Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Svářecí technika

#46 Nový příspěvek od ota »

U nás v práci se vaří mosazí pozinkovaný plechy, nerez plechy a eloxovanej hliník. Kluci maji kukly ale ty byly drahý 25 000Kč. Maji u toho i motorek s filtrem na záda, a v kukle roušku přez bradu, kvuli splodinám. Ale ty kukly co je maji, tak si nepamatuju, že by některou někdy měli nějak rozbitou. To že na ní občas něco spadne, nebo kukla spadne, to se stane. Ale dislei se snad ještě nikdy nerozbil. Funguje to bez baterek, nechají se dobře seřídit. Zítra se mrknu co je to za výrobce. Třeba by měli taky něco pro kutily levnějšího.

bastardtraktor

#47 Nový příspěvek od bastardtraktor »

staník píše:Taky bzch se chtěl zeptat-co jsou zač elektrody které jsou přerušené (obal)uprostřed a ne na konci? :-/ Aco jsou zač a nač elektrody E-B 302
To jak se to do kleští strká vprostřed elektrody je nato, aby se ti ta elektroda celá moc nerozžhavila.
Jinak by jsi stejně půlku musel vyhodit. Mají asi velký odpor. Některé elektrody na litinu jsou tak dělané , ale i jiné.
ooooooooooooo

bastardtraktor

#48 Nový příspěvek od bastardtraktor »

ota píše:U nás v práci se vaří mosazí pozinkovaný plechy, nerez plechy a eloxovanej hliník. Kluci maji kukly ale ty byly drahý 25 000Kč. Maji u toho i motorek s filtrem na záda, a v kukle roušku přez bradu, kvuli splodinám. Ale ty kukly co je maji, tak si nepamatuju, že by některou někdy měli nějak rozbitou. To že na ní občas něco spadne, nebo kukla spadne, to se stane. Ale dislei se snad ještě nikdy nerozbil. Funguje to bez baterek, nechají se dobře seřídit. Zítra se mrknu co je to za výrobce. Třeba by měli taky něco pro kutily levnějšího.
Jedine u těch mosazných elektrod jsem zjistil na co je v té fabrice měli.
Vařili tím neco v elektrorozvaděčích. Takové ty pozinkovaé zemnící pásy.

Ale jinak tak velký sortiment specielních elektrod jako Ty tam v té své sbírce nemam.
Prostě jsem je podle vzhledu roztřídil a teď podle zkušenosti vím na co asi jsou a nebo když zapomenu, tak zase pokusem zjistím jak se chovaj.

U tá druhý Triodyny - tedy jen dynama co bylo k diesel motoru mam ten regulátor naštěstí taky.

A ta velká PRAGA 500A vypadá jako tahle restaurovaná - ta ale regulaci nemá
Ta na fotce je ale "maličká" má jen 160 A a mototr 5 kW
já tam mam na štítku šílených 25 kW, ale pochybuju, že u mě kdy takový příkon měla.

Obrázek

je to z této stránky. http://www.svarbazar.cz/bazar/index.php?main=kuriozity
Tu svou fotit nebudu- je chudinka zaprášená a okolo spousta krámů
Mam tam čtyřkolový podvozek se zatáčecí nápravou a ojí
listová pera a loukoťoná litinová kola s gumama - no MOMŠTRUM

a k tem Triorynam MEZ Brumov delali takový dálkový ovladače na proud.
Obrázek
ooooooooooooo

petr bušek

#49 Nový příspěvek od petr bušek »

Ahoj já používám kiTin 150 se kterou jsem naprosto spokojený.Ještě mám WTU 315 kterou už moc nepoužívám a tak jsem ji kvůli místu odstěhoval do naší hasičárny.Dříve jsem používal trafo od Einhelu které nebylo špatné,ale usměrňovač potažmo invertor to je už jiné kafe.

ota

#50 Nový příspěvek od ota »

Tady je docelá dobrá adresa, třeba by se tam nechalo najít i nějaké schéma zapojení na svářečky. Jsou tam A tahle stavebnice, ta taky není k zahození. Ani cena sestaveného není špatná. Sice ta adresa je okopírovaná z jiného fóra, tam řešili svařování litiny. Tak ji ještě dávám sem, aby to bylo ve svářecí technice.
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2008102704

radas

#51 Nový příspěvek od radas »

staník píše:Taky bzch se chtěl zeptat-co jsou zač elektrody které jsou přerušené (obal)uprostřed a ne na konci? :-/ Aco jsou zač a nač elektrody E-B 302
elektrody přerušené uprostřed znám nerezky a EB -302 je na nízkolegované žárupevné svary / dle krabičky /

staník

#52 Nový příspěvek od staník »

