Pásáček Nikoušek - ITMA NIKE 180

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
chavier
Site Admin

Re: Video-Pásáček Itma NIKE 180 / NIKOUŠEK /start a první jízda

#61 Nový příspěvek od chavier »

BT kdyz ti neco najde, tak to nahraj na edisk.cz nebo uloz.to Ja si to stahnu a prevedu ti to z toho nejblbejsiho formatu quicktimu na wmv. :friends: Umim vsechny formaty, i pokratit, prostrihat, ozvucit, jen mi musis rict jak. :friends:

Jinak paradni start, ma to sympaticky vyfucek :)

Gabo

#62 Nový příspěvek od Gabo »

Ahoj. Je to tůůůze luxusní angličák 8) . Jsem zvědav, co povíš na jaře na tu rozoranou zahradu, až sleze sních :vysmech: . Jinak je vidět, že je to ve správných rukách :D

Kutil3

#63 Nový příspěvek od Kutil3 »

video je hezké...na první jízdy to jde 8) akorát jsem neviděl :-/ kouř z fajfky :smich: :smich: :smich: jinak to maže hezky a překvapilo mě , že tam nejsou žádné kryty za pedály.. ale asi nejsou potřeba :) , tak nějak ani nevím :-/ proč jsem si vzpoměl na Mrazíka :) asi ten sníh a ta ušanka :D
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem...

Jenik
Kontaktovat uživatele:

#64 Nový příspěvek od Jenik »

tak to je paráda, hele, udělej ty vlečky 3 - vláček z pásáku tu ještě nebyl, ten pásáček si s tím poradí jestli si na rovině 8)
Autolakýrník, autoklempíř
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat...

Sháním ohýbačku na plech, i doma dělanou - délka 1000 mm tloušťka 1,5 mm dohodou

pirat
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od pirat »

bastardtraktor píše:
peťo TK píše:Zdar Tomas, dobrá zábava. Mal by si trochu jemnejšie zaobchádzať s tými packami, lebo keď pôjedš s károu môžeš ju prekotiť. Pekne Ti tam nasnežilo u nás snehu niet. 8)
No to je jasný
hlavně se v praxi bude jezdit taky na méne plynu - šetřit motor a ne ho tak nesmyslně vytáčet.
Chtěl jsem si to ale užít.
Takhle na sněhu se těm pásům asi neublíží.

A s károu to taky tak rychle nepojede - na šestku to s károu nejspíš vůbec nepojede- bude se pořádný náklad po rovině tahat tak na 4,5ku = 1,2 ku bez redukce.
Musím se naučit taky jemnějc s těma spojkama - hlavní i kolovejma.
Na tom sněhu to chvíli trvá, než to začne zatáčet a pak najednou šup , když se pásy zakousnou, tak to strašně fest zatočí.

Co je mi divný -VŮBEC TO NEMÁ RUČNÍ BRZDU !!! pásáky jí nemívaj ? ?? ??? ?????
Když zastavim na svahu a nechcípnu motor, tak to jede dolu - tak vělký odpor pasy nekladou, aby to stálo. A ani se nezdá, že by tam někde měla být a byla třeba sundaná.
kamos si koupil japonskej malotraktor iseki a taktez tam nemohl najit rucni brzdu , ale po asi tydnu na to dosel u pedalu nozni brzdy je po vyslapnuti pedalu udelany takovy uchyceni (zarazi se takovou tyckou) aby zustal pedal v poloze vyslapnute tak se zkus podivat zda u toho pedalu nozni brzdy neni neco na zachyceni pedalu ve zmacknute poloze a tim je ten trakturek zaisteny proti pohybu 8)

bastardtraktor

#66 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Gabo píše:Ahoj. Je to tůůůze luxusní angličák 8) . Jsem zvědav, co povíš na jaře na tu rozoranou zahradu, až sleze sních :vysmech: . Jinak je vidět, že je to ve správných rukách :D
Mě spíš mile překvapilo, jak málo to ten povrch ničí.
Nejezdil jsem na zahradě s trávníkem - tu mam jinde a tam se s tim jezdit nebude.
Jezdil jsem s tím po platze, který jsem tak jako tak asi před 14 dny ulně rozjezdil bagříkem, když jsem přerovnával těch 450 pražců do úkledných hrání.
Ten pozemek byl ještě před 4 letry smě'ták a zahryda "spoluobčanů" hodlam tam na tohle místo dát nějaký štěrka a budu tam skladovat kulatinu ke katříkovi.

