MF 70 4 takt motor
Moderátor: DYK
Re: MF 70 4 takt motor
A elektricky zdroj sa z toho motora nejaky neda vyviest? aspon na svetla?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Z toho maleho motora 6,5hp neda. Lebo tam nic take nieje, ale nikdy som nezistoval ci sa tam neda namontovat este jedna cievka ktora by zabezpecila napatie pre svetla alebo dobijanie baterky, magneto a cievka pre zapalovanie tam je. Tak ak to niekto chce nech skuma a rozobera.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
a este by som mal jednu otazocku... nahodil som tento motor na TJ-5 presne takou istou redukciou ako vy na MF, ale po nastartovani tam nemozem zaradit rychlost, ten motor ma proste velike otacky.... na origo motore sa dalo ubrat, zakvaltovat a az potom pridat... na MF s tym nie je problem?
nevim jak je delana tj 5 ale u MF neni problem alespon u mne neni zmacknu spojku amohu si delat co chci. Od te dobi co tam mam Hondu 11 HP jsem plne spokojen (spotreba vykon starty provoz) loni sem sni i sekal velke plochy letos zatim jeste ne koupila se 4 bubnova rotacka za traktor takze s mf jenom nahrnuji radky, je to vyhoda protoze jinak bi se muselo preprahat ted vemu mf udelam radky a muzu jet straktorem lisovat.
ty svetla nevim zatim nebilo potreba.
ty svetla nevim zatim nebilo potreba.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
- Dusnan
Hornet píše:páni zdravím možno som mierne mimo témy ale chcel by som aj ja použit tento motor na MT7-032 ale je trochu slabší original tam je JIKOV 1415 ten má 6,9hp tento len 6,5hp to je cca menej o 0,3kw myslíte že by to mohol byť problém. Do mt7 sa dáva alternatývny štvortakt 9hp. ale ten je od subaru a stojí kolo 14000kč a to je pre mna vela.
Dakujem za odpovede.
Neboj se toho,normáln to ta 6,5 konovka zvládá, 4T necmoudí, startuje kdykoli spotreba je taky mensí. Más SZ tak se kdyztak ozvi...
-
určitě to zvládne jinak je alternativní 9 hp 4 takt novej zhruba 5 tisíc
Přestavba se mi moc líbí, moje MFka mě zničí. Gufera jsem měnil šestkkrát a nikdy nevydržely ani sezonu.
Rád bych tady popisovanou přestavbu též uskutečnil, ale motory Berlan BBM 196 se údajně již nedováží.
Pokud jej někdo máte doma a nehodláte ho namontovat rád ho odkoupím. Dík i za případné upozornění.
Rád bych tady popisovanou přestavbu též uskutečnil, ale motory Berlan BBM 196 se údajně již nedováží.
Pokud jej někdo máte doma a nehodláte ho namontovat rád ho odkoupím. Dík i za případné upozornění.
Me ho dovezli z Polska, ale k nam to mas daleko.
Kdy to bylo, teď někdy, nebo už dříve. Dovozce mi řekl, že není ani v Německu, údajně ho přestali v Číněpetr laz píše:Me ho dovezli z Polska, ale k nam to mas daleko.
vyrábět. Kde v Polsku, myslím že by se to nechalo zařídit. Kolik za něj Polácí chtějí.
Dík za info.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Venda posielal som ti PM, kup motor od wiltecu...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Jezdime snim minimalne 2 sezony a sme snim maximalne spokojeny. Motor Je Honda GX 340 asi starsi typ jen ilustracni foto ale my mame doma motor kulate kryty filtr a vyfuk je plechovi nerez http://www.hondabrno.cz/progres/lib/cat ... php?id=429 cena bila asi 6500-7000Kč.Davam kontakt na cloveka ktery ho dovezl :Sauer Bohumil 607668252 . Bilo mne doporuceno abich daval 10W40 polosintetyka ze to lepe maze, na motoru bilo napsano 15W40
Díky, díval jsem se na něj a připadá mi že je to stejnej motor jako ten berlan. Pouze jinej výrobce, snad i kvalita bude srovnatelná.Atlan píše:Venda posielal som ti PM, kup motor od wiltecu...
Škoda že je jen jeden dovozce v DE.
seru na mf -nejradeji bych koupil toto http://www.youtube.com/watch?v=UHxnzUnn3bc ale co to bude stat-ale kdo ma louky a v kopcich asi parada
Rozhodl jsem se zde přidat taky pár postřehů mé přestavby.
Takže já na MF neseru zdůvodu ceny této přestavby.Přidávám zde pár foto:
Toto jsem si mohl dovolit udělat díky návodům zde přítomných kolegů,za což jim děkuji.
Nejdříve jsem si vše nanečisto poskládal dosebe , abych zjistil zada je vše vpořádku.
Vypadá to že by mohlo být vše OK
Jak je vidět z obrázku výše,tak mě ještě čeká svaření příruby k sopbě. Zde si musím dát pozor na dodržení souososti.
Snad se mi to povede.Nejdéle mi však trvalo zkreslení těchto dílů na výkres pro soustružníka.
Takže já na MF neseru zdůvodu ceny této přestavby.Přidávám zde pár foto:
Toto jsem si mohl dovolit udělat díky návodům zde přítomných kolegů,za což jim děkuji.
Nejdříve jsem si vše nanečisto poskládal dosebe , abych zjistil zada je vše vpořádku.
Vypadá to že by mohlo být vše OK
Jak je vidět z obrázku výše,tak mě ještě čeká svaření příruby k sopbě. Zde si musím dát pozor na dodržení souososti.
Snad se mi to povede.Nejdéle mi však trvalo zkreslení těchto dílů na výkres pro soustružníka.
Je to parádní čistá práce Nevím jak to máš v plánu, ale určitě bych nezůstával pouze u této příruby, ale snažil bych se motor upevnit i zespodu. Přece jenom ta skříň motoru nemá takovou pevnost, aby se nemohlo stát, že se ty šrouby nevyrvou.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz