vzduchové brzdy na vleku

mechanické, kapalinové, vzduchové, netěsnosti, zapojení, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
paja52

Re: vzduchové brzdy na vleku

#31 Nový příspěvek od paja52 »

P.S. píše:Už tam mám přepravku na motor. pilu. a ze zadu nastupuju do Z25K
Tak se na mně nezlob ale tahle hláška mě připadá skoro jako výmluva. Určitě je krásné, když věci mají svoje místo ale existují taky nějaké priority. Kdybys náhodou někdy hledal místo na pilu, určitě nebude jenom jedna nebo dvě možnosti. A to že by ti vzduchojem bránil při vnikání do stroje, tak tomu se mi taky nechce moc věřit . Pokud ještě stále toužíš po vzduchových brzdách, tak by jsi si měl vzít metr nebo nějaký přiměřený vzduchojem (nebo: vem tu pilu, uřízni kus kulatiny) a pokus se to napasovat na tu oj v příčném nebo podélném směru a uvidíš, co Ti z toho vyjde. Přikláněl bych se spíše k podélnému. Bude ti to méně vadit při přepravě dlouhých klád. Prostě ten vzduchojem obložíš do klád , jenom za vzduchojemem budou kratší, nebo vzadu to bude ta označená červeným hadrem. Pokud by se objevil přeci jenom nějaký problém s nastupováním v traktor, tak by jsi tu bandasku mohl uzavřít do takové pevné krabice z k----plechu, zbytek toho trojúhelníku oje přikrýt z obou stran také a vzniklo by tak krásné ale i bezpečné schodiště, po kterém se dostaneš nahoru jako pán. Pokud na tom vozíš jenom dříví z lesa, tak by Ti to toto řešení nemělo znemožnit. Najdeš-li však nějaký vážný nedostatek v tomto řešení tvého problému od některého z mých předřečníků dovolím si jenom naznačit ještě jedno místo které by snad bylo možno využít aníž by něčemu klasický zásobník překážel. Tím mám na mysli prostor z boku ložné plochy, na pravé nebo levé straně před blatníkem kola.

Uf a to jsme teprve na samém začátku.
Jj, pořád se něco děje.

http://youtu.be/6xRw4jJ6CMM

jirka_holub

#32 Nový příspěvek od jirka_holub »

Pridavam schema pro "pista1966".
Snad to mam dobre:
brzdy schema.jpg

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od v2000m »

Martin90 píše:Akorát tam asi není příruba na rozvaděč.
příruba není potřeba, na rozmetadlech je kousek trubičky do vzduchojemu a na druhé straně platle pro přišroubování "kostky" ( v rozměrech jako příruba na vzduchojemu)
Přílohy
vzduchojem.JPG

martta

#34 Nový příspěvek od martta »

Zdravím,
přidám se k tomuto tématu. Nedávno jsem koupil traktor a vlek. Postupně to dávám dohromady. Dnes jsem se pokoušel opravit brzdy na vleku. Evidentně je dlouho nikdo nepoužíval. Můj dotaz je k především k páčce na přiložené foto. Když připojím vlek k traktoru, tak to z nafocené kostky (patrně jakýsi rozvaděč či ventil) syčí. Pokud dám páčku na pravou stranu (přes odpor) syčet přestane. Když jí pustím, opět se vrátí a syčí. Předpokládám, že je to standardní systém a někdo mi vysvětlíte jak to funguje, k čemu ta páčka a je, popř. co mi tam chybí - aby to fungovalo jak má.
Druhý dotaz, jak dlouho přibližně trvá, než traktor nafouká oba vzduchojemy (traktor, vlek). Je mi jasné, že záleží na kompresoru, objemu, atd.. ale jed mi o představu. 2, 5, 10, 15 min..

díky moc

Obrázek

martta

#35 Nový příspěvek od martta »

Nikdo?
Vím, že je to pro většinu z vás banalita, ale můj obor je trochu něco jiného a přišel jsem s tím do styku prvně.
Stejně tak si uvědomuji, že je to vysvětleno na obrázcích v úvodu tématu, nicméně možná jsem trochu natvrdlý, ale není mi to přesně jasné. Především kdy a jak používám páku ovládání, apod.

díky

Martin90

#36 Nový příspěvek od Martin90 »

Je to cizí, buď to rozeber a uvidíš (nejspíš zpuchřelé nějaké gumové těsnění nebo to je ucpané) nebo to odšroubuj a zahoď a kup český rozvaděč http://www.e-dorbas.cz/rozvadec-privesu-6atm/d-71753/ a doufej, že bude pasovat na vzduchojem.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