S pásáčkem chci jezdit
1/ hlavně jako se stavebním strojem na stavbách a doma když neco stavim - tak jse tak jak tak binec. Hlavmě planýrování atd. Rovnat křivý trávníky / biule rozrejt rádlama, rozrotavátorovat a rozhrnout/
2/ do lesa s tim chci jezdit v zimě - to nikomu trošku poškozeného povrchu na polní cestě nevadí a dostal jsem k tomu v ceně návleky na silnici.
3/ na místo s VARInou tím orat zahrádku na zeleninu a brambory - na to "prát" se s Varinou s plouhem už pomalu nema fyzičku a velký traktor je na to zbytečnej - jen nemam tušení jak se za pásáky vlastně zapřahaj plouhy - pásák asi nejede pásem v předešlé brázdě - ne ?
ooooooooooooo

karel IV.

#67 Nový příspěvek od karel IV. »

pásáky měli jen tažený pluhy (teda aspoň DT).

Moc pěknej je ten tvůj pasaček! 8)

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od peťo TK »

karel IV. píše:pásáky měli jen tažený pluhy (teda aspoň DT).

Moc pěknej je ten tvůj pasaček! 8)
Presne tak- radšej ťahané pluhy ako nesené, ak by si potreboval korigovať smer a trmneš silnejšie za tú packu tak zlomíš pluh cez polovicu.
Ujo, odveziete ma na traktore?

Vladimír Šimo

#69 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

bastardtraktor píše:
Jenik píše:to si nemyslim, tohle je podle mě ta největší machrovina na foru :) nedoufal jsem že to poletí až takle rychle ( chvílema mi to připomínalo propagandu třetí říše jak jedou ty hrdý tankisti na rusa s jejich Tigrama ) tohle je vážně super stroj, na to že je takle malej to lítá jako splašený 8)
No to určitě ani náhodou
největší machrovina na foru jsou fšíchni ti, kteří něco dokázali postavit či zrestaurovat na rozdíl odě mě.
Mě se jen podařilo toho Nikouška najít a zajet pro něj tu dálku

Hlavně je štěstí, že je tak málo jetej. Za tech 20 tisíc je dobrej. 1060 motohodin nic není na to, že je to 45 let starý.
Poslední roky nejezdil vůbec . To s tím fakt jezdili jak mi i Phillipe řekl jen na jaře - jeho děda to prej uplně nový koupil proto, že jsou v dolíku a bývalo tam občas bahno. Vinici v doliku měli 1,5 ha. Ale většinou pý používali kolový traktor a tohle jen málo. Má to ty kola co pohání pásy, vodící kola i kladky naprosto ostrohranný - z toho plyne, že je to opravdu málo jetý.

Že to bude mít na redukopvanou jedničku sílu jsem tušil - půjde s tím tahat menší kusy dřeva - ate už takové co neunesu.
Ale bál jsem se, že než s tím dojedu do lesa, tak vyrostu.
Ale tohle mě fakt taky překvapilo jak to jede na tu šestku / neredukovanou trojku/ rachle.
S timhle ty 1 nebo 2 kiláky po polňčce co mam do lesa ujedu za chvíli.

Na dřevo jezdim hlavně v zimě kdy neni co jinýho na práci a není mi vedro - ty cesty bývají zavátý - tenhle by to projel , nebo i objel přez louky.
Silnice u nás končí a dál vedou 3 polňačky do lesa.

Ještě k tomu je potřeba nějakej přiměřeně velkej dvoukolovej vozejk / kola pod korbu - šíře tak metr,deset / na hodně širokých gumách, aby se to taky ve sněhu nebořilo. Myslim, že k tomu pásáku by ani nemusel být ten vozejk bržděnej ani odperovanej.