Dík už jsem sehnal katalog,tam jsou ty které mám popsané.Ty přerušené a nějaké další bohužel popsané nejsou. :-/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

radas

#53 Nový příspěvek od radas »

napiš typy více hlav více ví :) takové smetiště mám doma taky

staník

#54 Nový příspěvek od staník »

Takový jako by obalený grafitem s modrým koncem-obal slabý-to jsou asi na litinu ale :-/ A ostatní jsou různé zbytky v malém množství to asi nestojí za čas.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

radas

#55 Nový příspěvek od radas »

mohlo by být ale barva těch upínacích konců značila pevnost v tahu u nelegovaných ocelí

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od J.A.Y. »

hele já se se svým Omicronem 131 pomalu sunu do kouta :) když vidím tyhle hovada, co se musej tahat za traktorem... :D Jinak když jsem ještě jezdil k babce, měli tam něco podobnýho - z fabriky Triodynu, kvůli tomu museli dávat na barák 60A pojistky... jinak se to nerozběhlo :tone:
ale mně invertorek max 130A (60% 110A) stačí, když budu potřebovat zavařit něco většího, skočím k zámečníkoj aby to i vopravdu drželo... mám k tomu kabely 25mm/5m a obyč SS kuklu a je to Obrázek

taky jsem něco málo přečet o samostmívacích kuklách a jak tady proběhlo, že je nějaká bez baterky... to asi nebude tak uplně pravda, protože solární články jsou pomalý a při tak krátkejch reakcích to prostě nestihnou :-D Levný se tvářej jako bezbateriový, ale je to jen maskování, protože maj v sobě dvě knoflíkový napevno navařený (nevyměnitelný). I tak se ale výdrž v hobby sektoru počítá na roky a to většinou stačí.
Rychlost zatmění se dá zkusit fotobleskem, čím míň je skrz znát, tím líp. Závisí to i na teplotě (tekutý krystaly v zimě moc netečou, viz např. kalkulačka).

Shrek

#57 Nový příspěvek od Shrek »

Jaxem psal mam tuhle http://www.alitom.cz/produkty/Ochranne- ... ptrel/1533
Je na clanek,pokud treba tyden lezi je dobre nekde cvicne prsknout s nasazenou kuklou a nedivat se....Nabije se a pak chodi jedna radost.
Jinak ji nastelujes treba na plamen zapalovace,nebo švajcu.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

pali

#58 Nový příspěvek od pali »

taky se pochlubím svojí mašinou. koupil jsem ji přesně před rokem. foto je taky z tý doby.

Obrázek

Frequency input power voltage (V,Hz):AC380±15%
50/60
Rate input power capacity(KVA):9.2
Input current(A):14
Rated output current(A):250
Rated output voltage(V):26.5
Output current range(A):50-250
Output voltage range(V):15-29
Duty cycle : 60%
Efficiency(%):85
Power factor:0.9
Protection class of case:IP23
Feeding speed(m/min): 2-15
Diameter of coil(mm):270
Diameter of wire : 0.8-1.0
Weight ( kg): 26.5
Overall dimension(mm):500×273×440

nato že je to čínsky výrobek, jsou parametry vynikajíci, zatím bez problému.
Naposledy upravil(a) pali dne úte led 20, 2009 12:06 am, celkem upraveno 1 x.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

jura50
Kontaktovat uživatele:

#59 Nový příspěvek od jura50 »

Tak tohle mam doma: Elektro Kov JS90
vaha 28kg
rok 1969
svařuje od 50A-120A
spotřeba 70A-27V/100% , 90A-34V , 120A-34V/30%
kukla je klasicka černa
Můžu sní svařovat jen do 70A pak už to vyhazuje pojistky.Koupil jsem jí za 1500kč i s kuklou.Zatím jsem ji moc nepoužíval tak nemoho posoudit.Co se svařilo tak drží!
Přílohy
česka kvalita
česka kvalita
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --

bastardtraktor

#60 Nový příspěvek od bastardtraktor »

pali píše:taky se pochlubím svojí mašinou. koupil jsem ji přesně před rokem. foto je taky z tý doby.

Obrázek Obrázek

Specifications:
Frequency input power voltage: (v/hz ) Ac220 +-15%
50/60 single phase
Rate input power capacity: 9.8kva
Input current: 15amp single phase
Rated output current: 250amp

nato že je to čínsky výrobek, jsou parametry vynikajíci, zatím bez problému.
Týjo
to je 250 Amperový COčko a má to napájení na 220 Volt ?? To je dost velký proud - takový bývaj už na 380 V
Vypadá to docela vymakaně. Na co tam jsou ty dislaye ? To fakt průběžně meří propud ?

Mym teď těžký starodávný COčko na 380V a je to neporovnatelně lepší než takový menší na 220V -to strašně prská - to asi dam pryč - jediná výhoda je, že ho bez bomby třeby vysadim na lešení a tak.
ooooooooooooo

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“