Domáci traktor vs. POLICIE !!!
Re: Domáci traktor vs. POLICIE !!!
Na blba narazíš v 90 procentech ve všech případech jak to dostat na cestu legálně. Protože jak někdo uslyší domaděl tak bude tvrdit že to nejde. Nebo o tom nebude vědět vůbec nic a nebude to chtít řešit. Proto jsem ho poslal na Slovensko protože tam to nejspíš budou mít jednodušší, i když zatím se ještě neví přesné podmínky získání značky
vincek šlaušek píše:To sychrovak: Ty jsi ale naivka. Na bezpečnost se sere i dnes. 80% tech traktůrků, co u nás jezdí po dědině, nemá žádný papíry a jezdí bez jakékoliv evidence a pojištění - tomu ty říkáš bezpečnost na prvním místě ? A ty , co maj papíry, tak je maj z poloviny za dvě stovky technikovi v jámě na STK a není to problém jen zemědělské techniky - se podívej na některé osobáky a náklaďáky ! . Slováci se aspoň pokouší něco s tím dělat a trochu alespoň zmapovat tento bordel.
Já bych to přirovnal k problému prostituce, všichni o ní vědí, funguje ve velkém, tečou v ní obrovské prachy ale hlavně , že je nelegální a stát narozdíl od podsvětí z toho má hovno.
Ty domácí traktůrky z cest neodstraníš, polovina vinohradů a záhumenek u nás na jižní Moravě by zůstala neobdělávaná - to si žádný politik na triko neveme (zakázat domaděly) a tak je opravdu řešení je zaevidovat, ty nejhorší křápy sešrotovat a hlavně donutit majitele platit alespoň povinné ručení. Ale říkat lidem, že to nelze zlegalizovat na straně jedné a na druhé straně přivírat oči, že s tím furt jezdí je zhovadilost hodná tohoto kocourkovského státu. Nezlob se na mne
Vincku najivka nejsem ale žiji v reálném světě a v roce 2013.
To že někdo jezdí bez papíru či samodělem po silnici se vystavuje že příjde o papíry a zaplatí 30 tisíc.Pokud něco způsobí tak věř tomu,že mu to osolí.
Pokud policie nezastaví samoděl není bordel ale lidskost policajta a jeho usudek že tento samohyb není vrak.třeba.
Najivka jsi ty že si myslíš ,že každý za 200 do kapsy projde technickou.U nás tedy ne.
A pokud jsme se za posledních 20 let dostali ve vývoji a v bezpečnosti tak daleko,že auta jsou bezpečnější,mají veškeré bezpečnostní vymožennosti,bliká to na tebe když je něco špatně,auto se posuzuje i při možném střetu s chodcem aby následky byli co nejmenší,dopady na ekologii,nově chtějí zavádět automatický brzdící systém když se budeš blížit k překážce,auto při nehodě bude vysílat nouzový signál na záchranu,atd atd.
A ty tomuto pokroku dáš červenou,a řekneš jste kocourkov já chci jezdit samodělem kterému ukapává olej,čoudí,přehlušuje hlukovou normu,vzhledem k neprofesionální výrobě kdy autor není odborník na rozložení vah a učinky brzd,neodpovídá bezpečnosti a tím se stroj stává v rukou debila nebezpečnou zbraní...
a mnoho dalších nedokonalostí.Navíc se tu plno lidí pyšní že jim to uhání 60 km /h.
Pokud to nebude mít technické podmínky pro vydání je to všechno na hovno a vracíme se do středověku.
