Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu
Moderátor: DYK
- microhummer
Re: Kubota B 5000
Díky za pochvalu , vlečka a bedna v laku, ještě doskládat. Jinak proběhla zkouška jeřábku, a bude to výborný pomocník
Vše samozřejmě s ohledem na hmotnost a nosnost traktorku, to je limitující, ale než to tahat rukama
Vše samozřejmě s ohledem na hmotnost a nosnost traktorku, to je limitující, ale než to tahat rukama
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
No ty mu dáváš Ještě by to chtělo dát kola do laku
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
- microhummer
Díky ještě jednou, to potěší.
Kola do laku půjdou, ale ještě budu řešit závaží do zadních kol, ale protože nemám originál, mám to vymyšlené trošku jinak, takže škoda zatím lakovat, navíc už teď musí Kubotka pracovat...
Dnes jsem smontoval nastříkanou bednu a proběhla zkouška, vše funguje na jedničku.
Pár svařených plechů a kolik to ušetří dřiny kolem domku.
Kola do laku půjdou, ale ještě budu řešit závaží do zadních kol, ale protože nemám originál, mám to vymyšlené trošku jinak, takže škoda zatím lakovat, navíc už teď musí Kubotka pracovat...
Dnes jsem smontoval nastříkanou bednu a proběhla zkouška, vše funguje na jedničku.
Pár svařených plechů a kolik to ušetří dřiny kolem domku.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
Ahoj,no,prostě paráda,už sa těším až to zhľédnu na vlasní oči. A o tem,kolik takové mašinky ušetříja dřiny ně povídaj.Jak vysokozdvih,tak lopatu sem také dělál enom abych sa nenadřél,ono bych teho,při tem mojém zdraví,bez takových pomocníků ani moc nezborkovál.Takový malý jěřábek mám už udělaný aj na triála alě,že tam ešče nemám čerpadlo,tož si na ňho sem tam,třeba v horách a podobně aspoň pověsím hupcuk a lědaco menšího si přizdvihnu a převezu.Alě čerpadélko aj pístík už mám nachystané,tož to tam enom negdy při chvíli nahastrošiť.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
- microhummer
Tak a další pomocník dodělaný , proběhly první zkoušky a opět funguje
Dá se sklopit kolem zadních čepů a pro získání ještě většího úhlu sklopení a zároveň větší síly z mrtvého bodu lze sklápět i kolem osy kol, ale i tak síla je dle prvních zkoušek dostačující.První inspirace je tady z fóra (doufám, že se na mě dotyčný nebude zlobit a další jsem vymyslel a předělal dle sebe.
V plánu na zimu je ještě ruční brzda a opěrná noha.
Dá se sklopit kolem zadních čepů a pro získání ještě většího úhlu sklopení a zároveň větší síly z mrtvého bodu lze sklápět i kolem osy kol, ale i tak síla je dle prvních zkoušek dostačující.První inspirace je tady z fóra (doufám, že se na mě dotyčný nebude zlobit a další jsem vymyslel a předělal dle sebe.
V plánu na zimu je ještě ruční brzda a opěrná noha.
super a to bylo kybiců ž e tam děláš jakýsi tuninng....
škoda že už to máš hotové tu korbu mohls udělat se šikmíma bočnicama a stupňovíma jak u obřích náklaďáků volvo mel bys větší ložnou plochu je vidět že u práce přemýšláš a až to máš promyslené teprve stavíš a pak z toho vznikne supr pomocník
škoda že už to máš hotové tu korbu mohls udělat se šikmíma bočnicama a stupňovíma jak u obřích náklaďáků volvo mel bys větší ložnou plochu je vidět že u práce přemýšláš a až to máš promyslené teprve stavíš a pak z toho vznikne supr pomocník
- microhummer
Díky moc Kenybz, chvály od tebe jako i od ostatních si cením
co se týká toho tuningu, vše děláno pro vyšší užitnou hodnotu traktoristy amatéra , zatím nic nevibruje, nedrnčí, hrnek kávy v držáku při práci příjde vhod, přidaná hydraulika k nezaplacení, len ta trúba chýba, jak říká klasik , takže rádio zapojím snad co nevidět Jinak v plánu ještě spoustu hebel jako radlice, naviják, štěpkovač, brány, pluh, sekání, sběrač trávy....asi budu muset přistavět
co se týká toho tuningu, vše děláno pro vyšší užitnou hodnotu traktoristy amatéra , zatím nic nevibruje, nedrnčí, hrnek kávy v držáku při práci příjde vhod, přidaná hydraulika k nezaplacení, len ta trúba chýba, jak říká klasik , takže rádio zapojím snad co nevidět Jinak v plánu ještě spoustu hebel jako radlice, naviják, štěpkovač, brány, pluh, sekání, sběrač trávy....asi budu muset přistavět
Jo kluci je to pěkný. Spíš ale oceňuji zručnost a technické provedení. Škoda, že jsi nezvolil silnější stroj kolem těch 15-20koní. Obratné by to bylo stejně a vzhledem k tomu co plánuješ za nářadí by z toho byl větší užitek. Celkově good
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Paráda... bedna i vlečka
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Já jen k zamýšlenému závaží, na svou Kubotu A 155 jsem do zadních sundaných kol (osmnáctky) do otvorů vložil závitové tyče, vnitřek disku vystlal potravinářskou fólií a vylil betonem, kolem ventilku jsem vložil dnem nahoru plastový kelímek. Po vytvrdnutí jsem závaží z kol lehce vyklepl a natřel. Za cenu 2 pytlů suché betonové směsi po 40 kg a závitové tyče a matek mám dvě závaží po cca 40 kg. Do jednoho disku mi přesně vlezl obsah jednoho pytle. Píšu to jen pro inspiraci.
Dej sem fotku, jak to vypadá
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Pokusím se to v týdnu nafotit a dát foto.
Re: Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu
Teda ty jedeš!
Prosímtě, máš tady někde detail zajištění sklápění té bedny?
Prosímtě, máš tady někde detail zajištění sklápění té bedny?
- microhummer
Re: Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu
Ahoj,
tady jsem ti to nafotil, sice to trošku v té červné barvě splývá, ale...
Jinak těch možností jištění je asi více, já to udělal takto, zatím vše funguje dobře.
tady jsem ti to nafotil, sice to trošku v té červné barvě splývá, ale...
Jinak těch možností jištění je asi více, já to udělal takto, zatím vše funguje dobře.