Časem ten čelňák, nebo radlici, dozadu rozrývací rádla a i nějaký malý navijáček by se dal na vývoďák taky napojit. Těh 20 HP a 1000 kg váhy by to zvládla
Lítá to jak šílený, ať nevypadneš. Když jezdíš na dřevo raději v zimě, vyflákni se na vozík a udělej sáně. Na saně korbu, do korby polstrovaný lavice, do lavic ... A na jaře místo lyží kola.
Jinak skvělý zážitek z toho videa.
Mirek

bastardtraktor

Re: Pásáček ITMA-NIKE 180 - obr.sez. ND + příručka MOTOR

#70 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Staáhnul jsem si sice z internetu
přesně k tomuto typu Itma-NIKE 180
seznam náhradních dílů s obrázkama sestav / vše mimo motoru
http://uloz.to/914392/ITMA%20nike180.pdf
100 stránek

popis a příručku k motoru - SLANZI 2 vál, vzduch, diesel
http://uloz.to/914393/MOTOR%20SLANZI-DVA1000.pdf
50 stránek

ale je to italsky

a fakt mam štěstí

našel jsem v něměcku v jednom obchodě s literaturou k historickým traktorům i
papírovou knížku NÁVOD NA Itma-NIKE 180 a i další seznam dílů v Němčině

a tu na rozdíl od Italštiny ovládám dobře.

http://www.oldtimerbuchhandel.com/shop/ ... e873c611b3

nebo

http://www.oldtimercity.de/item_1239_it ... eilkatalog

Napsal jsem jim mail a pan "knihkupec" mi dokonce zavolal, že knížka už je na skladě.

Jéénomže za tu malou knížečku chtěj zase 22 Éček a ještě 10 za poštovná do ČR
asi si to necham poslat ke kámošovi v Německu za 5 E a on to doveze až o Vánocích dorazí.

Mimochodem dají se sehnat tyhle dotisky starých příruček na mnoho a mnoho starých typů traktorů

Když už mam takový štěstí a na ten stařičkej traktor tu kmížku maj - mam to koupit ?
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne čtv lis 27, 2008 11:10 pm, celkem upraveno 1 x.
ooooooooooooo

DOOM

#71 Nový příspěvek od DOOM »

CO JE TO ZA VYROBCE ITMA JA MAM TAKY PASAČEK ZETOR 2023 ČEKA NA OPRAVU ALE NENI NA CHUDAKA ČAS

bastardtraktor

#72 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Se sáněma za pásáčka?? -takhle ? No mam nějaký starý Snowbaoadry ze sběrnýho dvora
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
pirat píše:
bastardtraktor píše: Co je mi divný -VŮBEC TO NEMÁ RUČNÍ BRZDU !!! pásáky jí nemívaj ? ?? ??? ?????
Když zastavim na svahu a nechcípnu motor, tak to jede dolu - tak vělký odpor pasy nekladou, aby to stálo. A ani se nezdá, že by tam někde měla být a byla třeba sundaná.
kamos si koupil japonskej malotraktor iseki a taktez tam nemohl najit rucni brzdu , ale po asi tydnu na to dosel u pedalu nozni brzdy je po vyslapnuti pedalu udelany takovy uchyceni (zarazi se takovou tyckou) aby zustal pedal v poloze vyslapnute tak se zkus podivat zda u toho pedalu nozni brzdy neni neco na zachyceni pedalu ve zmacknute poloze a tim je ten trakturek zaisteny proti pohybu 8)
Tak na traktorku to sice není, ale mělo by to tam být !!!
dík za nápad !!!
Mám k traktorku seznam dílů s obrázkama
a na pravém brzdovém pedálu má být aretace - zoubky, západka a páka čísla 5, 8, 12.
parkovací brzda.JPG
Ještě m že jsem tu literaturu našel na interneu a stahl si to - jinak bych fakt nevěděl.
Brzdy to má dělený, ale JEN dělený , nedá se brzdit jinak, než na kažou stranu extra.
Na traktorku brzdy spojit nejde a ani to tam nechybí - protože na obrázcích je to taky jen dělený.
A ta parkovací brzda pak funguje jen na pravou stranu , ale to určitě nevadí.

Musím tam tu parkovací brzdu dokutit !!!
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne ned lis 30, 2008 7:30 pm, celkem upraveno 3 x.
ooooooooooooo

bastardtraktor

#73 Nový příspěvek od bastardtraktor »

DOOM píše:CO JE TO ZA VYROBCE ITMA JA MAM TAKY PASAČEK ZETOR 2023 ČEKA NA OPRAVU ALE NENI NA CHUDAKA ČAS
Je to výrobek firmy
ITMA International s.p.a. a to je / byla/ Italská továrna z Bologne
přesně Industria Trattori Machine Agricole
ulice San Giorgio Di Piano 400 16 Bologna
telefono 89 72 74 ... no ale ten už tak 40 let neplatí :smich:
Výrobu převzal Goldoni , Goldoniho pak Lamborghini a dnes je Lambo členem koncernu Deuz-Fahr

ty pásáky jsou typ NIKE - to vůbec nevím co znamená

cokoli o tom najít na internetu je strašný martýrum
protože nějaký mezinárodní síť textilních veletrhů se taky jmenují ITMA
konají se snad každejch 1/4 roku v jiné zemi
a na všech vystavuje svoje boty firma NIKE
no a tak se slovy "ITMA+NIKE" jsou sice tisíce stránek,
ale jen pár o traktorech a ostatní o výstavě bot

