MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
bt66

Re: MINI 070, 075

#2491 Nový příspěvek od bt66 »

zbyňa1 píše:No já chci volant :) a ne řídítka :'(

A pokud jsou takové ceny požadované v inzerátech, dá někdo reálně ty peníze? Skoro 60tisíc za 20 let starý minitraktor bez ničeho nebo s jedním pluhem.
Nebo se to zdá moc jenom mě?

Vždyť mini je velikosti zahradní sekačky, při 70 tisících začínají ceny jetých Japonských malotraktorů a ty už jsou o několik levelů jinde...
Zdravím, zabudni na Mini 070 aj 075, ak potrebuješ taký "drobný" traktor, tak si kúp radšej nejakého malého 11-13 koňového japonca s predným pohonom! Sú to osvedčené stroje, aj keď sú staršie ako Mini ale sú oveĺa lepšie, vyspelejšie stroje, s Minim sa nemožno (možno ale zbytočne) ich ani porovnať. Väčšinou majú 2-valcový diesel motor a nie 1-valec benzín ako Mini. A tie malé japonce ako napr. Yanmar YM 1100, Mitsubishi 1100, Kubota 5001 aj 7000 nemajú ani vysokú cenu.

http://youtu.be/x2Pdp83J8Dw
http://youtu.be/C2WRoIzAO5I
http://youtu.be/gh9em5Aldlk
http://youtu.be/tTGHvx2zoRo

zbyňa1

#2492 Nový příspěvek od zbyňa1 »

Ale pokud nakrmíš úřední šiml, a tak mini můžeš legálně na cestu 8)

bt66

#2493 Nový příspěvek od bt66 »

Ja to nerieším, traktor mám na prácu, nie na vozenie, na vozenie mám auto. Ale je lepší japonec bez papierov ako Mini s papiermi. Ak potrebujete na cestu tak treba príves za osobné auto a je to. Však tie malé traktorky vážia iba cca. 500kg, naložíte ho na hocijaký "lepší" vozík.

Tom

#2494 Nový příspěvek od Tom »

Při výběru japonského malotraktoru si hlavně dopředu zjisti od jaké značky jdou díly sehnat a od jaké ne, případně jaké je drážkování a směr otáčení kardanů... A japonce kapesní velikosti Miniho jsem neviděl.
Za 60 se prodávají Miníci i s hromadou příslušenství. Japonec za ty prachy je ještě starší než Mini, ve stavu vraku politý barvou a prohlášený za GO.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bt66

#2495 Nový příspěvek od bt66 »

No, ja mám iný názor, ale je mi to jedno. Ale napr. Kubota 5001 a Yanmar 1100 sú podľa mňa stroje "kapesní velikosti", menší traktor už načo??? A predný pohon je na nezaplatenie. Mini vedľa japonca podľa môjho názoru je iba nedokonalý, nevyspelý, a vôbec nedokončený stroj, a o 20 rokov starší japonec je už na vyššej úrovni vyspelosti, dokonalosti ako nový Mini.

Do tohto topicu to nepatrí, ale podľa mojej mienky je to podobne aj s malotraktormi TZ-4k, MT-8.
A prepáčte, ale ja naozaj nehaním ani TK ani MT, LEBO KAŹDÝ SA ZDRAVÝ TAKÝM KLOBÚKOM AKÝ MÁ. Aj ja pred japoncom som mal za 15 rokov aj 2ks TK, a keby som nemal peniaze na Mitsubishi tak aj ja dodnes mám TK14. A ten motor 1-valec mi vyslovene vyhovoval svojou jednoduchosťou a nenáročnosťou. Skôr mi vadili také detaily ako klbové riadenie, kardanový vývod (nutnosť vypnutia zadného pohonu, -je to na smiech), a ľahký zadok, lebo kvôli týmto "maličkostiam" sa ten traktor nebol možný v plnej miere využívať. O častých, skoro "pravidelných" opravách už ani nehovrím. Dnes kvôli týmto veciam už ten klasický TK, MT nechcel, ale ani žiadny iný "kloubák" hocijakej značky.

zbyňa1

#2496 Nový příspěvek od zbyňa1 »

Primárně se potřebuji dostat na pozemek který je vzdálený 2km (silnice 3 třídy a obecní komunikace) posledních cca150m je příkrá polní cesta směrem dolů.
Osobním autem jsem to zkusil za sucha cca 3x bez vozíku, při posledním výjezdu zpět jsem byl rád že jsem vyjel.
S půjčenou Vari se vším dodávaným závažím, zaplou uzávěrkou a vozíkem s přiměřeným množstvím dřeva jsem tu polní cestu vyjel, jenom kousek pod vrcholem jsem musel sesednout a jít vedle, jinak to hrabalo.
Vari by mi svými výkony stačilo, vadí mi na něm málo zatížená přední náprava a řídítka. U mini předpokládám že svou vahou zadní hnanou nápravu dostatečně zatížím a velkým plusem je volant.Vozíky u Vari i Mini jsou podobně velké a lehké což mi vyhovuje.
Moje představa je že za cenu nové sestavy VARI s vozíkem včetně tech osvědčení pro silnice 3.třídy za cca 43tisíc
pořídím Mini + vozík + vyřízení duplikátů tech osvědčení + nutné investice do něho.

