, je to to čo som dal vyššie, je to origoš.

Sniper

#606 Nový příspěvek od Sniper »

Peter768: Měřit nemusíš, já si to odměřím na traktoru, jde mi jen o materiál. A proč tam to pouzdro vlastně je? To mohli klidně udělat z jednoho kusu,ne?
Jinak díky za nákras, jsi rychlý a šikovný 8)

Bronťo: Nene, oko v rameni, to je zcela něco jiného ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Peter768

#607 Nový příspěvek od Peter768 »

Sniper píše:Peter768: Měřit nemusíš, já si to odměřím na traktoru, jde mi jen o materiál. A proč tam to pouzdro vlastně je? To mohli klidně udělat z jednoho kusu,ne?
Aký materiál netuším - nie som strojár, a tie púzdra mám na dvoch hydraulikách a neviem prečo to tak vymysleli, ale mám to tak.

Sniper

#608 Nový příspěvek od Sniper »

Peter768: To bude asi nějaká ocel, ale důvod použití neznám. Uvažuji, jestli to udělat originál, nebo ne.
Každopádně díky moc, mě to teď drží jen na držáku u nohavice a šroubu M24 kterým mám stáhnuté rameno k nohavici, ať můžu ladit další díly k tomu.
Už mám komplet svislá táhla a rozhýbaná, ramena mají délku cca 810 mm od osy ok a zdají se mi dost krátká.
Pak už jen šponery a nějak vymyslet páku na ovládání hydrauliky. Stojím na tom drážkování...

TATRA NEZNÁ BRATRA

mihi

#609 Nový příspěvek od mihi »

Chlapi, nepozná niekto tohoto pána:??Páči sa mi ako šikovne nabastil naviják na 25-ku , aj záves má funkčný a aj hydrauliku... 8)

http://www.youtube.com/watch?v=9doIiqYxpjo

Mihi :)
Mihi

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#610 Nový příspěvek od Bronťo »

No vymišlene to ma dobre no hydrauliku nema origo ma tam iba skrinku nahonu miesto remenice čerpadlo, parkrat som natym uvažoval že pokat nechceš traktor naparadu ale plne využivat hydrauliku lepši je skrin nahonu a hydraulika ako napr tato-- no ale kapky mu dava slušne na krasu ho nema a ta spojka brrr

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

lapav

#611 Nový příspěvek od lapav »

Ahoj,
Jak široký a dlouhý je valník 3,5 T

Ales.

#612 Nový příspěvek od Ales. »

Zdravim, chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenost jak moc ovlivní na Ačku závaží tahové schopnosti? Nevim kolik váží, ale přijde mi malé. Nevim zda má cenu ho kupovat. Jde mi hlavně o tahání vleku v lese a o práci na poli, ale tam je kromě orby asi k ničemu.
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

Karel_Sch

#613 Nový příspěvek od Karel_Sch »

určitě je rozdíl znát ;-)

Sniper

#614 Nový příspěvek od Sniper »

Ales: Káčko má hmotnost 1ks závaží cca 75kg, to je 150kg na osu a to je dost. Za předpokladu použití stejně široké gumy, jak udává výrobce to udělá opravdu moc. 8)

TATRA NEZNÁ BRATRA

gbelec petr

#615 Nový příspěvek od gbelec petr »

mám 25 K na zadních pneu 12,4-28(disky ze supra )+ origo závaží na zadních kolech a záběr je velmi znát..
gumy jsou už ojeté a teď tam pujdou 14,9-28 a to bude teprve záběr..
když se jezdí opatrně nemůže se nic stát..

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“