Motor je od firmy SLANZI Motori Novelara
město Novelara ,v kraji Reggio Emilia
Slanzi se stal již asi v 60. letech součástí Lombardini
a Lombardini je teď už součástí Euro-Amerického koncernu KOHLER

Ty s tím Zetorem to máš snazší - všecko seženeš u nás - díly i literaturu
určitě na něj jednou najdeš čas -a jak říkávala babička "chleba to nežere"
O tom pásovym Zetorovi jsem snil , ale je o hodně dražší, jak byl Nikoušek
výkonově je motor zhruba na stejno, ale traktor je těžší a nemohl bych ho vozit na korbě dodávky.
ooooooooooooo

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od v2000m »

3/ na místo s VARInou tím orat zahrádku na zeleninu a brambory - na to "prát" se s Varinou s plouhem už pomalu nema fyzičku a velký traktor je na to zbytečnej - jen nemam tušení jak se za pásáky vlastně zapřahaj plouhy - pásák asi nejede pásem v předešlé brázdě - ne ?[/quote]

Orig pluhy za pasaky byly aby traktor jel po rovnem a ne v brazde, ale byl jsem se podivat v Mahousi na ukazce historickeho orani a tam jezdili pasovym Suprem i DeTikem v brazde, ale meli tazeny pluh... pri delsim pouzivanim tim pry dost trpy pas a kladky
Ale orat nejakou zahradku i jen malym tazenym pluhem nevim nevim :pistol: ... bych presel na bezorebnou technologii...vzhledem k malemu tlaku na pudu u pasacku uplne idealni :D

bastardtraktor

#75 Nový příspěvek od bastardtraktor »

v2000m píše:
bastardtraktor píše:3/ na místo s VARInou tím orat zahrádku na zeleninu a brambory - na to "prát" se s Varinou s plouhem už pomalu nema fyzičku a velký traktor je na to zbytečnej - jen nemam tušení jak se za pásáky vlastně zapřahaj plouhy - pásák asi nejede pásem v předešlé brázdě - ne ?
Orig pluhy za pasaky byly aby traktor jel po rovnem a ne v brazde, ale byl jsem se podivat v Mahousi na ukazce historickeho orani a tam jezdili pasovym Suprem i DeTikem v brazde, ale meli tazeny pluh... pri delsim pouzivanim tim pry dost trpy pas a kladky
Ale orat nejakou zahradku i jen malym tazenym pluhem nevim nevim :pistol: ... bych presel na bezorebnou technologii...vzhledem k malemu tlaku na pudu u pasacku uplne idealni :D
S těmi malými pásáčky ale orají vínice s takovýmto poloneseným pluhem / na zahrady by se ale asi nehodil
Našel jsem na internetu fotky přesně stejného typu, jako je Nikoušek se zapřaženým pluhem.

Obrázek..Obrázek..Obrázek

Přesně takový pluh byl i k tomu co jsem přivezl z Francie, ale nechal jsem ho tam a vzal si rotavátor - oboje bych nenaložil
, mám ale to horní rameno, na který se ten pluh věší.
a dolní ramena se na to taky daj dát

Obrázek..Obrázek..Obrázek

Maj ty jejich pluhy takové polonesené a taky to nerozlámou
ale
1/ nejede to pásem v brázdě
2/a je to jen takovej podmíťáček

nějak by na to místo těch několika malých radliček chtělo dát třeba dvě větší z té VARIny

jenomže vinice se ořou mezi révou a zahrada je třeba orat v ploše
Tak fakt nevim.
Nemam tuchy co je Bezorebná technologie , ale asi sis děla srandu ;-)
tady píšou - http://www.google.cz/search?hl=cs&lr=&s ... ie&spell=1
Celé dětství jsme bydleli ve městě a vim o zemědělství HOUBELES
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne pát lis 28, 2008 1:54 pm, celkem upraveno 1 x.
ooooooooooooo

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“