HORAL 4×4

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
horavi

Re: HORAL M1261 4×4

#61 Nový příspěvek od horavi »

Super, tak nějak jsem si myslel, že to je, zkusím to zapojit a celé naštelovat. Dneska proběhla akce bruska :prace:, prožezal jsem se na řemenici až k osce a nic jsem jí neudělal :pohar:. Teplem se nám do toho moc nechtělo, aby jsme nespálili gufero v čerpadle, takže dobře že to šlo takto 8).
Obrázek ObrázekObrázek
O řemenicu nám nešlo, takže podle toho taky dopadla :smich:. Víťa :friends:
Můj traktor
Víťa H., Komárov

Angel

#62 Nový příspěvek od Angel »

tak to máte opravdu kliku obvykle je to strašnej porod

horavi

#63 Nový příspěvek od horavi »

To jo, celkem to šlo, za půl hodinky bylo po všem. Postupně jsem to po kúskoch ubrušoval a když to trochu zmodralo, tak už to bylo natolik tenké, že to šlo postupně udehnout od osky šrubovákem (jde to vidět na 3. fotce). Chce to hlavně trpělivost 8) 8) 8)
Můj traktor
Víťa H., Komárov

horavi

#64 Nový příspěvek od horavi »

Tak jsem se dneska dal do rozebrání přední nápravy kvůli netěsnosti. Vytáhl jsem poloosy a zjistil, že máme menší problém. Na jednu poloosu asi nedostaneme gufero, protože tam nejaký expert :typek: při zkracování poloosy navařil trubku a ani mu nevadilo, že ho dřív nebo pozdějc bude muset měnit ObrázekObrázekObrázek :-/ :-/ :-/. Nešlo by to třeba stočit na soustruhu na takový průměr, aby tam šlo pěkně natáhnout? Asi se vám to líbit nebude, ale já ho tam prostě musím dostat :-/. Co na to odbornící? 8)
Jinak ložiska vypadají celkem slušně, akorát nevím, jak z náboje dostat to druhé kuželíkové, které je ve vnitřku:
ObrázekObrázek Chtěl jsem obě vyprat v naftě a vnitřek náboje vyčistit, ale pokud je to moc složité a nebezpečné pro to ložisko, tak to udělám jinak...ObrázekObrázekfoto zkrácené poloosy, druhá je origo nezkrácená, ta příjde na řadu během pár dní.
Jinak, naša technika:
ObrázekObrázek
Díky za rady, Víťa :friends:
Můj traktor
Víťa H., Komárov

horavi

#65 Nový příspěvek od horavi »

Chlapi to je počasíčko, co :jazyk:? Včera 13 stupňů a dneska 15 čísel sněhu :zly: :zly: :zly:. A prý když to neposere červenec a srpen, tak letos bude jenom zima :vysmech:.
Během tohoto týdne jsem přetěsnil přední nápravu, poloosa stočena a uvidíme, jestli to vydrží. Všecky gufera nové a místo papírových těsnění silikon. Ještě jsem převrtal uchycení nápravy, aby byly rejdové čepy svisle. Musel jsem taky znova natřít jednu stranu nápravy (kolem náboje v bubnu), protože byla komplet vystříkaná olejem z diferáku kvůli špatnému guferu :zly:. Teď to dá snad na chvilku pokoj ;-) ;-).
Začal jsem chystat servořízení k přichycení na traktor, ale první je potřeba nahřát švajcem a narovnat jednu řídící páku a vystužit, aby se zase neohla. Musela dostat pořádnou radu, je ohlá oproti druhé o víc jak 30°, takže jedna strana točí víc. A asi příjde udělat aj nová spojovačka. Ale v té zimě se mě tam vůbec nechce :typek:.
Fotky budou v týdnu 8) 8) 8), nemám doma foťák.
Můj traktor
Víťa H., Komárov

horavi

#66 Nový příspěvek od horavi »

Konečně to vypadá, že už náprava těsní. Museli jsme ju ještě jednou rozebrat a přitáhnout pružinku na guferu, protože ještě tekla, ale asi už je to OK :pohar:)
Foto:
převrtané díry v nápravě kvůli svislým čepům
ObrázekObrázek
upravené dorazy rejdu (po převrtání vycházely blbě)
Obrázek
narovnaná páka zatáčení - už to točí normálně 8)
Obrázek
druhá strana
Obrázek
Tak po pár jízdách jsme zjistili, že motor bude asi hodně papat, tak bysme tam chtěli dat nejaký diesel s dobrou sílou :cvik:a ještě lepší spotřebou. Co tak vidím na fóru, tak by byl dobrý asi nejaký 1,8D nebo 1,9D Peugeot nebo Citroen, že? Nevěděli byste někdo o nejakém slušném za slušné peníze :friends: :friends: :friends:?
Můj traktor
Víťa H., Komárov

jgiorgio

#67 Nový příspěvek od jgiorgio »

