svinovací lis UNIBAL
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: svinovací lis UNIBAL
5511 musi unibala zvladat jako nic ja s 5611 tahal lis john deere 550 a taky to slo tet sem presedlal na 7745 turbo a s tim uz to je podstatne lepsi
Mam dotaz kdyz najedu do radku sena a lis si normalne natahne to jadro ale neroztoci ho a ucpe se to pred tim gumovim valcem a je konec. Musim bud vylezt ven a tocit pasama a nebo vetsinou to vyklopit a zkusit to znova. Nevi nekdo co stim ?
Zetor 6748
tohle mi dela JD 550 pri hodne suchym senu, kousek sebere ale neroztoci se jadro,vetsinou se to tam chvilku mele a pri opatrnym popojizdeni do radku se to nakonec roztoci ale obcas ne pak je nejlepsi otevrit komoru a vybrat seno a zacit znova
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten len není trhaný pro tírny, ale sekaný oleják na osivo. Tírna už bohužel v republice není v provozu snad žádná. Stonek bych chtěl zabalit pro Olšanskou papírnu na cigaretový papír. Takže nemusí být rovnaný.zetor tomas píše:Uvidíme, jestli to bude potřeba zúžit nebo ne. Záleží, jaký budou požadavky. Jinak kousek to je, 3 dny bych měl co dělat
Bez prodeje slámy mi to ekonomicky nevychází, pokud z porostu nevytáhnu aspoň 25q/ha.
Snažím se teď z jejich nákupčího získat nějaké informace, ale moc to nejde. :-( Len sice chce, ale že by poradil, to nee.
diky vyzkousimfrturek1 píše:tohle mi dela JD 550 pri hodne suchym senu, kousek sebere ale neroztoci se jadro,vetsinou se to tam chvilku mele a pri opatrnym popojizdeni do radku se to nakonec roztoci ale obcas ne pak je nejlepsi otevrit komoru a vybrat seno a zacit znova
Zetor 6748
jak pevne maji byt skoulene baliky?Co jsme se byl podivat u soukromnika, tak po par dnech je balik zdeformovany a provazky povolene.Docela me to zklamalo.Je to takhle normalni, nebo jak to pracuje Vam?
tak urcite by se nejak moc deformovat nemeli, ale s tim mackanim bych to zbytecne neprehanel, cim tvrdsi balik timlip vypada a vic se do nej vejde ale za cenu vetsiho opotrebeni a naroku na vikon. kamarad si koupil novej krone variopak skoro za mega, a prej aby si udrzel ksefty tak baliky dotahoval co to slo, taha ho kejsem asi 130 koni lis ma udajne vydrzet 25 tis baliku a pak GO komory, jemu vydrzela jen 12tisic pak se retezy s latema rozlitli a late zvohybali 90tisic stala oprava
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Sami o sobě by se rozhodně deformovat neměly. Samozřejmě, když je mám nastohované ve třech řadách na sobě, tak ty spodní se malinko naleží, ale nic tragického.
Zetor 5945 a Zetor 6711
Tož to klučík někde udělal chybu. Na fotce balík o průměru cca 140 cm a ruku dám tak 15 cm, měřeno od horního kraje balíku, po zápěstí.
Zdravím, o víkendu jsem dovezl unibal s hydraulickým vázáním. Po prvních zkušenost docela fajn, ale už sháním elektrické vázání na UNIBAL, nemáte nějaké typy kde by jse dalo koupit??? Nebo ještě lépe, z čeho to jde udělat, jak to má vypadat a el. schéma zapojení. Předem děkuji za cenné rady.
-
Zapojení je clkem snadné vyřešil jsem to přepínač na 3 fáz. motor,který umí přepínat otáčky doleva i doprava
Díky, když to tak vidím, tak nic originál už nepotřebuji, nemáš nějakou inspiraci jak to vyrobit?
Taky jsem letos sháněl el. vázání. Cena zhruba 11000 kč mě ale odradila když lis stál celej 20000kč
Zdravím, a podařilo se něco vymyslet, třeba jiný funkční systém??? Nebo zůstalo hydrauliucké vázání?
- Martin90
12V pohon vrat (servomotor) se dá sehnat nový za 5000 s daní, pokud by neodpovídala délka vysunutí, tak už se to lehce upraví. Jako přepínač mám na unibalu vačkový spínač (stavebnici od OBZORu).
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super