Kultivátor PA-51
Moderátor: DYK
Kultivátor PA-51
Zdravím všechny - dostal jsem kultivátor PA 51 (rv 1991, výrobce ZVL Povážská Bystrica). Chtěl bych se zeptat, zdali se dá někde sehnat příslušenství (pokud mi někdo poradí nějaká další fóra, stránky a kontakty na lidi, kteří se tím zaobírají)? Mám jen klasickou sestavu kultivátoru, nic víc. Rád bych k tomu sehnal ještě pojezd, pluh, vyorávačku, pokud existuje, tak i nějaký vozík a sekačku. Taky sháním drobné náhradní díly - je tam např. prasklé víčko nádrže. Dá se kombinovat příslušenství tohoto kultivátoru a ROBI 55? Díky za jakoukoliv radu a pomoc.
Re: Kultivátor PA-51
Vyfoť, jakou to má přírubu mezi motorem a tím kultivátorem. Dělalo se několik typů, to PA 50 by mělo mít 120 mm spojku a mělo by se to na sebe připojovat stáhnutím takového třmenu se dvěma šrouby. Mrkni ke mě do vlákna Tomův jednoosák (je to tady v jednoosých frézách). Sedí na to všechno z Agzatu, takže v tomhle není problém. Problém je v tom, že ten motor toho moc neutáhne.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Super, díky za radu, fotku určitě dodám. Zatím sem dávám jen odkaz na oscanovaný návod k použití k PA-51: http://uloz.to/xSKqhuW4/pa-51-navod-pdf. Je mi jasné, že motor toho moc neutáhne, ale - mám ho skoro zadarmo a mým předchozím nástrojem byla motyka. Takže si i tak připadám jako v ráji :-)
Oproti motyce je to určitě velký pokrok. Záleží, na co všechno to chceš používat.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Mám malej vinohrádek (60 hlav) plus zahradu 100m, na které si chci něco vypěstovat. Rozhodně ne hektary Ale potřeboval bych k tomu rozhodně nějaká kola, ev. malej vozík, abych třeba mohl dovézt vodu a nemusel ji tahat na dvoukoláku, pluh, abych mohl zorat zahrádku (rýt se mi už nechce, když jsem viděl ten fofr ). A pokud bych se moc nudil, tak i něco na brambory, kdybych je chtěl zkusit. Inzerátů je spousta - třeba tento http://dum.bazos.cz/inzerat/24809862/Mo ... castky.php, ale nevím, jestli do toho můžu jít nebo ne.
No, začni tou přírubou. Protože Robi mívají tu přírubu jinou... Zase jak které... Teď jsem viděl v inzerci na bazoši i nějaké ty sekačky PA 50, tak se pokus sehnat převodovku z toho. Je to sice jeden kvalt dopředu a jeden dozadu, ale uděláš si za to lehký vozíček a pojede to... Ber to tak, že budeš mít takové motorové kolečka
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
No myslím, že na 90% je tam ta, kterou jsi popisoval - byly tam dva šrouby na inbus. Ale jak dojdu z práce, tak to vyfotím. Jo, kdybys někde zahlédl tu sekačku, hoď mi prosím link - já tam teď nic nenašel
Ještě je otázka, zda se dá použít redukce k robixu, zmiňovaná zde http://www.speaker.cz/motoboard_305/vie ... ?f=4&t=731. Pak by člověku stačilo jen koupit tuto redukci a sehnat kola. V Čechách jsem ji ale moc nenašel, spíše na Slovensku - např. tu http://www.boel.sk/kategoria/zahradna-t ... rbe-robix/
Tak jsem nafotil ten pekelný stroj. Spojka je 120mm, jak se dalo očekávat. Pokud by někdo měl přebytečnou převodovku na tento stroj, případně kola, pluh, rád odkoupím - nabídněte.
Zdravím, sháním převodovku a dalíš díly na ROBI nebo PA-50, Diamond Rajec či jak se to všechno jmenovalo. Pouze se spojkou 120mm. Nemáte někdo něco? Když tak pošlete SZ. Díky.
Ještě mám dotaz - namá někdo nákres nebo alespoň foto zpomalovací převodovky, která se používala k PA-50/ROBI? Když tak to hoďte sem nebo přes SZ. Díky moc.
Nákres nemám, ani nevím, že se něco takového dělalo...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
No dělalo, objevil jsem něco tady: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=15 . Zkusil jsem napsat autorovi fotek, snad mi něco pošle.
Zdravím, má tu prosím někdo dokumentaci k převodovce kultivátoru PA-51 - používá se k motorů PA-50, 80, 100 a Agzat. Jde mi čistě o převodovku u kultivátoru - potřebuji ji rozdělat a nejde mi to. Příruby se po demontáži šroubů sice otáčejí, ale nejdou oddělat (přetáhnout přes poloosy) a já bych nerad něco podělal hrubým zacházením. Za každou radu díky :-)
Budou tam asi ložiska, na kterých to bude držet... Jak si tu převodovku představuju, tak by tam nemělo nic být... Odšroubuj obě ty víčka, převodovku dej bok, tak aby ta hřídel směřovala směrem dolů a zkus po hřídeli opatrně klepat (samozřejmě přes něco), aby se z jedné strany vysunula na druhou. Tím bys měl sundat jedno to víčko. Druhé už pak stejným způsobem sundáš ve svěráku. Taky se podívej, aby kolem hřídele nebyly žádné nečistoty, přes které by to ložisko nemohlo projít....
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz