Z 6911 od Michala

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: Z 6911 od Michala

#1096 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj kluci prořezával jste si někdo drážku na druhou stranu na koncovce pro přepínácí otáček 540/1000?
Mě to nikdo tady nechtěl na fréze udělat že je to moc tvrdé tak sem vzal flexu a vysokootáčkovou brusku a udělal sem si jí sám na druhou stranu abych tou jednou koncovkou mohl přepnout buď na 540 nebo 1000 otáček.
Máte to tak někdo udělané takhle flexou? Nemůže tam nastat nějakej problém když by ta drážka nebyla přesná uplně jako ta druhá origo? Že by třeba pak to kolo pro 1000 otáček nebylo jako dořazené nebo moc už mimo záběr? Ale to asi ne co? To by vyskakovalo akorát ze záběru?

pepa.traktor

#1097 Nový příspěvek od pepa.traktor »

podle mě se nic nestane protože to dokonce prodávají u nás v zetoru dílech koukal jsem na to vloni a nijak se stím nikdo ve výrobě nesere jen cena myslím byla kolem 700kč ale bez daně :shock:

podle mě snad může nastat jedině že za jízdy či nějakým přelízáním v kabíně se to vykopne do neutrálu nebo tak moc lidí v boudě a sedí na všem co se hýbe :smich:
jednou jsem potřeboval zvednout vídle a ono nic a tak jsem študoval po pákách a ejhle mladasové už asi přišli jak vyřadit :ano: :smich:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

zetorak jirka

#1098 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ano, ta páčka se prodává, je to kus trubky na konci s průřezem a drážkama na obě strany , na konci je kousek kulatiny jako páčka, dávali se do vybiračů siláže , já ji měl na 72jce, taky pochází z vybirače, a momentálně ji mám v padesátce.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1099 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

pepa.traktor píše:podle mě se nic nestane protože to dokonce prodávají u nás v zetoru dílech koukal jsem na to vloni a nijak se stím nikdo ve výrobě nesere jen cena myslím byla kolem 700kč ale bez daně :shock:

podle mě snad může nastat jedině že za jízdy či nějakým přelízáním v kabíně se to vykopne do neutrálu nebo tak moc lidí v boudě a sedí na všem co se hýbe :smich:
jednou jsem potřeboval zvednout vídle a ono nic a tak jsem študoval po pákách a ejhle mladasové už asi přišli jak vyřadit :ano: :smich:

Já vím no slyšel jsem otom že se dala koupit už origo profrézovaná na obě strany. Bohužel tady kolem nás sem jí nikde nesehnal. Takže to mám prožízlí a funguje to.

Fidlla

#1100 Nový příspěvek od Fidlla »

Michal(zetor) píše:Ahoj kluci prořezával jste si někdo drážku na druhou stranu na koncovce pro přepínácí otáček 540/1000?
Mě to nikdo tady nechtěl na fréze udělat že je to moc tvrdé tak sem vzal flexu a vysokootáčkovou brusku a udělal sem si jí sám na druhou stranu abych tou jednou koncovkou mohl přepnout buď na 540 nebo 1000 otáček.
Máte to tak někdo udělané takhle flexou? Nemůže tam nastat nějakej problém když by ta drážka nebyla přesná uplně jako ta druhá origo? Že by třeba pak to kolo pro 1000 otáček nebylo jako dořazené nebo moc už mimo záběr? Ale to asi ne co? To by vyskakovalo akorát ze záběru?
Ahoj,
v praci to mame vybrouseni tsky flexou,jen musis zachovat delku a sirku podle 540 koncovky..

Mame to na 4x 7211,5x7711 a 1x7245- slouzi to tak uz radu let-kdo by se stim srouboval..
Zetor 6718 DEEP RED

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1101 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Fidlla píše:
Michal(zetor) píše:Ahoj kluci prořezával jste si někdo drážku na druhou stranu na koncovce pro přepínácí otáček 540/1000?
Ahoj,
v praci to mame vybrouseni tsky flexou,jen musis zachovat delku a sirku podle 540 koncovky..

Mame to na 4x 7211,5x7711 a 1x7245- slouzi to tak uz radu let-kdo by se stim srouboval..
Ahoj jasný takže to bude dobrý mám to tak :)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1102 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Tak sme dneska sundali to víko hydrauliky jak zlobí :) a když se podívám dolů do skříně diferáku tak tam sou vidět bronzový piliny asi ze synchronu to má za následek asi to jak jde ta převodovka jakoby fest. V těch synchronech to tam bude nějak fest a dře to tam nebo nevím :vztek: Pak je možný že ty bronzový piliny nevzmou magnety a dostane se to až třeba do rozvaděče a udělá to tam neplechu někde v těch ovládácích a tesnících ventilech :(

Ale třeba ne třeba tam bude v tom něco jinýho, ale každopádně ty piliny bronzový po převodovce nejsou normální....Kurva to mě sere nic nejde normálně Fachman dělal celej život traktory na dílnách a takhle se utnul v něčem :'( Dělal převodovky i klukům na traktorech tady ve Vsi a všem to chodí krásně. Zrovna mě to musí potkat.....

