Paulownia - rychlerostoucí zdroj dřeva
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Paulownia - rychlerostoucí zdroj dřeva
On taky není výzkum jako výzkum,je v tom dost velkej zájem topolářů a každý si může lehce domyslet jakým směrem by se měl výzkum ubýrat......
A co s těmi desítky ha. matečnic
A co s těmi desítky ha. matečnic
Našel jsem na webu tento inzerát:
http://dum.bazos.cz/inzerat/26025777/Pa ... zenice.php
Cena 50,- za kus se mě zdá hodně vysoká. Vincku tys tuším někde psal, že jsi taky prodával sazenice. Můžu se zeptat za kolik? Klidně do SZ.
http://dum.bazos.cz/inzerat/26025777/Pa ... zenice.php
Cena 50,- za kus se mě zdá hodně vysoká. Vincku tys tuším někde psal, že jsi taky prodával sazenice. Můžu se zeptat za kolik? Klidně do SZ.
50,- je dobrá cena,podle toho za kolik prodávají ostatní.
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
nemuzu si pomoct ale tohle uz je hodne velka zlodejina!
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
-
Zlodějina je, když ti zdražej elektriku, plyn, vodu, benzín, nájem, základní potraviny, či daně protože vědí, že se bez toho neobejdeš a že nemáš na výběr - to je zlodějina. Pokud nabídneš něco, co lidi vůbec nepotřebujou, můžou si to klidně koupit jinde ohodně levněj a přesto toho prodáš tolik, že to nestačíš ani vyrábět, tak tomu se říká úspěšné podnikání Je to drahý, ale mě to nechává v klidu, protože to tam nehodlám nakoupit - já jsem si vypěstoval svoje, stejně jako má tuhle možnost každej, tak proč bych se rozčiloval - když už něco, tak leda pousmál
Je to tak nějak jak píše Vincek,myslím že jsem někde četla že ty jsi prodávál něco kolem stovky.
To je ale otázka poptávky a když nškdo nechce tak ať jde jinam.
Třeba sem k tomuto pěstiteli :
Stromy Paulownia majú svoj pôvod v Ázii, hlavne v Číne a Japonsku, kde sú veľmi cenené. Paulownia je známa v japončine ako kiri, čo znamená "strom princezná". Kvet Paulownie je symbolom úradu predsedu vlády Japonska a jeho znak sa nachádza na historickej zlatej imperiálnej pečati Japonska. Svoje pomenovanie Paulownia dostal na počesť holandskej kráľovnej, dcéry ruského cára Pavla I.-Anny Pavlovny.Paulovnia plstnatá je veľmi elegantný, rýchlo rastúci, opadavý strom pestovaný najmä pre svoje bohaté jarné kvety a veľké, nádherné, mäkké listy podobné listom katalpy.Dospelý strom paulownie môže dosiahnuť výšku 25 - 30 metrov a ROCNE NARASTIE 2,5 až 3 metre. Je to hádam najimpozatnejšia zo všetkých listnatých rastlín. Rastie ako vzpriamený až široký opadavý strom s okrúhlou korunou.Na jar púta pozornosť najmä svojimi bohatými, voňavými lievikovitými, ružovkasto-levanduľovými kvetmi (až 5 cm dlhými) s tmavo-purpurovým bodkovaním a smotanovo-žltými pásikmi v ich vnútri. Kvety sa objavujú ešte pred listami, zvyčajne v máji, a sú usporiadané vo vzpriamených súkvetiach vysokých až 35cm. Ich vôňa pripomína vanilku.
Meno:
Telefón:
Ivan
0910160165
Lokalita: 902 01 Pezinok
Cena:
€ 15 (Sk 452)
To je ale otázka poptávky a když nškdo nechce tak ať jde jinam.
Třeba sem k tomuto pěstiteli :
Stromy Paulownia majú svoj pôvod v Ázii, hlavne v Číne a Japonsku, kde sú veľmi cenené. Paulownia je známa v japončine ako kiri, čo znamená "strom princezná". Kvet Paulownie je symbolom úradu predsedu vlády Japonska a jeho znak sa nachádza na historickej zlatej imperiálnej pečati Japonska. Svoje pomenovanie Paulownia dostal na počesť holandskej kráľovnej, dcéry ruského cára Pavla I.-Anny Pavlovny.Paulovnia plstnatá je veľmi elegantný, rýchlo rastúci, opadavý strom pestovaný najmä pre svoje bohaté jarné kvety a veľké, nádherné, mäkké listy podobné listom katalpy.Dospelý strom paulownie môže dosiahnuť výšku 25 - 30 metrov a ROCNE NARASTIE 2,5 až 3 metre. Je to hádam najimpozatnejšia zo všetkých listnatých rastlín. Rastie ako vzpriamený až široký opadavý strom s okrúhlou korunou.Na jar púta pozornosť najmä svojimi bohatými, voňavými lievikovitými, ružovkasto-levanduľovými kvetmi (až 5 cm dlhými) s tmavo-purpurovým bodkovaním a smotanovo-žltými pásikmi v ich vnútri. Kvety sa objavujú ešte pred listami, zvyčajne v máji, a sú usporiadané vo vzpriamených súkvetiach vysokých až 35cm. Ich vôňa pripomína vanilku.
