Ako sa sprava Zetor 25K v lese

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Ivan50

Re: Ako sa sprava Zetor 25K v lese

#256 Nový příspěvek od Ivan50 »

No kabina nebude,ale chceme spraviť len taky obluk ponad sedačku z hrubostennych rur,v pripade,že by sa nedajbože :tyty: :tyty: niekde prehodil,a baterka bude niekde tu...http://s8.postimg.cc/dbbc9jyxx/Fotografia0413.jpg

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#257 Nový příspěvek od McPeci »

to s tou baterkou není špatný nápad 8) možná to taky tak udělám :) u tebe by se kabina s dveřmi na boku krásně vyjímala protože máš dlouhý čumák, sice nalévání nafty by vycházelo vevnitř nebo těsně před oknem ale to by nebylo až tak moc veliký problém ale je to dost :prace: :prace: no když se tak dívám na rozsah tvé přestavby to není až tak velká práce navíc ;)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Ivan50

#258 Nový příspěvek od Ivan50 »

Inač andrej ma celu komplet kabinu na 25ku,už by sa len zohnal origo ram a bolo by to dobre,pretože ten čumak je fakt dlhy a ta kabina s tym ramom by tomu dodala šmrnc,ale je to jeho traktor a je na nom ,ako sa rozhodne,ja mu do toho kecať nebudem... :)

andy145

#259 Nový příspěvek od andy145 »

Veru je to na mne a mne sa to s tou kabinou nepáci vôbec a nakoniec aj tak je už rozrezaná n 10 častí ked bola na inzerate 3 mesiace nikto sa neozival a jednoducho mi zavadzala na humne. Spravim tam naximalne neaky ten rám keby niečo..a mimochodom ak by niekto chcel mam ešte origo 25-kovy vzduchový filter a pritlacne lozisko.

Bellian

#260 Nový příspěvek od Bellian »

Tak jakpak v lese? Děláte něco, dlouho se nic neobjevilo :) .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Ivan50

#261 Nový příspěvek od Ivan50 »

Ahoj :)
No momentalne sme sa neako nedostali k traktoru,lebo je psie počasie,ale jakmile sa vyčasí,tak traktor určite prevetrame a natočime aj neake videjko... :)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#262 Nový příspěvek od McPeci »

chtělo by to podkovy ;)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Ales.

#263 Nový příspěvek od Ales. »

Zdravim chlapi, chtěl bych se zeptat, jak je přesně udělaný to spojení motoru s převodovkou. Tu hřídel jste si nechali dělat každou část zvlášť a pak svařili? A ta hřídel je tam nasunutá navolno, nebo je pak navařená k hřídeli z převodovky? A vypínání spojky ste udělali jak přesně? To je trubka a jak je tam nandaná? to je jen nasunutá na tý hřídeli a posuvem to vypne, nedělá to bordel, nebo to je uplně jinak než si myslim? Kurva sere mi, že ste tak daleko. :vztek:
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

Ivan50

#264 Nový příspěvek od Ivan50 »

Ahoj :)
No hriadel je robena z dvoch kusov a potom zavarena ,zakalena a nasledne zrovnana aby nehadzala,to nam robil kamoš v strojarnach.Ta hriadel je normalne len nasunuta na origo hriadeli 25ky.Vypinacie ložisko je spravene tak,že sme našli trubku,ktora ma vnutorny priemer ako na original fifaku na prevodovke/pasuje z vyfuku priemer 45mm/na konci je navarene pritlačne ložisko tušim z avie a na opačnom konci platnička o ktoru opiera vydlička a to cele sa posuva.Lamela je aviacka.Ak by si nahodou niečo potreboval,skusim niečo nafotiť. :)

Ales.

#265 Nový příspěvek od Ales. »

Dík moc 8) Já tam mám jinej motor než avia, ale problem je totožnej žejo. A to je ta trubka jenom nasunuta na ty hřídeli co se točí? nemáte strach s opotřebením? nedělá to bordel nějak?

Ales.

#266 Nový příspěvek od Ales. »

Ještě dotaz co je to fifák? nejak neznam tento termín :red:

Ivan50

#267 Nový příspěvek od Ivan50 »

No ta trubka s tym ložiskom sa posuva nie :tyty: :tyty: po hriadeli ktora sa točí ale na origo trubke/fifaku/,po ktorej sa posuvalo origo ložisko. :)

Ales.

#268 Nový příspěvek od Ales. »

Už to doteklo... 8) Sem asi natvrdel... :D
Tak to mi zas čeká práce.. :typek:

Ivan50

#269 Nový příspěvek od Ivan50 »

A čo tam ideš davať za motor :) ?Klidne to sem napiš,neboj my nie sme taky ako niektori čo su cely po.rany z toho,ked niekto napiše do ich vlakna niečo ine ako k ich traktoru :friends:

Ales.

#270 Nový příspěvek od Ales. »

Prosimtě já koupil 25A s jinym motorem. Slavia 2ST120. A ono je to dané dohromady, ale dost zbastlené. Příruba je udělaná dobře, jen to vypínání spojky stojí za Hov.o Je tam přidělaná kontrukce co je navařená na tý přidaný přírubě a kvuli tomu nesunsám spojku. a vypínání spojky je řešený tak, že přes dvě táhla to tlačí na ložisko a aby se ty táhla nekroutili, tak je tam ta konstrukce kterou to prochází, jenže se to beztak kroutí a jde to ztuha, to by mi nevadilo kdyby šlo o mačkání spojky, ale ono se to nevrací zpět a musim tahat za pedál patou nebo rukou zpátky a to je naprd kdekoli natož v lese apod... Když sem to poprvé viděl, tak sem se smál, ale už mi to přešlo... :vztek: Jinak motor je z vojenský centrály a je skoro novej, chytá parádně a jede super, má o něco víc koní akorát kouří ale to je u tutoho normální (je to vlasně motor udělanej z dílů tatry 138) Mám tam Hydraulicke řízení, vzduchovou sedačku. A celej zadek 25 je zrepasovanej, všechny těsnění gufera 3 ložiska olej PP-44. Do motoru nechci šahat dokud běží bez problémů, tak sem ho ani nenatíral zatim. Koupil sem to jak vrak za 12000, ted už to aspon pracuje, jen ta spojka....

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“