Česnek
Re: Česnek
Nemám odborné vzdělání,pouze selský rozum a trochu zkušeností.Ty mi říkají,že ten dodaný dusík podpoří hlavně plevele.Když se zamyslíš ,jak hluboko česnek koření,tak ti vyjde že pan expert pracuje hlavně jako lobbista pro nějakou chemickou firmu.
Ber to jako názor strejdy s motykou,jak mě tu někdo přirovnal.Časem se třeba ukáže,že všechny živiny musí být ještě v půdě ještě před výsadbou,eventuálně dobře vyhnojená předplodina.No a to svinstvo co je ve vzduchu,bohatě vystačí jako pesticidy a nevím co ještě.
Je mi jasné,velkovýroba základních potravin se bez chemie neobejde,ale proč se dobrovolně krmit dalším hnusem.
Ber to jako názor strejdy s motykou,jak mě tu někdo přirovnal.Časem se třeba ukáže,že všechny živiny musí být ještě v půdě ještě před výsadbou,eventuálně dobře vyhnojená předplodina.No a to svinstvo co je ve vzduchu,bohatě vystačí jako pesticidy a nevím co ještě.
Je mi jasné,velkovýroba základních potravin se bez chemie neobejde,ale proč se dobrovolně krmit dalším hnusem.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
-
Má pravdu ten JARDY, pokud máš dobře prohnojeno před není důvod tam neco cpát. Pokud to tam perrete a stříkáte pod parou, tak nevím proč to vůbec někdo pěstuje. To at si to raději koupí, bude tam mít to samé (samé dobroty ) a jestě ušetří
no... co na to řéct kluci tu nejsů rozhodně žádní chemizátoři tomu věřím osobně sa snažím chémiju nepoužívat né že by to bez ní teda nešlo/pozn. jen česnek mořím v sulce/ jinak nic jen granulovaný kravský hnůj a napodzim konečně králíčí+slepičí z hnojišťa...to ale pro česnek neni dobré mám 2 políčka a dělám si aj osevní plány a všecko je zapsané takže česenek nepřijde na stejné místo dřív ja za 4 roky ale pokud budu hnojit jedno pole celé tak mám problém protože tam na druhý rok po bramboách budů plodiny 3-tí a 4-té trati a si to tím hnojem možu taky pěkně pohnojit...
nasypat třeba trochu ledku k řepě určitě neni na škodu ani ty ostatní v rozumné míře použité nepřírodní hnojiva nejsů katastorfa no né...
nasypat třeba trochu ledku k řepě určitě neni na škodu ani ty ostatní v rozumné míře použité nepřírodní hnojiva nejsů katastorfa no né...
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Zbyňo, Ty máš aspoň hnuj od havěti, já hnuj nemám mět od čeho, tak trochu granulovanyho musim pohodit, aby neco narostlo.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
...udělej si latrynu...Roman píše:... já hnuj nemám mět od čeho...
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
jestlisis nevšiml, tak už je na zahradě postavená, ale stači mi to tak na pul metra čtverečniho.Vladimír2 píše:...udělej si latrynu...Roman píše:... já hnuj nemám mět od čeho...
Zetor 5718
Zetor 5718
mosíš zavolat aj vladimíra on ti tam neco přidá:-)
Ale koňský hnůj je kolikrát aj za odvoz tož si myslím že by to aj šlo půdě to rozhodně prospěje ale nemožeš dotoho dat najaro česnek nebo mrkvu atd ty čerstvý hnůj moc nemajů rádi
Ale koňský hnůj je kolikrát aj za odvoz tož si myslím že by to aj šlo půdě to rozhodně prospěje ale nemožeš dotoho dat najaro česnek nebo mrkvu atd ty čerstvý hnůj moc nemajů rádi
Roman píše:Zbyňo, Ty máš aspoň hnuj od havěti, já hnuj nemám mět od čeho, tak trochu granulovanyho musim pohodit, aby neco narostlo.
Ahojky, jsem tady nová, tak doufám, že se můžu občas písemně projevit trochu se známe s Romčou, tak si jen dovolím malou poznámku, Romčo hnůj klidně můžu dodat...
doufám, že mě v životě už nic a nikdo nesemele...
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
ÁÁ, prvni vlaštovka. Neboj zastavim se.Belinda píše:Roman píše:Zbyňo, Ty máš aspoň hnuj od havěti, já hnuj nemám mět od čeho, tak trochu granulovanyho musim pohodit, aby neco narostlo.
Ahojky, jsem tady nová, tak doufám, že se můžu občas písemně projevit trochu se známe s Romčou, tak si jen dovolím malou poznámku, Romčo hnůj klidně můžu dodat...
Zetor 5718
Zetor 5718
...a hele , nová růžička mezi kaktusy... ...tak vítej ...Belinda píše:
též ťa tu vítám děvčico doufám že sa k tobě budů ogaři chovat slušně
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
O tym nepochybuj, šak by je ináč postavila do latěkenybz píše:též ťa tu vítám děvčico doufám že sa k tobě budů ogaři chovat slušně
Zetor 5718
Zetor 5718
to asi nee, do latě, to zase nejsem taková fúrie, teda myslím...
doufám, že mě v životě už nic a nikdo nesemele...