svinovací lis UNIBAL

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
frturek1

Re: svinovací lis UNIBAL

#346 Nový příspěvek od frturek1 »

5511 musi unibala zvladat jako nic ja s 5611 tahal lis john deere 550 a taky to slo tet sem presedlal na 7745 turbo a s tim uz to je podstatne lepsi

Venios

#347 Nový příspěvek od Venios »

Mam dotaz :) kdyz najedu do radku sena a lis si normalne natahne to jadro ale neroztoci ho a ucpe se to pred tim gumovim valcem a je konec. Musim bud vylezt ven a tocit pasama a nebo vetsinou to vyklopit a zkusit to znova. Nevi nekdo co stim ?
Zetor 6748

frturek1

#348 Nový příspěvek od frturek1 »

tohle mi dela JD 550 pri hodne suchym senu, kousek sebere ale neroztoci se jadro,vetsinou se to tam chvilku mele a pri opatrnym popojizdeni do radku se to nakonec roztoci ale obcas ne pak je nejlepsi otevrit komoru a vybrat seno a zacit znova

supik11
Kontaktovat uživatele:

#349 Nový příspěvek od supik11 »

zetor tomas píše:Uvidíme, jestli to bude potřeba zúžit nebo ne. Záleží, jaký budou požadavky. Jinak kousek to je, 3 dny bych měl co dělat :D
Ten len není trhaný pro tírny, ale sekaný oleják na osivo. Tírna už bohužel v republice není v provozu snad žádná. Stonek bych chtěl zabalit pro Olšanskou papírnu na cigaretový papír. Takže nemusí být rovnaný.

Bez prodeje slámy mi to ekonomicky nevychází, pokud z porostu nevytáhnu aspoň 25q/ha.
Snažím se teď z jejich nákupčího získat nějaké informace, ale moc to nejde. :-( Len sice chce, ale že by poradil, to nee.

Venios

#350 Nový příspěvek od Venios »

frturek1 píše:tohle mi dela JD 550 pri hodne suchym senu, kousek sebere ale neroztoci se jadro,vetsinou se to tam chvilku mele a pri opatrnym popojizdeni do radku se to nakonec roztoci ale obcas ne pak je nejlepsi otevrit komoru a vybrat seno a zacit znova
8) diky :) vyzkousim
Zetor 6748

Peopas

#351 Nový příspěvek od Peopas »

jak pevne maji byt skoulene baliky?Co jsme se byl podivat u soukromnika, tak po par dnech je balik zdeformovany a provazky povolene.Docela me to zklamalo.Je to takhle normalni, nebo jak to pracuje Vam?

frturek1

#352 Nový příspěvek od frturek1 »

tak urcite by se nejak moc deformovat nemeli, ale s tim mackanim bych to zbytecne neprehanel, cim tvrdsi balik timlip vypada a vic se do nej vejde ale za cenu vetsiho opotrebeni a naroku na vikon. kamarad si koupil novej krone variopak skoro za mega, a prej aby si udrzel ksefty tak baliky dotahoval co to slo, taha ho kejsem asi 130 koni lis ma udajne vydrzet 25 tis baliku a pak GO komory, jemu vydrzela jen 12tisic pak se retezy s latema rozlitli a late zvohybali 90tisic stala oprava

zetor tomas
Kontaktovat uživatele:

#353 Nový příspěvek od zetor tomas »

Sami o sobě by se rozhodně deformovat neměly. Samozřejmě, když je mám nastohované ve třech řadách na sobě, tak ty spodní se malinko naleží, ale nic tragického.
Zetor 5945 a Zetor 6711

Strip

#354 Nový příspěvek od Strip »

Tož to klučík někde udělal chybu. Na fotce balík o průměru cca 140 cm a ruku dám tak 15 cm, měřeno od horního kraje balíku, po zápěstí.
Přílohy
Balík.jpg

dave-vigo

#355 Nový příspěvek od dave-vigo »

Zdravím, o víkendu jsem dovezl unibal s hydraulickým vázáním. Po prvních zkušenost docela fajn, ale už sháním elektrické vázání na UNIBAL, nemáte nějaké typy kde by jse dalo koupit??? Nebo ještě lépe, z čeho to jde udělat, jak to má vypadat a el. schéma zapojení. Předem děkuji za cenné rady.

Auto-klassik

#356 Nový příspěvek od Auto-klassik »

El.vázání.jpg
El.vázání vypadá takhle, ale jeho cena je cca 820euro,takže proto tam máš asi hydraulické-vyjde levněji.
Zapojení je clkem snadné vyřešil jsem to přepínač na 3 fáz. motor,který umí přepínat otáčky doleva i doprava

dave-vigo

#357 Nový příspěvek od dave-vigo »

Díky, když to tak vidím, tak nic originál už nepotřebuji, nemáš nějakou inspiraci jak to vyrobit?

5611

#358 Nový příspěvek od 5611 »

Taky jsem letos sháněl el. vázání. Cena zhruba 11000 kč mě ale odradila když lis stál celej 20000kč :cert:

dave-vigo

#359 Nový příspěvek od dave-vigo »

Zdravím, a podařilo se něco vymyslet, třeba jiný funkční systém??? Nebo zůstalo hydrauliucké vázání?

Martin90

#360 Nový příspěvek od Martin90 »

12V pohon vrat (servomotor) se dá sehnat nový za 5000 s daní, pokud by neodpovídala délka vysunutí, tak už se to lehce upraví. Jako přepínač mám na unibalu vačkový spínač (stavebnici od OBZORu).
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“