Možná ke svému věku jsi najivka ty,pár přetočených traktůrků jsem viděl a věř,stačí málo,těžký vlek a lehký zádek u traktůrku.
http://www.denik.cz/pardubicky-kraj/muz ... -9hoj.html
Stát má své občany chránit proto jsou normy a zákony dle tebe kocourkov.Já to beru že zákon mě chrání před lidmi s nízkým intelektem kteří by pak sedli na cokoliv a proháněli se obcí.
http://svitavsky.denik.cz/nehody/z-malo ... 20813.html
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
-
sychrovák řeknu to i takhle.Je všeobecně známo že jedno pivo řidiši nevadí dokonce malé pivo nebo i normální u každého to je jiné zlepší schopnosti řidiče.Že to není povoleno má duvod v povaze lidí a zvlášt čechu.Jedno je povoleno tak co bych si nedal 3 at mi to někdo dokáže.A to je naprosto stejnej případ z domaděli.Je to zakázáno hrozí velkej postih a přesto občas někdo jezdí.Pokud to bude povoleno bude jezdit každej a kamkoliv i tam co nebude nutné.6e to bude povoleno jen za nesnížitelné viditelnosti no a já vidím nakonec proto nařídily svítit celej den.Stejně tak jen jízda po silnici 3 třídy já že jsem na dálnici já měl zato že jedu po tankodromu a pod
Ps a že to policajt většinou toleruje je přesně jak říkáš jede rozumně s slušným strojem v malém provozu tak to toleruje
Ps a že to policajt většinou toleruje je přesně jak říkáš jede rozumně s slušným strojem v malém provozu tak to toleruje
-
Vůbec si nepochopil o čem mluvím. A jen bych ti přál být u nás v Mutěnicích když je třeba vinobraní nebo začíná jarní zemědělská sezona - stovky domadělů - stojí tu na nich zemědělství a tím i ekonomika - jenom v katastru naší obce je 2500 drobných vlastníků polností a vinohradů !!!! - neznáš zdejší situaci - rukama to ti lidi dělat nebudou a kvůli 30 árům vinohradu nebo záhumenky si tovární stroj za půl mega taky nekoupí.
O tech 200,- technikovi bych ti mohl vyprávět hodiny a hodiny - sám znám ze svého okolí desítky takových případů - některé autoservisy na tom mají založenou živnost.
A jestli si myslíš, že v Čechách někdy udělaly nebo udělají pořádek nějaký předpisy a zákazy a že je tu někdo dodržuje (jo pár poctivců už jsem potkal kdysi), tak asi v reálným světě nežiješ a nemáš ani televizi a na noviny - to o tom naivkovi tím pádem platí dvojnásob a stojím si za tím... Grázl na zákony se.e z principu a chudák z donucení - grázl to nepřihlásí nikdy, ale chudákům poctivcům to umožní se alespoň legálně pojistit a nastaví to nějaký omezený pravidla.
Tím v žádném případě neobhajuju bordel u nás ani s tímtu stavem nejsem spokojen !!! Ale v evidenci těhto strojů, jakémsi dohledu a možnosti povinného pojištění vidím jisté východisko a dekriminalizaci tech malých sedřených obyčejných lidí - ti lidé to taky nedělají naschvál (alespoň většina) ale jiné východisko nemají.
Pozn. mi je to fuk - já mám Carraro za toho půl mega s origo příslušenstvím - jen jsem při těch penězích , co mám v kapse nemusel ještě prodat mozek a neztratil jsem kontakt s reálným životem a obyčejnýma lidma
O tech 200,- technikovi bych ti mohl vyprávět hodiny a hodiny - sám znám ze svého okolí desítky takových případů - některé autoservisy na tom mají založenou živnost.
A jestli si myslíš, že v Čechách někdy udělaly nebo udělají pořádek nějaký předpisy a zákazy a že je tu někdo dodržuje (jo pár poctivců už jsem potkal kdysi), tak asi v reálným světě nežiješ a nemáš ani televizi a na noviny - to o tom naivkovi tím pádem platí dvojnásob a stojím si za tím... Grázl na zákony se.e z principu a chudák z donucení - grázl to nepřihlásí nikdy, ale chudákům poctivcům to umožní se alespoň legálně pojistit a nastaví to nějaký omezený pravidla.
Tím v žádném případě neobhajuju bordel u nás ani s tímtu stavem nejsem spokojen !!! Ale v evidenci těhto strojů, jakémsi dohledu a možnosti povinného pojištění vidím jisté východisko a dekriminalizaci tech malých sedřených obyčejných lidí - ti lidé to taky nedělají naschvál (alespoň většina) ale jiné východisko nemají.
Pozn. mi je to fuk - já mám Carraro za toho půl mega s origo příslušenstvím - jen jsem při těch penězích , co mám v kapse nemusel ještě prodat mozek a neztratil jsem kontakt s reálným životem a obyčejnýma lidma
Chlapi myslíte že je zbytečné to zjišťovat.. ??
Ale pochopil...........já samozdřejmě mluvím o svém prostředí.............Co je u vás nevím ale vím jen jedno že když projíždím moravou po okrskách tam jenom zírám co tam vidím traktorů,víc než u nás.
Já bych viděl spíše řešení v homologovaném stroji ,právě v tom traktoru který je tovární a nemá SPZ.
Aby všichni co mají továrenský stroj mohli získat legálně papíry.
Já mám supra s papíry též,ty papíry i s TP jsem koupil kousek od Vsetína za 7 tisíc s STK na 4 roky.Samodělem nikoho dráždit nechci,ačkoliv svítí a brzdí ale taky vím že na mokrém povechu s koly 6,5-16 moc nezabrzdím při 30 Km/h a v běhne-li mi tam dítě je malér.Mám tu výhodu že pozemky navazují na sebe krom pár kousků a hlavní jen přejedu .........
Ano i ten super jen tak nezastavíš ale je pojištěný a tím pádem ochráněný.
Jinak chápu malozemědělce mezi které nepatřím,ale mám bratránky co se pachtí při práci a traktory si pořídili.........jenže už nemají ten čas zajistit si dotace což je jejich smůla.Oproti mému známemu co to dělá při práci,obdělává míň a žasnu co vše dostane...........
Nejsem proti ,ale musí to mít řád.Na silnici nejezdíš sám.
Já bych viděl spíše řešení v homologovaném stroji ,právě v tom traktoru který je tovární a nemá SPZ.
Aby všichni co mají továrenský stroj mohli získat legálně papíry.
Já mám supra s papíry též,ty papíry i s TP jsem koupil kousek od Vsetína za 7 tisíc s STK na 4 roky.Samodělem nikoho dráždit nechci,ačkoliv svítí a brzdí ale taky vím že na mokrém povechu s koly 6,5-16 moc nezabrzdím při 30 Km/h a v běhne-li mi tam dítě je malér.Mám tu výhodu že pozemky navazují na sebe krom pár kousků a hlavní jen přejedu .........
Ano i ten super jen tak nezastavíš ale je pojištěný a tím pádem ochráněný.
Jinak chápu malozemědělce mezi které nepatřím,ale mám bratránky co se pachtí při práci a traktory si pořídili.........jenže už nemají ten čas zajistit si dotace což je jejich smůla.Oproti mému známemu co to dělá při práci,obdělává míň a žasnu co vše dostane...........
Nejsem proti ,ale musí to mít řád.Na silnici nejezdíš sám.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Sychrovak nerobis nejakeho bezpecnostenho technika lebo reci take mas..... Mne to jazdi najvys 30, a na traktorovych to kto vie ako nebrzdi, skor ma desi predstava 18 rocneho na doma robenom stroji, bez skusenosti.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
Jasně rychlé a snadné řešení stejně jako v jiných věcech, které nás trápí neexistuje. Já jsem si jen povzdechl nad počínáním Slovenských zákonodárců a nad tím, že se alespoň snaží pro tyto lidi a s těmato lidma něco udělat a s tímto problémem něco udělat a nestrkají hlavu do písku jako u nás. Tady na tyto mikrohospodáře stát sere a nechá je riskovat zdraví svoje i spoluobčanů na nepojištěných strojích jen s "přivíráním očí a lidskostí policie". Opakuji není řešení to lidem zakázat (to je jako jim zakázat pálit načerno) - to nefunguje, stejně jako není řešení je dělat co chtějí. Je řešením zmapovat a zaevidovat situaci, nalít si čistého vína a začít se tím hlavně zaobírat - né se jenom v Práglu starat, co kde ukradnout a do kterýho koryta vrazit rypák.
