Výroba ozub. kolečka (60mm, rovný zub), a řadících "kamenů"

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Výroba ozub. kolečka (60mm, rovný zub), a řadících "kamenů"

#1 Nový příspěvek od Terablick »

Našel by se někdo kdo by vyrobil ozubené kolečko podle výkresu? Jedná se o vložené kolo do převodů posuvů malého soustruhu. Materiál kola asi nebude potřeba nic extra, ale origo jsou kola kalená :( Nevím jestli by to šlo nahradit "lepším" materiálem, nebo nechat kolo (zuby) nezakalené... Je to "jen" na posuvy, ale i tam můžou bejt asi relativně velký síly (v plánu mám i nějaké "šťouchání" drážek atd).
A pak bych potřeboval vyrobit tak zvané řadící kameny. Materiál netuším, ale asi nic extra (boční síly minimální, a jen při přesouvání).
"Výkresy" dodám, cokoliv nafotím, poměřím, ale bohužel si to nevyrobím. Základní a nutný předpoklad je rozumná cena. Jsou to maličké věci, neni problém to poslat v malém balíčku, takže se může ozvat kdokoliv z celé ČR :) Za nabídky předem díky.
PS: Možno i jen jedno nebo druhé :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba ozub. kolečka (60mm, rovný zub), a řadících "kame

#2 Nový příspěvek od exot »

neslo by pouzit nejake vyrabene kolo a jen ho upravit? mrkni na nejake katalogy tyma cz retezy olomouc atd.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Mirdik

#3 Nový příspěvek od Mirdik »

Kameny myslis jako ma škoda nebo trable na poloosach? Ty by se (ne)daly- pouzit ne? Pokud nejsou moc velke?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Terablick »

Aby nedošlo k dezinformacím atd. Tohle potřebuju vyrobit :) Jestli se nějaké kolo dělá netuším - kouknu se. Díky za typ :) Vrtulku si kdyžtak i vyrobím :)

Obrázek

Obrázek

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Terablick »

exot píše:neslo by pouzit nejake vyrabene kolo a jen ho upravit? mrkni na nejake katalogy tyma cz retezy olomouc atd.
Prosím tě, kde u toho Týmy maj ozubený kola? Našel jsem je řetězový... :-/ Díky.

exot
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od exot »

Kolega tam objednaval kola na stepkovac .Ja kupoval nejaka kola na cnc shopu.treba tam neco najdes zkus pohledat na webu dalsi dodavatele ozubenych kol
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od Terablick »

Mikro: díky. Na řetězech jsem to našel, ale ten Týma to tam asi teda nemá :-/ Ten cnc shop zkouknu :) Díky. :friends:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Terablick »

Mám trochu problém. Hledal jsem na netu jak určit modul, a vychází mi to asi 1,75 (při jiném výpočtu asi 1,6-1,65) :-/ Ani jeden z těch eshopů ale takovej modul nevede. Jen 1,5 a 2 :-/ Dělám při výpočtu někde chybu, nebo je to prostě atyp? Průměr vrcholové kružnice je 59,6mm, patní 52mm, zubů je 32. Můžu kdyžtak změřit na jiných 2 kolech kolik ta je vůle mezi, aby se dala líp určit středová kružnice :) Ale na 1,5 se asi nedostanem, a na 2 už vůbec ne :-/
Tak jako tak kolo odpovídajícího průměru s odpovídajícím počtem zubů tam (ani na jednom odkazu) neni. Je tam kolo přibližně vhodného průměru, ale má o pár zubů míň:( Je to jen vložené kolo, takže počet zubů neni asi tak důležitej, ale aby vycházel ten modul... :-/ Jinák řečeno aby to pasovalo...

Hanz 260

#10 Nový příspěvek od Hanz 260 »

Modul 1.75 existuje.
Zetor crystal 8011, VZV Irion 3.5 tuny od Shreka, plato 2.7 t

Auto-klassik

#11 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Terablick píše:Mám trochu problém. Hledal jsem na netu jak určit modul, a vychází mi to asi 1,75 (při jiném výpočtu asi 1,6-1,65) :-/ Ani jeden z těch eshopů ale takovej modul nevede. Jen 1,5 a 2 :-/ Dělám při výpočtu někde chybu, nebo je to prostě atyp? Průměr vrcholové kružnice je 59,6mm, patní 52mm, zubů je 32. Můžu kdyžtak změřit na jiných 2 kolech kolik ta je vůle mezi, aby se dala líp určit středová kružnice :) Ale na 1,5 se asi nedostanem, a na 2 už vůbec ne :-/
Tak jako tak kolo odpovídajícího průměru s odpovídajícím počtem zubů tam (ani na jednom odkazu) neni. Je tam kolo přibližně vhodného průměru, ale má o pár zubů míň:( Je to jen vložené kolo, takže počet zubů neni asi tak důležitej, ale aby vycházel ten modul... :-/ Jinák řečeno aby to pasovalo...
Káždýmu Terabliku jen radíš, nic jsi ještě nepředvedl a stačí se podívat do strojnicví pro učňovské školy tak tam najdeš uplně něco jiného než tu píšeš.Oba výpočty jsou špatné.Při výpočtu se totiž vychází z roztečné kružnice.
Stačí jen málo-rychleji myslet a pomaleji mluvit.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Terablick »

Jenže já tu roztečnou kružnici neznám :) Ale našel jsem výpočet z kružnice vrcholové, a přesně vychází modul 1,75, což mi ostatně nezávisle potvrdilo i několik lidí (strojařů) z tohoto fora :) Strojnictví ani tabulky nemám, vycházím u toho co najdu na netu. Strojař nejsem, a nikdy jsem se to ani neučil. Pokud někomu radím, pak jen v hydraulice, o které něco málo vím, a pokud nevím, napíšu to :). A dostávám od lidí zpětnou odezvu na mnou udílené rady, a zatím mi nikdo nenaspal, že bych mu poradil špatně, nebo že by něco nefungovalo jak má. A že měsíčně řeším cca 300 SZ :).

Lipták

#13 Nový příspěvek od Lipták »

Auto-klassik píše:
Terablick píše:Mám trochu problém. Hledal jsem na netu jak určit modul, a vychází mi to asi 1,75 (při jiném výpočtu asi 1,6-1,65) :-/ Ani jeden z těch eshopů ale takovej modul nevede. Jen 1,5 a 2 :-/ Dělám při výpočtu někde chybu, nebo je to prostě atyp? Průměr vrcholové kružnice je 59,6mm, patní 52mm, zubů je 32. Můžu kdyžtak změřit na jiných 2 kolech kolik ta je vůle mezi, aby se dala líp určit středová kružnice :) Ale na 1,5 se asi nedostanem, a na 2 už vůbec ne :-/
Káždýmu Terabliku jen radíš, nic jsi ještě nepředvedl a stačí se podívat do strojnicví pro učňovské školy tak tam najdeš uplně něco jiného než tu píšeš.Oba výpočty jsou špatné.Při výpočtu se totiž vychází z roztečné kružnice.
Stačí jen málo-rychleji myslet a pomaleji mluvit.
Hlavně, že tys toho předvedl!!!!! Ty seš hold jeden z těch co všechno ví všechno umí

Sadra17

#14 Nový příspěvek od Sadra17 »

malej traktorista v malým traktoru

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Terablick »

Vím o něm :) Psal jsem mu SZ, ale zatím neodepsal... Zatím sonduju situaci, ceny atd... Potřebuju to levně :(

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“