co ? u nás chce 70,- jenom za broušeníFidlla píše:Me menily dva clanky na retezu- jedn ohly a druhy zlomeny-cena za praci a dva clanky +prebrouseni celeho byla 50kc.
Retez i firma Stihl..
Motorové pily
Re: Motorové pily
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.
Opravdu se prasklý řetěz opravuje? Dík za info, ale do toho bych se asi nepustil. I když ten řetěz je celkem zánovní - ještě dost dlouhý zuby. Ale nemám roznýtovačku - nýtovačku a jsem rád, že mi už zase oudy drží tam, kde mají . Navíc tenhle řetěz není můj, jak jsem psal. Raděj ho přeříznu flexou, aby někdo, kdo ho najde ve šrotu neměl nutkání ho nasadit a kámošovi prostě oznámím, že si má koupit nový.
Když už vás mám na drátě: poradíte kde se dají sehnat díly na SACHS DOLMAR 100 ? Konkrétně membrána do karburátoru. Všude mi říkají, že je to starý a že nic nemají. Nakonec jsem částečně uspěl v Liběchově u Mělníka, ale Ti mistři(aspoň se tak tvářili) mi nakonec prodali membránu, ale těsnění, který k ní nepatrně, ale citelně nepasuje. Jinak pila slouží k plné spokojenosti, tak nemám důvod jí vyhodit a utrácet za novou. Nechci příliš zdržovat, ale napadá vás něco?
To přenýtování s nabroušením za pade mi přijde dost slušná cena. To jsou ještě tak slušní servisáci?
Když už vás mám na drátě: poradíte kde se dají sehnat díly na SACHS DOLMAR 100 ? Konkrétně membrána do karburátoru. Všude mi říkají, že je to starý a že nic nemají. Nakonec jsem částečně uspěl v Liběchově u Mělníka, ale Ti mistři(aspoň se tak tvářili) mi nakonec prodali membránu, ale těsnění, který k ní nepatrně, ale citelně nepasuje. Jinak pila slouží k plné spokojenosti, tak nemám důvod jí vyhodit a utrácet za novou. Nechci příliš zdržovat, ale napadá vás něco?
To přenýtování s nabroušením za pade mi přijde dost slušná cena. To jsou ještě tak slušní servisáci?
Díval jsem se máš to Oregon, takže první servis, nebo prodejnu a přenýtují ti ho. Článek stojí dle typu řetězu mezi 5 - 7 Kč + práce. Nýtovačku mají v každým kšeftě, protože stejně většinou berou řetězy v rolích kvůli ceně a smyčky dělají sami. Za pade ale asi těžko, Aspoň tady ne.
Co se týká Dolmaru, tak nejsem si jistej, ale nedělá na něj náhodou servis Makita ?
Co se týká Dolmaru, tak nejsem si jistej, ale nedělá na něj náhodou servis Makita ?
zachytávač reťazu je super vec. Síce mi reťaz nikdy neroztrhlo, no videl som párkrát, ako spadla reťaz z lišty a bola to tiež dobrá rana. No zachytávač udržal. No namiesto roztrhnutej reťaze som veľakrát zažil, že vylomilo zub....(dožívajúca reťaz)
„Čím viac spoznávam ľudí, tým viac milujem svoje psy.“ (A.H.)
Makita? Zkusím zaguglit. To pade psal Fidlla u pana Stihla. Myslim ale, že i za kilčo by to stálo za to. No ještě zkusim vyguglit Oregona někde v okolí. Jinak to nechám na Fáňovi. (Ten řetěz je jeho), Každop. dobrá info do budoucna. Dík.
Takřka každý prodejce HQ vede i Oregon. Vono totiž Oregon vyrábí jak lišty, tak i řetězy pro HQ. Mimo to vyrábí i pod svojí značkou a svým označením.
Jj, začínám se orientovat. Asi to nebude velkej problém. Ten NET je věc, když se použije na to, na co byl určený. Dík.
jestli chybí jeden zub na celým řetězu tak to vůbec neřeš a normálně ho nasad a používej
malej traktorista v malým traktoru
[quote="DAFcif"]Kevine proto jsem dával fotku, kde je vidět, že s ulomeným zubem chybí i zadní část článku právě kolem nýtku.
A až si půjdeš pro nový řetěz,tak ho chtěj bez těch bezpečnostních mezičlánků. (ty jsou tak max.pro pitomce co jsou schopni si ublížit i s ruční pilou-neber to ve zlém) Chtěj např řetěz Oregon typ 91VXL (s modrými zuby) - mám odzoušenej na Stihl MS211 a řezný výkon má vynikající. Ten s těmi bezpečnostními mezičlánky pořádně neřeže ani novej,nemluvě o skoro nemožnosti provést zápich špičkou lišty.
A až si půjdeš pro nový řetěz,tak ho chtěj bez těch bezpečnostních mezičlánků. (ty jsou tak max.pro pitomce co jsou schopni si ublížit i s ruční pilou-neber to ve zlém) Chtěj např řetěz Oregon typ 91VXL (s modrými zuby) - mám odzoušenej na Stihl MS211 a řezný výkon má vynikající. Ten s těmi bezpečnostními mezičlánky pořádně neřeže ani novej,nemluvě o skoro nemožnosti provést zápich špičkou lišty.
ted na to koukám, tohle je na výměnu článku, u nás když sem nechával zkracovat tak sem platil 50kč ty si připočti jeden článek 5-7kč je to na tvým zvážení jestli si zařídíš opravu za nějakých 60kč nebo koupíš novej řetěz za 350+kč
malej traktorista v malým traktoru
to kůrovec:
Myslíš že uživatelé těchto řetězů někdy dělali zápich? Dost o tom pochybuju. Jinak modrej zub řeže snad na každým typu řetězu.
Myslíš že uživatelé těchto řetězů někdy dělali zápich? Dost o tom pochybuju. Jinak modrej zub řeže snad na každým typu řetězu.
Díky, směju se ještě teď.DAFcif píše:Opravdu se prasklý řetěz opravuje?
Řetězy nerostou na stromech.Většinou se i do obchodů objednávají v rolích a teprve v obchodech z nich dělají délky podle potřeby.Třeba takový Kevin si je určitě objednává v rolích a nýtuje doma
http://www.interforst.cz/cz/eshop/k/ret ... stop/2187/
Já mám předpotopní nýtovačku minimálně 30 let starou, prostě trn a ocelová destička s drážkama podle tipu řetězu(originál oregon)
Lesu zdar,
u řetězu Stihl RS velká 3/8 (56čl.) - výměna 1 čl. 5 Kč + zbroušení na velikost ostatních a nabroušení celého řetězu 50Kč. Bylo mi blbý to nechat jen vyměnit za 15 Kč tak jsem jim ho nechal i nabrousit, aby si kluci od Stihlu něco vydělali .
u řetězu Stihl RS velká 3/8 (56čl.) - výměna 1 čl. 5 Kč + zbroušení na velikost ostatních a nabroušení celého řetězu 50Kč. Bylo mi blbý to nechat jen vyměnit za 15 Kč tak jsem jim ho nechal i nabrousit, aby si kluci od Stihlu něco vydělali .
Ještě jsem se chtěl zeptat mate někdo zkušenost se Stihl MS 241 C-M?