Baťa1

#37 Nový příspěvek od Baťa1 »

martta : ta páčka bych řekl že je na odbrždění přívěsu ve stavu zabržděném a odpojeném od traktoru tak jak je ta páčka na tym novym, a traktor ty vzduchojemy nafóká dyž je všecko těsné, nikde nic nefučí a kompresor tlačí nad píst né pod sebe (to je dyž má pistni króžky v perdeli) tak pokuď se nastaví asi do 1000otáček tak je to nafučeny na 5atmosfér asi tak do 10minut, taky záleži co za traktor, já uvažuju situace zetor super
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

ponozka

#38 Nový příspěvek od ponozka »

Dobrý den pánové, koupil sem vlečku 7t i s papírama v dobrém stavu! Má to ale jednu mouchu když zabrzdím tak strašně dlouho trva než se odblokují kola! Čím to může být? Vlečka dlouho stála, myslíte že to bude chtít pročistit a namazat valce jenom?

martta

#39 Nový příspěvek od martta »

Rád bych se dotázal, z jaké knížky jsou obrázky na str 1. ? Docela rád bych si ji pročetl..
díky

paja52

#40 Nový příspěvek od paja52 »

Kniha se jmenuje AUTOMOBIL V OBRAZECH od Josefa Fronka, vydalo Naše vojsko 1963.
Jj, pořád se něco děje.

http://youtu.be/6xRw4jJ6CMM

Peter768

#41 Nový příspěvek od Peter768 »

Chlapi, otázka ako zapojiť tento zázrak. Nie som si na 100% istý 1 vstup vzduchu z kocky, 2 výstup na brzdové valce. Je to tak? Díki (ak nebudem vedieť budem to musieť rozobrať a omrknúť to :vztek: )
Přílohy
ventil.jpg

Dedo

#42 Nový příspěvek od Dedo »

Martin90 píše:
martta píše:Nikdo?
Vím, že je to pro většinu z vás banalita, ale můj obor je trochu něco jiného a přišel jsem s tím do styku prvně.
Stejně tak si uvědomuji, že je to vysvětleno na obrázcích v úvodu tématu, nicméně možná jsem trochu natvrdlý, ale není mi to přesně jasné. Především kdy a jak používám páku ovládání, apod.

díky
Je to cizí, buď to rozeber a uvidíš (nejspíš zpuchřelé nějaké gumové těsnění nebo to je ucpané) nebo to odšroubuj a zahoď a kup český rozvaděč http://www.e-dorbas.cz/rozvadec-privesu-6atm/d-71753/ a doufej, že bude pasovat na vzduchojem.
Tieto rozvádzače poznám ešte z mladosti.Pod tými šróbami na 27 čku klúč,sú také ventilky a na nich také jemné pružinky.Ale iste to už bude všetko rozpadnuté.Zato by som aj ja doporučil zohnať nový typ rovádzača,ako už bolo doporučené iním kolegom.

Pepa Brdy
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Pepa Brdy »

Hodilo by se mi občas táhnout traktorovy vleky 5 a 9t za nákladákem. Jenže na něm jsou vyvedeny 2 hadice. Nechalo by se nějakým jednoduchým způsobem předělat na vleku system na 2 hadice. Např. Výměnou brzdiče a vzduchojemu? Je tu ještě problém že traktor fouká 6 a náklaďák 9- 10 atm.
ZETOR 5645, 4011,DAF 45.250 (možnost přepravy traktorů a strojů do 7t), MAN TGL 12.210, MB Actros 1840,vzv LINDE H25D,2x MF70, JAWA-ČZ175/356, JAWA250/559

Petr Matula
Kontaktovat uživatele:

#44 Nový příspěvek od Petr Matula »

Peter768 píše:Chlapi, otázka ako zapojiť tento zázrak. Nie som si na 100% istý 1 vstup vzduchu z kocky, 2 výstup na brzdové valce. Je to tak? Díki (ak nebudem vedieť budem to musieť rozobrať a omrknúť to :vztek: )
neni na tom sipka??

Peter768

#45 Nový příspěvek od Peter768 »

Práve že nie je tam žiadna šipka :( Ale už som to zapojil podľa fotky od kolegu tu z fora tak ako to má na PAJ-ke, ale trocha starší typ toho regulátora. Ale princíp na akom to pracuje by mal byť rovnaký. Takže 2 je vstup z kocky a 1 je výstup na brzdové valce. :)

Odpovědět

Zpět na „Brzdy“