Víťo zkus se někde mrknout po nějakém oplíku 1,5TD co mám já,super motor,dobrý výkon a spotřeba 00 nic.... já ten motor sehnal i s převodovkou za 5 tisíc a to jsem se s tím autem napřed ještě projel než šel motor ven. Jinak traktor mi stojí hned vedle v dědině v pohořelicích

Angel

#68 Nový příspěvek od Angel »

1,9tek je mrak je to nejpoužívanější dieseloví motor a také nejspolehlivější u většiny značek a nemusí to bejt zrovna peugeot či citroen

horavi

#69 Nový příspěvek od horavi »

Tak jsme hoši koupili 1,9D asi Citroen (je to z nějakého pickupu). Dovezli nám ho až domů za 4500,- a to komplet motor, převodovka, poloosy, nejaké kravinky a náhradní spojka, takže 8). Fotky dám asi zítra, máme ho už týden, ale ještě jsem natíral blok (byl trochu rezavý), tak dám až teď. Starý motor byl podle výr. čísla 1500ccm a odvezli si ho hasiči do mašiny :).
Pro jgiorgio: Ty bydlíš v Pohořelicách nebo ho u nekoho máš? Víťa H. :friends:
Můj traktor
Víťa H., Komárov

horavi

#70 Nový příspěvek od horavi »

Budu potřebovat trochu pomoc, určitě to budete nekdo vědět. Nevím, jak zapojit elektriku a naftu (černá, fialová, bílá, růžová, červená, zelená, modrá) :-/
Bílá bude asi přívod nafty a růžová přepad nafty od vstřikovačů, ne? Ten přepad se dá napojit na přívod nafty z nádrže? Viděl jsem to tak někde tady na fóru. Zbytek jsem tu nenašel :-/...
FOTO:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
alternátor
Obrázek Obrázek
Asi budu muset udělat nové výfukové potrubí, je trošku víc rezavé :(. Nebo nemáte někdo doma přebytečné 8)?
Díky za rady, Víťa H.
Můj traktor
Víťa H., Komárov

horavi

#71 Nový příspěvek od horavi »

Tak proběhla zkouška motoru, šlape pěkně, ale video bohužel nemám. Jenom se vyskytl menší problém, asi teče voda kolem řemenice vodní pumpy, takže půjdou dolů rozvody :'(. Dělali jste to už někdo? Asi by to chtělo označit polohu rozvoďáku na jednotlivých řemenicích, nějak bloknout všechny řemenice a rozvoďák, povolit napínací kladku a odmontovat vodní pumpu a pak všechno zpátky na svoje místo, nebo se pletu :evil:???
A ve čtvrtek jsme si dovezli dáreček, pneu 7.50x16 10PR za parádní cenu, už jenom sehnat disky :pohar:. Nevíte nekdo o nejakých? Předem díky za rady, Víťa :potlesk:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Můj traktor
Víťa H., Komárov

Angel

#72 Nový příspěvek od Angel »

více méně si to popsal správně označit zaaretovat povolit kladku a sundat řemen. Gumi sou moc pěkné mám je na předek na kolik tě vyšli? já je měl za 1300 ks+pošta

horavi

#73 Nový příspěvek od horavi »

Tyto byly za 1600 Kč kus, doprava po vlastní ose (byly ve Vsetíně) a jsou to 10ti plátna, takže to bude asi brutus :rally:. A ty rozvody už máme dole, našel jsem na netu návod a tak už máme to čerpadlo venku. Do něho se asi nedostanu takže tam půjde nové :).
Můj traktor
Víťa H., Komárov

Angel

#74 Nový příspěvek od Angel »

tto je moudré rozhodnutí dát nové kor když to máš v rozvodech. A ty sou jak staré (rozvody) jestli by nebylo od věci je dát také nové ať to máš z gruntu

horavi

#75 Nový příspěvek od horavi »

Asi ne, řemen aj kladky vypadají dobře, asi byly před pár desítkama měněné 8). Podle mechanika na něm má být čitelný natisklý štítek (pokud tak je, tak má najeto do 150tis.), a ten jde vidět pěkně :typek:.
Můj traktor
Víťa H., Komárov

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“