Meno:
Telefón:
Ivan
0910160165
Lokalita: 902 01 Pezinok
Cena:
€ 15 (Sk 452)
-
Nikde jsem cenu nezveřejňoval, ale opět zase jeden konkurent, který si myslel, že se na tom dá vyrejžovat moji cenu zveřejňoval . Ne - byl mimo - nebyla to stovka Jak jsem uvedl už v inzerátu - cena byla smluvní a to podle ks a vzdálenosti odkud sem zákazník přijel a byla to jen moje a jeho věc. Jenom všechny závistlivé mrdky a zlatokopy můžu ujistit, že jsem na tom zatím (dokud nezačnu sklízet svoji úrodu, pro kterou jsem to dělal) dost silně tratil. Zaplatil se mi s bídou materiál a topení ve skleníku - stovky hodin nimravé práce 3 měsíce, 7 dní v týdnu, 2-3 hodiny (při přesazování někdy hluboko do noci) denně jsou zatím grátis.
Tak jen směle do toho podnikatelé - mě se z toho živnost udělat nepodařilo - možná proto, protože to ani nebyl můj cíl
Tak jen směle do toho podnikatelé - mě se z toho živnost udělat nepodařilo - možná proto, protože to ani nebyl můj cíl
Když si to tak vezmeš tak 50kč je adekvátní cena, protože je v tom cena semena, svítění, topení, hlína... a semena jsou narozdíl od paprik dražší a paprika jako sazenice taky stojí 25-30Kč. Takže ta starost v tom je taky zaapočítána.
-
Pěstuju si i přísadu a věř mi, práce a náročnost energetická u přísady není ani čtvrtinová. Této potvoře jsem musel svítit v kuse 14 dní a udržovat teplotu mezi 25-30°C, vytopit skleník v době, kdy venku leželo 20cm sněhu na 20°C a až se oteplilo, tak každou rostlinku (měl jsem jich celkem i s těma na mé pole cca 8 tisíc) zalévat do kelímku zvlášť podle toho jestli už si svůj příděl vody vypila - jinak po přelití ve velkém chcípaly a i tak jich nakonec chcíplo cca 10%. Nic z toho jsem pro přísadu nedělal. Přísadu vypěstovali i moje 3 a 9 leté děti - paulovnii vypěstoval úspěšně ze semínka až na pole (podle toho, co se mi doneslo) tak každej 4-5 člověk Takže 50,- je minimum k zaplacení alespoň materiálu a energie - uživit by se tím dalo až při velkoprodukci desetitisíců, ale to zase nikdo nekoupí - drtivá většina lidí tě bude otravovat tak o 4-10 rostlin (další drbačka a čas, kterej ti nikdo nezaplatí) Jó pokud si nezaměstnanej a máš ho... co na práci , tak se tím bav, ale když to budeš dělat ofic a budeš muset navíc platit odvody a nebo se tím budeš chtít živit na plný úvazek, tak zapomeň na to. Pro mě osobně pod moji rozlišovací schopnost... Já kdybych si počítal svý hodiny (dělal jsem to pouze ze zvědavosti a jako koníček) tak jsem v mínusu tak 100 tisíc.
Vincku bude nejake foto z pole
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
Cenu jsi sice nezveřejňoval ale někde jsi psal že jsi prodával-něco pod cenu E-shopu.
Jinak ono je to přec jedno za kolik,to je věc každého.
Jinak ono je to přec jedno za kolik,to je věc každého.
-
Ano bylo to pod cenu E-shopu - hodně pod cenu e-shopu nakonec
tak jsem v mínusu tak 100 tisíc. Tak to je jasné,financ to je sfiňa
Aukro: Paulownia KIRL (mrazuvzdorná)
Cena Kup teď
25,00 Kč Balík Na poštu Přeprava ZDARMA
Cena Kup teď
25,00 Kč Balík Na poštu Přeprava ZDARMA