Já jsem myslím dostatečně pochopil do čeho jsi "tlačen" a co za to musíš vyrobit. Ovšem je třeba si také uvědomit, že z "hovna" bič nikdo neuplete. To, že prodejci řvou po levných pluzích přece nebude ani na slovensku znamenat, že se začnou vyrábět a nabízet "polotovary" na dodělání doma, ne? Problém je ten, že dnes má "traktor" kde kdo a nakupuje příslušenství i z neznalosti co nejlevněji až mu někdo někde ukáže jak co funguje. Pro tyto lidi je třeba takové to zboží vyrábět. Pak ale ať si zde někdo další ze slovenska nestěžuje, že si koupil pluh a má takové a jiné problémy. Ono je to taky cenama nákupů hutního materiálu, kde se pak jen těžko konkuruje. Proto si sám za sebe myslím, že to nemá slušnou budoucnost a semelou to poláci, kteří mají "ve vstupech" úplně jiné výdaje a vyrábět zemědělský vercajk v použitelným stavu se už taky naučili.Graman píše:DYK píše:No tak i já se musím Auto-klasika zde zastat a jako LAIK vím, "pluhařina" je celkem věda a kdo se s ní chce seriozně zabývat, nehledá testovače zde a nespokojí se s tvrzením "testovačů" jestli "dobrý nebo špatný". Optimální hlouba toho kterého pluhu je výsledkem výpočtu ze vzorce a koeficiečního čísla a i já se dnes setkávám s pluhy, kde se deklaruje hodnota, která "nesedí". Nesený pluh jako kus je o vlivech konstrukce rámu, případně opěrného kolečka, pozice nákladů, tvaru odhrnovaček, plazů, možností nastavení a mnoho dalšího. Lze to i vypočítat, ale hlavně se to měří na odpor v půdě za provozu. A ruku na srdce, proč si myslíte, že z Roudnice padali takové puhy jaké známe? Protože věděli co dělají, při konstruki počítali a při testování i měřili. To není -"Famfula jak to šlape? Šlape to dobře, akorát to neseje"!
Že si někdo pro sebe vyrobí pluh podle svých představ a nejlepšího vědomí a svědomí a je s ním spokojen plně chápu a respektuju, ale takto to nedá - nemělo by, komerčně fungovat.
A navíc, Auto-klasik vás ostatní nutí svýma textama nad tím přemýšlet a tak si udělat jasno ve věcech jak to má být a jak co funguje.[/quote
Ja ti to poviem takto. Požiadavka predajcov je ich asi 50 slovensko ? česko ? myslím tým sieť predajní chceli pluh 20 a 25 od 500 do 700 € za trojáky 15000 až 21000 slov. korún po starom. Zavolaj mi do Roudnice za koľko to vyrobia ????
Ja sa musím vtlačiť do ceny páni. Ano viem vyrobiť veľmi kvalitné pluhy ale nie za smiešne ceny. Iba tak na margo viete koľko je predajná cena výrobcu obracáku pluhu tera vari systémov ???? Len tak aby ste vedeli za aké ceny musím živiť vývoj a túto mašinériu
predajná cena na pulte je 180€ a koľko má z toho výrobca?????
Co se týká jednostranného a oboustranného jednoradličného pluhu k Vari tak je známá věc, že je to žebrák, jakému není rovno. Nulová geometrie odhrnovačky, blbě postavený náklad. Stroj se nepohybuje takovou rychlostí aby to "pádlo" dobře a dostatečně zaklápělo. Ovšem v podobné cenové relaci ale existuje oboustranný jednoradličný pluh pro tyto stroje od firmy JOSK a to je úplně jiný výrobek. Takže z toho je zřejmé, že když se ví co a jak, tak to jde i tak, aby to fungovalo jak má. Nebo, když dva dělají totéž nemusí to být totéž. Jak kdo chce.
Ber to tak, že není mým úmyslem na tebe nějak útočit, oklikou se ti snažit sdělit, že tvoje výrobky nestojí za nic. Popsal jsem jen jak se mi to obecně jeví, protože takových výrobců z různých oborů kteří se potýkají se stejnýma problémama a "tlakama" je všude plno.