Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Niko01

Re: Fortschritt E930/931

#886 Nový příspěvek od Niko01 »

No jedine co my vadi ze kdyz stym chcu kapanek couvnout a mam vymacknutu spojku,samozrejme nahazane rychlostky tak stim musim zapasit.Jinak kdyz se otacam tak uberu plyn a na volnobjech se otocim uplne v pohode-no kdyz me samozrejme nedobjehne hnaci sila motora,jak se povida chce to takovej svych.
No a dam jeste jedno video ze sobotnajsej akcie--klucina se uz uci co a jak :wink: .
http://www.youtube.com/watch?v=lY2vmZubMYA
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

malotraktor

#887 Nový příspěvek od malotraktor »

S karou ani jinak nezatacim. Ubrat zatočit přidat. Ale při sázení brambor je fakt perfektní to že to jedno kolo zůstává ve svojí brazde. Mám malé políčko tak je dobré ze se otočím na fleku. To řazení mě zase tolik neobtěžuje. Když jde dobře motor na volnobeh tak to jde hezky.
Nevěř všemu co si myslíš

Niko01

#888 Nový příspěvek od Niko01 »

Jo,to co ma Malotraktor bych taktez vyuzil 8) ,hlavne u svokra,tam se fakt hnusne otaci,proste mala zahrada a hromadu vjeci kolem ni-sklenik,hrozno a pod..
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

meinel

#889 Nový příspěvek od meinel »

Zdravím chlapi, mám problém a potřeboval bych radu. Na Ferdovi jsem vyčistil a vyměnil co se dalo ( nebo spíš na to, na co jsem si troufnul)... Nový karburátor, vzduchovej filtr, svíčka a cívka,výměna oleje v převodovce... (tyhle věci byly nejspíš na odpis jak Ferda léta stál ve stodole) Seštelováno podle rad na simsoňáckým fóru. Nastartoval jsem to kupodivu celkem dobře, ale problém je v tom,že když to bylo nastartovaný a já poštelovával otáčky atd tak po zahřátí cca 10-15 minut to chcípne a už to nejde nastartovat ( je tam jen nepatrná snaha , ale jinak nic). Takhle se mi to stalo včera i dnes. Neměl by někdo nějaký nápad čím to může být???

Niko01

#890 Nový příspěvek od Niko01 »

meinel píše:Zdravím chlapi, mám problém a potřeboval bych radu. Na Ferdovi jsem vyčistil a vyměnil co se dalo ( nebo spíš na to, na co jsem si troufnul)... Nový karburátor, vzduchovej filtr, svíčka a cívka,výměna oleje v převodovce... (tyhle věci byly nejspíš na odpis jak Ferda léta stál ve stodole) Seštelováno podle rad na simsoňáckým fóru. Nastartoval jsem to kupodivu celkem dobře, ale problém je v tom,že když to bylo nastartovaný a já poštelovával otáčky atd tak po zahřátí cca 10-15 minut to chcípne a už to nejde nastartovat ( je tam jen nepatrná snaha , ale jinak nic). Takhle se mi to stalo včera i dnes. Neměl by někdo nějaký nápad čím to může být???
Cau,skus jeste skontrolovat jak doteká benzin,proste od nadrze,ventil na ni a pod...az po karburator.Podle mne ta nadrzka bude cela z vnutra rezava a pomalicky to ucpava ten ventil co je na ni---podni :) .

meinel

#891 Nový příspěvek od meinel »

Zítra to zkusím.. Je pravda,že v nádrži rez byla. Naházel jsem tam kamínky a třásl no a potom vypláchl benzínem.. ale třeba ne dostatečně! To mě zkontrolovat nenapadlo. Díkes za radu :) Dám vědět jak jsem dopadl..

Killer Koly

#892 Nový příspěvek od Killer Koly »

http://inzerat.i-bazar.cz/2562155-proda ... tschricht/

tohle sice patri do vlakna lidi se zblaznili, ale tam by to asi nikdo neocenil. schvalne, kdo najde vic zavad: prazdne kolo, utrzena civka... neco dalsiho?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

přemysl

#893 Nový příspěvek od přemysl »

meinel píše:Zdravím chlapi, mám problém a potřeboval bych radu. Na Ferdovi jsem vyčistil a vyměnil co se dalo ( nebo spíš na to, na co jsem si troufnul)... Nový karburátor, vzduchovej filtr, svíčka a cívka,výměna oleje v převodovce... (tyhle věci byly nejspíš na odpis jak Ferda léta stál ve stodole) Seštelováno podle rad na simsoňáckým fóru. Nastartoval jsem to kupodivu celkem dobře, ale problém je v tom,že když to bylo nastartovaný a já poštelovával otáčky atd tak po zahřátí cca 10-15 minut to chcípne a už to nejde nastartovat ( je tam jen nepatrná snaha , ale jinak nic). Takhle se mi to stalo včera i dnes. Neměl by někdo nějaký nápad čím to může být???
Takhle se ti to stalo včera-studený si to natočil a dnes zase studený natočil a teplé to nechce chytit?Tak do rána se to snad samo nevyčistilo .Poruchu hledej v seřízení.Píšeš ale, že karburátor je nový .Co když jsou špatné gufera a teplý motor si nenasaje.