Výhoda oproti japoncům je že VARI, MINI a TK se dá na veřejných komunikacích provozovat legálně.
(nedávno stavěli policajti u nás v obci známého s VARI s vlečkou a za to že něměl k VARI schválenou tovární vlečku ANV-350, tak mu chtěli dát 20 tisíc pokuty za jízdu s neschváleným vozidlem)

bt66

#2497 Nový příspěvek od bt66 »

V tom prípade k výbere malotraktoru prajem veľa štastia. Nech si každý kúpi taký malotraktor aký chce, potrebuje, alebo podľa peňaženky. Ale stavil by som sa, že predný pohon čoskoro bude Ti chýbať!

Tom

#2498 Nový příspěvek od Tom »

Samozřejmě, máš pravdu. O tom se nedá polemizovat. TK zaspalo vývoj, to co Šálek začal s těma traktorama dělat před patnácti lety, tak se mělo začít dělat v roce sedmdestát.... Ale to je pohádka o něčem jiném. TK je třeba na určité práce díky kloubu a vývoďáku nevhodné, ale zase oproti japoncovi s podobným a ještě větším výkonem je o 300 kg těžší, takže ten přenos výkonu motoru je zase někde jinde. Samozřejmě jde o to, co od malotraktoru očekáváš. Můžeš ho používat 3x do roka a můžeš ho používat denně. Největší problém u těch japonců je s dílama. Nejednou se majitelé starších traktorů, když sháněli díly u současných prodejců a servisů dočkali odpovědi - to je staré, na to se díly nedělají, nebo se sem nedováží. Řeči typu u nás jste traktor nekoupil tak proč po nás chcete díly taky nejsou neobvyklé. Na ty, byť nedokonalé, české stroje se dá sehnat relativně všechno. Samozřejmě Mini je trošku vyjímka, ale tam se kromě uzávěrky a diferáku nic nemůže pokazit.

Zbyňo, pokud budeš jezdit tuto trasu, dá se na OÚ vyřídit povolení a můžeš tama jezdit i domadělem, který bude splňovat všechny náležitosti vozidla provozovaného po veřejných komunikacích. Podle toho co píšeš, tak mě napadly ještě nějaké stroje... PF 62, M6 a Tj 6,5 Jsou to všechno frézy ale dimenzionálně úplně někde jinde než Vari. Vyjedou všude. Ty dvě poslední jmenované to je vlastně předek z TK, s trošku slabším motorem. Pokud bys chtěl o těch dvou nějaké info, napiš Chobotkovi, má obě, takže ti určitě bude umět napsat zkušenosti z provozu.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bt66

#2499 Nový příspěvek od bt66 »

Mám toho japonca už 5. rok, a ozaj pravdu hovorím, doteraz žiadna oprava nebola potrebná, iba údržba, výmena oleja! Určite nebude to tak do nekonečna, časom bude potrebná aj nejaká oprava, ale však opravujú aj japonské autá, nie? Takže nejak to vždy bolo a určite aj bude.

zbyňa1

#2500 Nový příspěvek od zbyňa1 »

Tome o povolení zvláštního používání komunikace jsem už tady na fóru zahlídl zmínku, více jsem to ale nestudoval. Problémy vidím dva: - s domadělem nebudeš nikdy splňovat všechny náležitosti vozidla provozovaného po veřejných komunikacích (emise,brzdy atd... a kdo posoudí že je splňuješ) ledaže by existovaly nějaké zvláštní tech podmínky pro "domaděly" a posuzoval by to např starosta :D
- povinné ručení - nemáš VIN, typ výrobí číslo prostě nic na co bys ho uzavřel
Přiznám se ale, že jsem tuto variantu více nestudoval a koupit si nějakého malého samoděla a upravit si ho k obrazu svému by se mi líbilo.

Těm řídítkům :nene: bych se chtěl vyhnout, ale pokud už tak asi by to bylo VARI také z důvodů spolehlivého motoru Honda a bezproblémovou dostupností náhradních dílů.

Mini jsem zatím viděl jenom na fotkách a videích, chtěl bych ho někde obhlídnout naživo.

Tom

#2501 Nový příspěvek od Tom »

Zbyňo, projeď si toto vlákno, je tady jeden uživatel ZdenekF, ten je taky z Frýdecka... Kdyby jsi s tímhle dotazem přišel loni, tak bych Miniho na prodej měl...
TomAgro@seznam.cz

edo

#2502 Nový příspěvek od edo »

alebo sa pozri po niečom ako je moja agria (viac v mojom vlákne - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=465 ) možno aj moja bude na predaj, malotraktor som chcel najmä na kosenie sadov, aby som nemusel behať po kosačke a zatiaľ to nenaplnilo moje očakávania.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2503 Nový příspěvek od Atlan »

Aby si s MINika nebol na tej polnej ceste prekvapeny.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Tom

#2504 Nový příspěvek od Tom »

No... příkrá polní cesta... Za sucha jo... Ale to platí u všech těhle malých traktorů. Problém je, že to chceš mít s originál vlečkou, takže si nepomůžeš tím, že bys třeba nápravu na vlečce dal úplně dozadu a dotížil jsi traktor. To je totiž věc, která Minimi schází...
TomAgro@seznam.cz

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#2505 Nový příspěvek od J.Pucera »

Pokud vyjel s VARI jen tak tak. Jak píše. Musí to minik zvládnout ne?

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“