PS: já nemluvím ani tak o malých zemědělcích, ale spíše o mikrozemědělcích do 1ha - podívej se na satelitní foto Mutěnic a věř, že každá ta "nudle" půdy patří jinému člověku. A čučel jsem jak puk, když jsem byl poprvé v životě na traktoriádě, konkretně ve Vítězné. Tohle, co tam ti závodníci s tím dělají, to jsem tu ještě nikoho dělat neviděl a troufnu si říct, že je tu nejvíc domadělů na hlavu v republice - a traktoriáda žádná ( bohužel, či bohudík) - všechny jsou na práci.
PS: já nemluvím ani tak o malých zemědělcích, ale spíše o mikrozemědělcích do 1ha - podívej se na satelitní foto Mutěnic a věř, že každá ta "nudle" půdy patří jinému člověku. A čučel jsem jak puk, když jsem byl poprvé v životě na traktoriádě, konkretně ve Vítězné. Tohle, co tam ti závodníci s tím dělají, to jsem tu ještě nikoho dělat neviděl a troufnu si říct, že je tu nejvíc domadělů na hlavu v republice - a traktoriáda žádná ( bohužel, či bohudík) - všechny jsou na práci.
Naposledy upravil(a) vincek šlaušek dne stř srp 28, 2013 1:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Ono rozdíl mezi Slováky ,Moravou a Čechami je v tom, že máme ty traktory na práci ne na vození do hospody i když i takoví se najdou.Pokud bych si měl koupit traktor za 200-300 tisíc tak je lepší nic nedělat a čekat na podporu,realita a co by chtěla EU je velký rozdíl a jet autem 150 a traktorem 30 také.Je lepší hledat způsoby jak to povolit v rámci katastru, než jako ty hledáš důvody a Slováci jsou příkladem. Co je nebezpečnější nějaký mlaďoch ,co se předvádí v nějaké šunce nebo domaděl, co potřebuje zajet na pole , statisticky si to vyhodnoť a potom veď rozumnou debatu.Většina smrťáků u domadělů je v lese a doplatí na výrobce a je to o brzděné vlečce, kup brzděnou vlečku za rozumnou cenu :pistol:Ono je rozdíl dřít na Moravě jako kůň a na vládě, kde také některé dřou jako kůň, ale za jiné peníze a třou něco jiného 8)podívej se o kolik se zvedly odměny za Nečase někomu.
Hele nedělám )) na to věkem a díky rodině příjdeš sám,,,,,začneš jezdit přes vesnice padesátkou začneš se rozhlížet na křižovatce ikdyž jsi na hlavní,začneš víc myslet než konat blbosti,na motorce už zatačky tak neřežeš................ale naopak vyčiníš klukovi který řeže po vesnici zatáčky jak prase,sebereš klíčky opilcovi který chce usednout za volant. pohrozíš sousedovi že dím prskoletem s traverzou ve předu a vzadu co sotva brzdí by neměl lítat po vesnici že i zde žijí děti a staré lidi a chodníky tu nemáme a proto se pohybují po silnici.......atd..............je to o věku a životních zkušennostech.Atlan píše:Sychrovak nerobis nejakeho bezpecnostenho technika lebo reci take mas..... Mne to jazdi najvys 30, a na traktorovych to kto vie ako nebrzdi, skor ma desi predstava 18 rocneho na doma robenom stroji, bez skusenosti.
P.S pokud pophrozíš debilovi s traverzou na slovensku pošle tě doprdele,protože stát mu to povolil..........u nás na něj můžeš zavolat cajti když nedá pokoj,né každý postavil trakor jako šikulové zde na fóru.
Myšlení typu ,, mě se to stát nemůže " nefunguje radši předvídat a nepokoušet osud.
Vlákno černá kronika jsem založil kvůli jednomu šikovnému,pracovitému klukovi který se Z-25 v lese se zabil..........o něm říkali že se s traktorem narodil.bohužel.
