Dílny, garáže, kůlny - zkušenosti, rady, materiál...
Re: Dílny, garáže, kůlny - zkušenosti, rady, materiál...
Tak chci postavit ubykaci pro papoušky, o rozměrech d,v,š, 10x2,5x2,5 plus střecha, chci to udlělat tak abych to mělo co nejlepší izolační vlastnosti, vykopu zakladovou desku a pak postavit zdi, uvažuji o PORFIX MAXI příčkovky 500x500x150 P2-480 takže by to šlo rychle postavit ale nevím jak spočítat teplo když venku bude třeba -25 kolik bude uvnitř bez topení, dal bych na to asi 15 polystyrénu a pak asi ještě bych to zaomítal střecha šikmá a zateplená asi skelnou vatou.
-
když bude venku -25 tak vevnitř bude taky -25 ....
musí se tam vyskytnout něco co tam na začátku vnese teplo ...
musí se tam vyskytnout něco co tam na začátku vnese teplo ...
No to jsou ti papagáji. Takže musíš znát tepelný výkon papagája. K tomu se počítá se slunečním svitem. Pepa si to ale představuje dost svérázně a navrhovat cosi takového přes fórum je trochu zdlouhavé.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Vypočítáš tepenou ztrátu 15 polstyrénu a porfixu na 1 m2 hod a stupeň spočítáš plochu a vyjde ti tepelná ztráta, počítá se při minus 12 jako rozdíl mezi vnitřní teplotou.Pokud papoušci netopí tak tam dáš el. ventilátor s termostatem na jakou teplotu potřebuješ ,aby tam byla a papouchům nebyla zima.
Naposledy upravil(a) kutil tim dne úte čer 25, 2013 4:22 pm, celkem upraveno 1 x.
To je právě to. Kdyby to uměl vypočítat, tak to vypočítá, ne?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Myslím,že by musel použít šedou kůru mozkovou a pokud to dobře zateplí, tak je zbytečné to počítat.Musel by to nakreslit s přesnými rozměry, zda je to třeba u domu a od něj se to otepluje, nebo samostatná stavba.Papoušci většinou snesou mráz do 10 st. tak je to zbytečné počítat a dát el. topení s termostatem.Pokud si to chce spočítat tak návod je na TZB a tam se dočte více.
Takže papoušci v - 10 možná tak austrálie i to je ale tak o hubu to nejsou chovatelé, je vyřešeno objednal jsem tepelné čerpadlo
To čerpadlo se vyplátí na velkou spotřebu , ale ne přitápět papouškům,myslíš že se to vyplatí.Vzduchové má nejnižší účinost při největších mrazech.
jo vyplati se když už v ptacích budu mít vraženo půl mega tak to nenechám zmrznout.
Tak to jo, znám pár ptáčkařů, většina do toho sype a jen pár vydělává, ale když vidím burzu v Přerově tak se nedivím, sypeš nebo vyděláváš nebo se kocháš /si na nule/
V papouškách se moc nevyznám,chovatel u nás je pouští i v mínus 5 C ven do voliery a když svítí slunko oni se i cachtají .))
Ale je pravda že jim ve vnitř topí....jestli vydělává nevím,andulku za 300 Kč a Roselu nechával za 500 Kč
Ale je pravda že jim ve vnitř topí....jestli vydělává nevím,andulku za 300 Kč a Roselu nechával za 500 Kč
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Ahoj, když si vzpomenu, zeptám se na to kámoše, profíka. Má plnou zahradu volier. V nich má plno všelijakejch ptáků, ani nevím co všechno tam má. Ale má v tom narváno tisíce. Sežere mu to všechen čas co má. Je na tom závislej, nemůže ani nikam jet protože se o to musí starat. Když z toho chceš něco mít, ne jen platit a platit, musíš u toho bejt každej den a mít opravdu zkušenosti a dát tomu veškšrej čas.
Ono nejde jen o to, v zimě topit. Ale co je horší, v létě ochlazovat. Teď povídal, jak byly ty vedra, pro ptáky co jsou uvnitř a např: sedí na vejcích, nebo měl mladé těsně se vylíhly, to je problém. Z 5 vylíhnutejch mláďat zůstalo jen jedno. Bylo jim tak teplo, že mu to nevydržely. Ochlazoval jak to šlo. No ale když chodí k tomu do práce, tak u toho není půl dne a je to hned. To je potom kurva práce. Když Ti třeba po pěti letech sedne samice a má tři mladý a v tom parnu to neustojeji, to kurva nasere, když počítá 15 000 za kus.
