Aká prevodovka ?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Deane7

Re: Aká prevodovka ?

#46 Nový příspěvek od Deane7 »

Ja si tú sumu nepamätám. Ale čo mi jeden odpovedal na inzerát ktorý sme kedysi spolu sledovali, Tebe sa tam nezdalo to štartovanie, tak on mi vtedy napísal že mu ho dali v značkovom ale z niečoho iného, tuším písal že stálo asi 500 korún? Už neviem. A to na Kawa sa mi zdá že mali chcieť zaň nejak okolo 3 tis. Ale presne si nepamätám.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

DYK

#47 Nový příspěvek od DYK »

Ona Honda ve srovnání stejných třid, tedy hobby, semi profi a profi na tom není nijak špatně, je plně srovnatelná a kdyby byla Kawasaki v pozici Hondy, byla by stejně drahá ne-li dražší. Jenže ta si místo teprve buduje, tak se cenově krotí. Ony ty ceny čehokoli jsou kapitola sama pro sebe. Navíc u Hondy si člověk může pomoci s OM spotřebnímy díly, kterých je určitě větší nabídka. A vůbec, debata ten motor je lepší a ten horší je o ničem. Když se teda srovnávají stejné třídy. Dokonalý - bezchybný motor ještě nikdo nevyrobil, pokud vím.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od Atlan »

Ani nevyrobi lebo by skrachoval...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Deane7

#49 Nový příspěvek od Deane7 »

Atlan píše:Ani nevyrobi lebo by skrachoval...
Ty by si ešte ten Kawa ako tak zvládol, majú vraj servis jediný na Sk práve v Košiciach.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od serpenton »

DYK píše:Psal jsi, že můžeš mít za fakt solidní peníze Hondu GSV 190. Ta cena je taková, že bych o ničem jiným nepřemýšlel, navíc to GSV má velice podobné parametry a tech. zpracování jako Kawasaki.
Jojo ten GSV Honda je pořád ve hře. Já jen že s Azatem ( resp. s jeho motorovou jednotkou nasazenou na bubnové sekačce ) budu kosit i kopec který má náklon tak 30stupňů, tak aby tam ten motor netrpěl špatným mazáním.

No ten dvoutakt zatím funguje dobře, je to jen zajetej motor tak se ještě pokouknu co by to mohlo být za jinou volbu. Ale myslím, že to stejně nakonec bude ta GSV 190 od Hondy - jestli se mezi tím nevyskytne nějaká novinka.

Jinak jsem koukal, že i motor Honda GXV 160 má mazání rozstřikem. A taky mě napadlo, že motor kterej bude mít opravdový mazání pomocí olejového čerpadla bude stát tolik peněz, že bude asi lepší vyměnit PŘÍPADNĚ zadřenou hondu mazanou rozstřikem.
Nebo mě napadlo že to asi udělám tak, že po koupi Hondy se nechám i kleče s dvoutaktem a na kopce bude jezdit dvoutakt - ale myslím si že toto řešení selže na nastavení spojky - jestli si teda myslím dobře, že je potřeba při výměně 4T za 2T seřídit i spojku ?
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#51 Nový příspěvek od serpenton »

Ještě jsem našel tento motor : Briggs & Stratton Series 850 62/22 I/C
http://www.elvaprofi.cz/zahradni-techni ... 2-i-c.html
Neví prosím, někdo jestli je to opravdové tlakové mazání, jak jsou na tom tyto motory a jestli by pasoval na Agzata ?
Jinak už mám Agátu (Agzata :) ) doma. Zatím bude pracovat s tím dvoutaktem, je už nejvyšší čas na "polní" práce.

DYK

#52 Nový příspěvek od DYK »

No a jakou spojku vlastně máš? 80 mm nebo 120 mm.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od serpenton »

Je to 120mm. Spojka 80mm má podle mně jen tu výhodu, že je na ni k dostání víc věcí a to nových, ale hlavně na bazaru. Jenže podle informací který mám, se Agzat vymýšlel ve Vari když to ještě byla jedna fabrika a jeho vývoj odráží zkušenosti a vylepšuje nedostatky z Vari. Tedy i zvětšený průměr spojky na 120mm, aby byla možnost silnějších-čtyřtaktních motorů.

Nemůžu nikde najít na kolik se foukají kola - nevíte to , prosím, někdo ?

A taky nevím, na co je na Agátě ta věc na fotce ? Myslím ten "buben" a vede od něj lanko k páčce na řiditkách.

Obrázek

Asi zítra Agátu vyfotím a udělám ji vlastní vlákno.

DYK

#54 Nový příspěvek od DYK »

Ten buben by měla být brzda. Přes jeden z vývodů. Kola na 1.2 baru.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od serpenton »

Taky jsem už slyšel, že se na levý vývod dávala brzda, ale jak to má brzdit ? Když při jízdě mačkám páku, tak to brzdí ? Ono to totiž vůbec nic nedělá - asi se to musí seřídit, podívám se na to. Kola jsem teda asi přefoukl - dal jsem 2,0 baru a zdálo se mě to akorát - zkusím tedy upustit.

skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od skripjuraj »

Dyk chcem sa spytat ked kazdy nadava na ten šnek vari nedalo by sa nieco spravit aby sa zvyšila zivotnost. Premyslal som ci by nebolo lepsie zmenit mineralny olej PP90H za nejaky plnosynteticky prevodovy na hypoidne prevody.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od Atlan »

Pp90H je pre hypoidne prevody a kedze z tym nejazdis v zime je plne postacujuci. Nevymyslaj ale pre klud duse si tam mozes naliat 75w-90 GL5 ,ale nicomu to nepomoze.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

DYK

#58 Nový příspěvek od DYK »

Je třeba si odpovědět na otázku co ti lidé šneku vytýkají. Většinou je to ztráta výkonu, ale i to je diskutabilní, protože nakonec je problém dostat výkon na zem bez ohledu na to, co je tam za převody. Během provozu převodovky vzniká ve šneku velký tlak a jen hypo přísady jsou schopné to namazat. Jiný olej je vytlačen a v místech záběru není šnakové soukolí mazáno. Já se šnekem nemám prodlém přes dvacet let. PP90H je asi dnes nejlevnější a dostačující při pravidelné údržbě co se dá použít a tak to používám. Existuje i PP80H ale tento olej nikdy výrobce nezmiňoval. Proč, nevím. Ono se mi už mockrát potvrdilo, že není nutné hledat nějaké olejové náhrady nad doporučení výrobce. Daleko důležitější je jeho předepsaná a včasná výměna a tady je ten kámen úrazu.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“