Pokud jsi četl mé příspěvky pochopíš že čekám jak to bude v praxi,zatím jsem se dozvěděl že stát z nich vytáhne peníze a je jim jedno zda z toho teče olej,zda to brzdí atd............kutil tim píše:Ono rozdíl mezi Slováky ,Moravou a Čechami je v tom, že máme ty traktory na práci ne na vození do hospody i když i takoví se najdou.Pokud bych si měl koupit traktor za 200-300 tisíc tak je lepší nic nedělat a čekat na podporu,realita a co by chtěla EU je velký rozdíl a jet autem 150 a traktorem 30 také.Je lepší hledat způsoby jak to povolit v rámci katastru, než jako ty hledáš důvody a Slováci jsou příkladem. Co je nebezpečnější nějaký mlaďoch ,co se předvádí v nějaké šunce nebo domaděl, co potřebuje zajet na pole , statisticky si to vyhodnoť a potom veď rozumnou debatu.Většina smrťáků u domadělů je v lese a doplatí na výrobce a je to o brzděné vlečce, kup brzděnou vlečku za rozumnou cenu :pistol:Ono je rozdíl dřít na Moravě jako kůň a na vládě, kde také některé dřou jako kůň, ale za jiné peníze a třou něco jiného 8)podívej se o kolik se zvedly odměny za Nečase někomu.
opakuji se..nejsem proti ale musí to mít pravidla a řád.
Bohužel u nás to má malé šance,čím bohatší obyvatelstvo tím víc továrních strojů a nebo si to radši koupí.
Středočeský kraj kde se daří a kolem Prahy samodělu ubývá,myslím na práci.Včera mi jeden řekl u nás na vesnici,tak jsem zakopal posledního králika a seru na všechno.......proč bych se plahočil,když si vše koupím..............no a takhle začínají přemýšlet i ostatní vesničani na boleslavsku..........
-
No my už tady zase pozorujeme opačný trend. To "proč bych se měl plahočit, když si to můžu koupit " je zaplaťpánbůh už přežité. Ano je levnější a bez práce si to koupit, ale kde si to chceš koupit ? Kvalitní potraviny se v ČR téměř koupit nedají a ty které jsou opravdu kvalitní, tak zase nejsou tak levné a bude hůř - bude mnohem hůř. Každý metr půdy a každej Franta vidlák na samodělu bude mít znovu svou hodnotu, tomu věř, bude to brzo, alespoň tady ten obrat už pozoruji... Já nemít tchány, kteří mě zásobujou, tak to rozjedu ve velkým znovu (před pár lety jsem se na to tatovi vysral se stejnými slovy) už jenom kvůli dětem bych si zase začal pěstovat základní potraviny sám - nás starší už stejně rakovina sežere...
Také doufám že lidi pochopí,jenže ty mladí zpohodlněli.........vincek šlaušek píše:No my už tady zase pozorujeme opačný trend. To "proč bych se měl plahočit, když si to můžu koupit " je zaplaťpánbůh už přežité. Ano je levnější a bez práce si to koupit, ale kde si to chceš koupit ? Kvalitní potraviny se v ČR téměř koupit nedají a ty které jsou opravdu kvalitní, tak zase nejsou tak levné a bude hůř - bude mnohem hůř. Každý metr půdy a každej Franta vidlák na samodělu bude mít znovu svou hodnotu, tomu věř, bude to brzo, alespoň tady ten obrat už pozoruji... Já nemít tchány, kteří mě zásobujou, tak to rozjedu ve velkým znovu (před pár lety jsem se na to tatovi vysral se stejnými slovy) už jenom kvůli dětem bych si zase začal pěstovat základní potraviny sám - nás starší už stejně rakovina sežere...
Já třeba našinci skopové neprodám,protože mě pomluví,to radši někomu do Liberce či Hradce )
U nás místo políček u baráku budujou bazény.
Ti co na to mají tak budují a co zbytek těch přibude každý rok a spíš je to horší.
No nevím u nás se to vše zvedá,lidi opravují,zvelebují ale je to krajem,místem.......kutil tim píše:Ti co na to mají tak budují a co zbytek těch přibude každý rok a spíš je to horší.