Je to vochmatika a každej ten druh snáší něco jinýho, nebo jsou i cimprlíny, kterejm vadí i průvan. Proto těžko říct, jak to udělat nejlíp. Jak tady někdo už psal, když budeš mít perfektně zateplíno, postavíno, je třeba nějaký zdroj kterej bude dávat to teplo. Záležet bude na tom zateplení, jak to udrží a to zateplení zhodnotí náklady na ten zdroj topení. Malej příklad: Když jsem dělal podkroví, narval jsem všude vaty co se vešlo. Obezdil všechny zdi. Když jsme s kámošem dělali rozvod topení v zimě, dokázali jsme tím jak jsme tam lítali a rychle pracovali zvednout teplotu o 4°C, aniž by jsme použili jakejkoli zdroj topení. Od spoda to vytápělo, že tam neklesla teplota za celou zimu pod 13°C.
Ono nejde jen o to, v zimě topit. Ale co je horší, v létě ochlazovat. Teď povídal, jak byly ty vedra, pro ptáky co jsou uvnitř a např: sedí na vejcích, nebo měl mladé těsně se vylíhly, to je problém. Z 5 vylíhnutejch mláďat zůstalo jen jedno. Bylo jim tak teplo, že mu to nevydržely. Ochlazoval jak to šlo. No ale když chodí k tomu do práce, tak u toho není půl dne a je to hned. To je potom kurva práce. Když Ti třeba po pěti letech sedne samice a má tři mladý a v tom parnu to neustojeji, to kurva nasere, když počítá 15 000 za kus.
Je to vochmatika a každej ten druh snáší něco jinýho, nebo jsou i cimprlíny, kterejm vadí i průvan. Proto těžko říct, jak to udělat nejlíp. Jak tady někdo už psal, když budeš mít perfektně zateplíno, postavíno, je třeba nějaký zdroj kterej bude dávat to teplo. Záležet bude na tom zateplení, jak to udrží a to zateplení zhodnotí náklady na ten zdroj topení. Malej příklad: Když jsem dělal podkroví, narval jsem všude vaty co se vešlo. Obezdil všechny zdi. Když jsme s kámošem dělali rozvod topení v zimě, dokázali jsme tím jak jsme tam lítali a rychle pracovali zvednout teplotu o 4°C, aniž by jsme použili jakejkoli zdroj topení. Od spoda to vytápělo, že tam neklesla teplota za celou zimu pod 13°C.
Budu teď asi kupovat přístřešek (nebo malou garáž) z plechu, nemáte někdo konkrétní zkušenosti a reference? Nabídek z Polska je hromada, díval jsem se třeba na: http://www.cz.bomstal.eu/ Díky za nějaké tipy.
Pivo je moje palivo.
Začal jsem s výrobou vrat
Ahoj, ty se máš!! Já jsem na stavbu nechmátnul měsíc. Sere mě, že jsem nestihnul tu střechu udělat. Mám to rozdělaný a jen se chodím s těma holema koukat, jestli to stojí. Trámy jsou přikrytý vedle a jen ještě věci na tu střechu dokoupit a udělat. Jenže nemůžu. Pokusím se zeptat kámoše, jestli by se mi na to nečíhli. Vypadá to, že ještě tak tři neděle, nebo měsíc budu marodit. To je teda práce! Už jsem mohl dělat vnitřky a takhle to všechno stojí.
Na vrata jsem dal zatím inzerát, že koupím ty PUR panely. Aby byly aspoň doma. Myslel jsem že z práce pojedou ještě na dostavbu haly pro kamion panelů, že pojedu s níma a koupím si tam pár pěknejch na ty vrata a situace se změnila a dostavba se nokoná. Tak není kde schánět. Na inzerát zatím žádná odpověď. Železo na rámy je doma ale taky nemůžu na tom dělat. Nejde to.
Na vrata jsem dal zatím inzerát, že koupím ty PUR panely. Aby byly aspoň doma. Myslel jsem že z práce pojedou ještě na dostavbu haly pro kamion panelů, že pojedu s níma a koupím si tam pár pěknejch na ty vrata a situace se změnila a dostavba se nokoná. Tak není kde schánět. Na inzerát zatím žádná odpověď. Železo na rámy je doma ale taky nemůžu na tom dělat. Nejde to.