Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Adler

Re: Motorové pily

#2581 Nový příspěvek od Adler »

Fidlla píše:Me menily dva clanky na retezu- jedn ohly a druhy zlomeny-cena za praci a dva clanky +prebrouseni celeho byla 50kc.
Retez i firma Stihl..
co ? u nás chce 70,- jenom za broušení :vztek:
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.

DAFcif

#2582 Nový příspěvek od DAFcif »

Opravdu se prasklý řetěz opravuje? Dík za info, ale do toho bych se asi nepustil. I když ten řetěz je celkem zánovní - ještě dost dlouhý zuby. Ale nemám roznýtovačku - nýtovačku a jsem rád, že mi už zase oudy drží tam, kde mají :) . Navíc tenhle řetěz není můj, jak jsem psal. Raděj ho přeříznu flexou, aby někdo, kdo ho najde ve šrotu neměl nutkání ho nasadit a kámošovi prostě oznámím, že si má koupit nový. :smich:
Když už vás mám na drátě: poradíte kde se dají sehnat díly na SACHS DOLMAR 100 ? Konkrétně membrána do karburátoru. Všude mi říkají, že je to starý a že nic nemají. Nakonec jsem částečně uspěl v Liběchově u Mělníka, ale Ti mistři(aspoň se tak tvářili) mi nakonec prodali membránu, ale těsnění, který k ní nepatrně, ale citelně nepasuje. Jinak pila slouží k plné spokojenosti, tak nemám důvod jí vyhodit a utrácet za novou. Nechci příliš zdržovat, ale napadá vás něco?
To přenýtování s nabroušením za pade mi přijde dost slušná cena. To jsou ještě tak slušní servisáci?

Kevin63

#2583 Nový příspěvek od Kevin63 »

Díval jsem se máš to Oregon, takže první servis, nebo prodejnu a přenýtují ti ho. Článek stojí dle typu řetězu mezi 5 - 7 Kč + práce. Nýtovačku mají v každým kšeftě, protože stejně většinou berou řetězy v rolích kvůli ceně a smyčky dělají sami. Za pade ale asi těžko, Aspoň tady ne.
Co se týká Dolmaru, tak nejsem si jistej, ale nedělá na něj náhodou servis Makita ?

ivkej

#2584 Nový příspěvek od ivkej »

zachytávač reťazu je super vec. Síce mi reťaz nikdy neroztrhlo, no videl som párkrát, ako spadla reťaz z lišty a bola to tiež dobrá rana. No zachytávač udržal. No namiesto roztrhnutej reťaze som veľakrát zažil, že vylomilo zub....(dožívajúca reťaz)
„Čím viac spoznávam ľudí, tým viac milujem svoje psy.“ (A.H.)

DAFcif

#2585 Nový příspěvek od DAFcif »

Makita? Zkusím zaguglit. To pade psal Fidlla u pana Stihla. Myslim ale, že i za kilčo by to stálo za to. No ještě zkusim vyguglit Oregona někde v okolí. Jinak to nechám na Fáňovi. (Ten řetěz je jeho), Každop. dobrá info do budoucna. Dík. 8)

Kevin63

#2586 Nový příspěvek od Kevin63 »

Takřka každý prodejce HQ vede i Oregon. Vono totiž Oregon vyrábí jak lišty, tak i řetězy pro HQ. Mimo to vyrábí i pod svojí značkou a svým označením.

DAFcif

#2587 Nový příspěvek od DAFcif »

8) Jj, začínám se orientovat. Asi to nebude velkej problém. Ten NET je věc, když se použije na to, na co byl určený. 8) Dík.

Sadra17

#2588 Nový příspěvek od Sadra17 »

jestli chybí jeden zub na celým řetězu tak to vůbec neřeš a normálně ho nasad a používej 8)
malej traktorista v malým traktoru

Adler

#2589 Nový příspěvek od Adler »

bohužel má urvanou i část kolem nýtu...
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.

kůrovec

#2590 Nový příspěvek od kůrovec »

[quote="DAFcif"]Kevine proto jsem dával fotku, kde je vidět, že s ulomeným zubem chybí i zadní část článku právě kolem nýtku.
Obrázek

A až si půjdeš pro nový řetěz,tak ho chtěj bez těch bezpečnostních mezičlánků. (ty jsou tak max.pro pitomce co jsou schopni si ublížit i s ruční pilou-neber to ve zlém) Chtěj např řetěz Oregon typ 91VXL (s modrými zuby) - mám odzoušenej na Stihl MS211 a řezný výkon má vynikající. Ten s těmi bezpečnostními mezičlánky pořádně neřeže ani novej,nemluvě o skoro nemožnosti provést zápich špičkou lišty.

Sadra17

#2591 Nový příspěvek od Sadra17 »

ted na to koukám, tohle je na výměnu článku, u nás když sem nechával zkracovat tak sem platil 50kč ty si připočti jeden článek 5-7kč je to na tvým zvážení jestli si zařídíš opravu za nějakých 60kč nebo koupíš novej řetěz za 350+kč :-/
malej traktorista v malým traktoru

Kevin63

#2592 Nový příspěvek od Kevin63 »

to kůrovec:
Myslíš že uživatelé těchto řetězů někdy dělali zápich? Dost o tom pochybuju. Jinak modrej zub řeže snad na každým typu řetězu. 8)

Franta.cz

#2593 Nový příspěvek od Franta.cz »

DAFcif píše:Opravdu se prasklý řetěz opravuje?
Díky, směju se ještě teď. :friends:
Řetězy nerostou na stromech.Většinou se i do obchodů objednávají v rolích a teprve v obchodech z nich dělají délky podle potřeby.Třeba takový Kevin si je určitě objednává v rolích a nýtuje doma ;-)
http://www.interforst.cz/cz/eshop/k/ret ... stop/2187/
Já mám předpotopní nýtovačku minimálně 30 let starou, prostě trn a ocelová destička s drážkama podle tipu řetězu(originál oregon)

mifiky

#2594 Nový příspěvek od mifiky »

Lesu zdar,
u řetězu Stihl RS velká 3/8 (56čl.) - výměna 1 čl. 5 Kč + zbroušení na velikost ostatních a nabroušení celého řetězu 50Kč. Bylo mi blbý to nechat jen vyměnit za 15 Kč tak jsem jim ho nechal i nabrousit, aby si kluci od Stihlu něco vydělali ;-).

mifiky

#2595 Nový příspěvek od mifiky »

Ještě jsem se chtěl zeptat mate někdo zkušenost se Stihl MS 241 C-M?

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“