malotraktor

#894 Nový příspěvek od malotraktor »

Dobrý den. Potřeboval bych radu k elektrice. Koupil jsem za Fortschritt originální vozík. Má i elektroinstalaci. Má tam být i baterie. Může to fungovat i bez baterie? Nechce se mi baterii kupovat a žádnou 6v doma nemám. Na vyzkoušení mám ty kontakty pro baterii nechat volně nebo propojit?
Přílohy
Str_054_konec.jpg
Str_053.jpg
Str_052.jpg
Nevěř všemu co si myslíš

Niko01

#895 Nový příspěvek od Niko01 »

Cau Malotraktore,kontakty nechej volne a plusovu cast prelep izolacku nech se to o neco neopre,podle schemi-sice je tam i poistka-kdybi si to propojil tak to cele vyskratuje a muzes odpalit i jednu z civek na Fortschrittovy,v scheme je to vodic 58L.Fungovat by to mnelo,ale kdyz zapnes svetla tak musis prydad i na otackach,na volnobjech to asi bude chcipad.Jeste bych dal misto baterii malou zarovku at to prebytecne napjeti ma nejakou spotrebu,bude to fungovat jako kdybis ju dobyjal.

malotraktor

#896 Nový příspěvek od malotraktor »

Niko01 píše:Cau Malotraktore,kontakty nechej volne a plusovu cast prelep izolacku nech se to o neco neopre,podle schemi-sice je tam i poistka-kdybi si to propojil tak to cele vyskratuje a muzes odpalit i jednu z civek na Fortschrittovy,v scheme je to vodic 58L.Fungovat by to mnelo,ale kdyz zapnes svetla tak musis prydad i na otackach,na volnobjech to asi bude chcipad.Jeste bych dal misto baterii malou zarovku at to prebytecne napjeti ma nejakou spotrebu,bude to fungovat jako kdybis ju dobyjal.
Dík, já elektrice vůbec nerozumím. Nakonec asi zkusím koupit nějakou co nejlevnější baterii. Nebo si na vyzkoušení půjčím od někoho kdo má na motorce 6v elektriku. To bude asi nejjednoduuší. Na tom vozíku chybí ty přední světýlka a zadní byly rozbitý. Ty dozadu už jsem koupil nové. Vypadají hodně podobně, ale kvalita je za ty roky úplně jinde! :zadek:
Ty z NDR to byla kvalita!!! Kovové patice kontakty silné prostě paráda. Na ty nové se bojím podívat aby se nerozpadly. Kontakty v jakémsi pochybném plastu. Prostě hnus.
Nevěř všemu co si myslíš

Niko01

#897 Nový příspěvek od Niko01 »

Jo,jo,to je pravda stema svetlama,ale i zarovky co se tetka vyrabaju stoja za staru belu :vztek: .
Jeste bych poradil stu elekriku,kdyz mas tu schemu,tak si ty nakreslene vodice protahni barevnima tuskama,bude to prehlednejsi.

malotraktor

#898 Nový příspěvek od malotraktor »

Niko01 píše:Jo,jo,to je pravda stema svetlama,ale i zarovky co se tetka vyrabaju stoja za staru belu :vztek: .
Jeste bych poradil stu elekriku,kdyz mas tu schemu,tak si ty nakreslene vodice protahni barevnima tuskama,bude to prehlednejsi.
I ta kabeláž na tom vozíku je poctivě udělaná. Dneska Ti ke svářečce nedají tak silný kabel jako tady vede k blinkru. 8)
Nevěř všemu co si myslíš

Killer Koly

#899 Nový příspěvek od Killer Koly »

malotraktor píše:
Niko01 píše:Jo,jo,to je pravda stema svetlama,ale i zarovky co se tetka vyrabaju stoja za staru belu :vztek: .
I ta kabeláž na tom vozíku je poctivě udělaná. Dneska Ti ke svářečce nedají tak silný kabel jako tady vede k blinkru. 8)

nejen kabelaz, vsechno je poctive masivni zelezo. taky to dodnes funguje. vydrzi tak dlouho treba mountfield?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#900 Nový příspěvek od Niko01 »

No,asi v sobotu dovezu noveho pomocnika,nadelime Ferdovi brachu :) .
Uf,ale mi to dalo prace :prace: ukecat manzelku :beatiful: .

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“