MT8 050 a TZ4K14 ala jarynfíra
Re: TZ4K14 ala jarynfira
V lanku to není, to jsem zkoušel povolit hned. Dneska jsem sundal přítlačák z jednoválce a zjistil jsem, že mám doma dvojí typ lamely. Tu, co tam mám jsem středil na míru udělaným trnem a ten do té lamely z jednoválce nejde vsunout. Drážkování je tedy stejné, ale díra má jiný průměr. Odhadem tak milimetr. Beru ji zítra do práce a nechám si udělat nový středící trn s menším průměrem a budu ten motor sundávat. Taky si asi nechám utočit 3 mm podložky pod pružinky přítlačáku, ale zatím je tam dávat nebudu.
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
My pří montáži 2s90 museli motor sundávat asi 3x, nakonec otec koupil takový ten domeček, který tlačí do lamely a rozřízli jsme jej na cca polovinu a přivařili k tomu stávajícímu. Od té doby jde spojka výborně.
Dobrá připomínka, dík. To znamená, že jste posunuli spojkové ložisko. Omrknu ...
Než jsem nasadil lanko spojky, tak jsem zkoušel přes ten otvor volný chod páčky a byl tak cca 5 mm. Myšleno tím nahoře, takže na ložisku třeba 2 mm.
Než jsem nasadil lanko spojky, tak jsem zkoušel přes ten otvor volný chod páčky a byl tak cca 5 mm. Myšleno tím nahoře, takže na ložisku třeba 2 mm.
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
tak jak říkáš, ložisko se posunulo o cca polovinu síly té packy, která se navařila na tu co tam byla. A kdyby jsi to taky vařil tak pozor na smrsknutí já to musel těžce pilovat, aby to volně chodilo po té oscejarynfira píše:Dobrá připomínka, dík. To znamená, že jste posunuli spojkové ložisko. Omrknu ...
Ještě jsem našel na fóru tohle ...psal to Pat.
Zdar chlapi.Dělám spojku na MT8-050 Slavia dvouválec.
má tam být 200mm průměr lamely nebo 190mm průměr lamely?
Koupil jsem lamelu na Škoda 1203 200mm prúměr,drážky OK,
tato lamela má vysoký střed nedoléhá na setrvačník,
opírá se o střed setrvačníku,
máte s tím někdo zkušenost?
Na přítlačák jde dobře otočit nelze.
Zdar chlapi.Dělám spojku na MT8-050 Slavia dvouválec.
má tam být 200mm průměr lamely nebo 190mm průměr lamely?
Koupil jsem lamelu na Škoda 1203 200mm prúměr,drážky OK,
tato lamela má vysoký střed nedoléhá na setrvačník,
opírá se o střed setrvačníku,
máte s tím někdo zkušenost?
Na přítlačák jde dobře otočit nelze.
Takže jsem včera k večeru ten motor zase shodil a mám jasno .
Za prvé už vím, proč mi po nasazení nešel protočit.
V tom koši byl nějaký nálitek o který dřel setrvačník a teprve po tom mém zásahu pajzrem se obrousil
A za druhé ta spojka
Ve snaze tam dát to nejlepší jsem zvolil tuto odpruženou lamelu s drážkováním a není to úplně košér. Materiál je takový, že po přítlačáku zřetelně více klouže oproti té klasice vedle. Takže jsem to vyměnil a spojka je O. K.
To TKčko je teď tank
Čeká mě předělat táhlo plynu. Nemáte někdo nějaký vhodný ruční plyn navíc ??? Ivan MT8 nabízel, ale uniklo mi to .....
Za prvé už vím, proč mi po nasazení nešel protočit.
V tom koši byl nějaký nálitek o který dřel setrvačník a teprve po tom mém zásahu pajzrem se obrousil
A za druhé ta spojka
Ve snaze tam dát to nejlepší jsem zvolil tuto odpruženou lamelu s drážkováním a není to úplně košér. Materiál je takový, že po přítlačáku zřetelně více klouže oproti té klasice vedle. Takže jsem to vyměnil a spojka je O. K.
To TKčko je teď tank
Čeká mě předělat táhlo plynu. Nemáte někdo nějaký vhodný ruční plyn navíc ??? Ivan MT8 nabízel, ale uniklo mi to .....
Od Ivana to mám já. Pokud chceš, tak ti ho můžu poměřit
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
To bych rád Tome. Vyfoť, poměř a nějak teda vyrobím .... potřebuji to udělat s nějakou lehkou aretací, ten regulátor to dost tahá zpátky
Velká výhoda je v tom, že ta vlastní páčka a ta aretační podložka jsou totožné se Zetory UŘ I. Takže u Mitrengy koupíš páčku a podložku (nebo jenom podložku) a zbytek vyrobíš. Zítra budu doma, tak to poměřím a nafotím
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Když už budeš v tom měření, tak mi prosím tě zdokumentuj ten origo závěs pluhu. Zatím ho nemám a budu muset do podzimu něco vymyslet. Na netu jsem našel několik v Polsku, ale hodně daleko ....
-
Mám doma páku plynu i s uchycením z Mtčka,co dáš
Udělej mi cenu ...
Myslím na Tebe... ráno to vyfotím. Byl zaskládaný vzadu ve stodole, ale teď se budou odorávat vinohrady, takže je to vytažené na světlo. Zkoušel jsem to fotit na mobil, ale kvalita nic, ráno vezmu foťák, večer tady máš fotkyjarynfira píše:Když už budeš v tom měření, tak mi prosím tě zdokumentuj ten origo závěs pluhu. Zatím ho nemám a budu muset do podzimu něco vymyslet. Na netu jsem našel několik v Polsku, ale hodně daleko ....
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Fajn Tome ...dík. Byl jsem se večer projet s tím dvouválcem ..... je to neskutečná bomba , úžasné.
Hm... ještě chvilku budu sledovat tohle vlákno... chtěl jsem letos nové pneumatiky, a příští rok řízení... Už jsem to otočil. Jestli mě ještě chvilku budeš "provokovat" s dvouválcovým motorem, tak budu mít super traktor na pneumatikách jak formulejarynfira píše:Fajn Tome ...dík. Byl jsem se večer projet s tím dvouválcem ..... je to neskutečná bomba , úžasné.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz