Historická lesnická technika
Moderátor: Franta.cz
- Juraj Suhaj
-
Re: Historická lesnická technika
Některé stroje sou zkušební stroje,zajímalo by mě jestli sou někde k vidění,jako třeba firemní muzeum,...
Díky, dobře jsi mne rozesmálPULDrapalik píše:Některé stroje sou zkušební stroje,zajímalo by mě jestli sou někde k vidění,jako třeba firemní muzeum,...
firemní muzeum Asi jsi tu dobu nezažil, ale chodilo to trošinku jinak, co se "nelíbilo bráškům z velké země", šlo většinou do pecí, co se "nezapomnělo" na lesních závodech a následně to někdo nezprivatizoval, to už je dnes nejmíň pětkrát přetavený ! Dnes ty firmy s podobným, nebo stejným názvem mají zase jinou filozofii, co nedá korunu, to je k ničemu. Tradice to slovo těm bývalým ředitelům, dnes "podnikatelům" nic neříká, ještě tak si do loga dají založeno 1927 a tím to hasne. A podniky PTRL (podnik technického rozvoje lesů) ? Ty se rozehnaly jako vši z kožichu, teda pardon, zprivatizovaly. No a navíc většina těch mašin jako LKT 160 šla do "bratrské velké Rusi", takže sem už je nikdo nedostane.
-
ondra smetana píše:chlapi, dnes už je problém vyjsť na cestu aj kolesovému traktoru, samé zakázy, príkazy, obmedzenia, STK, EK....pawka píše:v dnesni dome tomu neverim a jsou to pro me jen vymluvy,to co je vymyslene delali lidi na koleni v dnesni dobe to musej byt jen vymluvy ze to nejde,jak pravím vzdy,neznam slovo nejde
No na otázku proč se nedělaj pásáci jako dřív, jsem se taky ptal a z prostudované literatury mi vyšlo, že u pásáků byly problematické přesuny, na silnici to nesmělo a stejně to jelo pomalu, proti traktoru s kolama. Jediná výhoda byla tažná síla, ale jak se začali dělat traktory 4x4, na pásáky se vykašlali. Pásák byl taky 2x dražší než kolovej traktor- takže hřebíček po hřebíčku a rakev pásáků byla zatlučená.
A ta poslední věta je taky jediná a největší pravda ! Pásák byl taky 2x dražší než kolovej traktor a to je vlastně to nejde Ono to jde, ale kdo to zaplatídusanfriga píše:ondra smetana píše:chlapi, dnes už je problém vyjsť na cestu aj kolesovému traktoru, samé zakázy, príkazy, obmedzenia, STK, EK....pawka píše:v dnesni dome tomu neverim a jsou to pro me jen vymluvy,to co je vymyslene delali lidi na koleni v dnesni dobe to musej byt jen vymluvy ze to nejde,jak pravím vzdy,neznam slovo nejde
No na otázku proč se nedělaj pásáci jako dřív, jsem se taky ptal a z prostudované literatury mi vyšlo, že u pásáků byly problematické přesuny, na silnici to nesmělo a stejně to jelo pomalu, proti traktoru s kolama. Jediná výhoda byla tažná síla, ale jak se začali dělat traktory 4x4, na pásáky se vykašlali. Pásák byl taky 2x dražší než kolovej traktor- takže hřebíček po hřebíčku a rakev pásáků byla zatlučená.
- Juraj Suhaj
- Juraj Suhaj
- Juraj Suhaj