Takže ted přemýšlíme co s tím aby sme nenechali udělat GO kostky(hydrauliky) a za pár měsíců to nebylo zas v prdeli kuli těm pilinám v oleji :(

Jdou synchrony rozdělat zepředu když by se rozpůlil traktor a sundalo vrchní víko? Jesi budu muset sundávat zas boudu a dělit převodovku od zadku tak si hodím už fakt mašli :pistol:
Navíc už pomalu začíná tlačit čas traktor bude za chvíli potřeba a s tím volným časem to taky není už moc dobrý v práci takže ani nevím kdyb bych to dělal.ÁÁch jo je to všechno pí.ou ke zdi...

Lukashil

#1103 Nový příspěvek od Lukashil »

taky už chvíleme přemejšlim koupit traktor bez papírů a jen SPZ přendavat z jednoho na druhej.....
Stydím se za tuto zem

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1104 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No v nejhorším budem muset oprášit druhej traktor nedá se svítit bohužel :( Ten nemá STK ale na louky mě to nevadí máme to všechno kolem baráku.
Ale potřeboval jsem letos spíš hodně traktor do dopravy neboť budem stavět halu takže navážení materiálu poměrně dost....co se dá dělat.

Fidlla

#1105 Nový příspěvek od Fidlla »

Ahoj Michale,
to zamrzi s tim zadkem-nedavali jste tam polska kola?
Ctu co si dotoho nacpal penez, to by taky s prominutim nasralo -fakt.
Zetor 6718 DEEP RED

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1106 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Fidlla píše:Ahoj Michale,
to zamrzi s tim zadkem-nedavali jste tam polska kola?
Ctu co si dotoho nacpal penez, to by taky s prominutim nasralo -fakt.
Ahoj kola jsme kupovali v Monstě a nedokázali nám říct co je to zač nebo takhle prej to nevěděli na skladové kartě nebyl původ takže čert ví :-/ Ale v kolech si myslím problém nebude to všechno pasovala a hrálo krásně. Tady nastal problém už při montáži ty spojkový hřídele s tím domečkem co jde so jádra synchronů a vubec v tom synchronu celkově ty kroužky a kameny šli nějak pofiderně. Ale pak to nějak udělal že to chodilo no ale dalo se to na traktor a konec. Jedeš řadiš včechno jde funguje ale jak mole vyřadiš tak uplně cejtíš jak to má snahu přibržďovat jak jde jakoby těžko ten trakor(předem říkám že brzdy to nedělaj)
prostě něco je tam nejspíš blbě vymezený a je to fest....

Jak řikáš no penez v tom je mraky a tak sem si myslel jak to bude krásně chodit a že nám to už vydrží spoustu let...bohužel :'( Nejvíc mě štve ta práce s tím rozděláváním opět to je všechno nakaši zas rozebrat.

Fidlla

#1107 Nový příspěvek od Fidlla »

Podle toho co pises,mas spatne vystredeni pastorek od predu na hlavni planetove kolo. Vypada to ze moc na tvrdo zadada pastorek do zubu planetoveho kola.
Ted u nas delali na dilne zadek ze 12111 ,dva dny to vystredovali-nove vlozky,pastorek,planetove kolo.

Dela se to pomoci kridy-vymazes zuby na kole a potocis-hned vydis jak ti zabira pastorek,jestli celim zubem nebo casti...
Pak podle toho se davaji vymezovaci podlozky bud z predu od hlavni hridele a nebo z boku-je to z dlouhavy,protoze to na kazdou zkousku musi na fest dotazeni.

Jinak zavada byla,ze nejakemu sikulovy spadl do zadku sroub M14 ,ten se dostal mezi zuby a dva vystipl-nezkutecne zacal zadek rvat...

Po nedeli uz vyjede,tak snad se to povedlo...jinak zvovu rozborka...
Zetor 6718 DEEP RED

Biggles555

#1108 Nový příspěvek od Biggles555 »

Ty jo to zamrzí,vypadalo to tak pěkně :'( .................bronzové špony v oleji, to je průser, nechci plašit ale rozborka tě asi nemine............... :shock:ale když tak přemýšlím,tak bronzových kluzných ložisek tam moc není,ne?
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1109 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Fidlla píše:Podle toho co pises,mas spatne vystredeni pastorek od predu na hlavni planetove kolo. Vypada to ze moc na tvrdo zadada pastorek do zubu planetoveho kola.
Ted u nas delali na dilne zadek ze 12111 ,dva dny to vystredovali-nove vlozky,pastorek,planetove kolo.

Dela se to pomoci kridy-vymazes zuby na kole a potocis-hned vydis jak ti zabira pastorek,jestli celim zubem nebo casti...
Pak podle toho se davaji vymezovaci podlozky bud z predu od hlavni hridele a nebo z boku-je to z dlouhavy,protoze to na kazdou zkousku musi na fest dotazeni.

Jinak zavada byla,ze nejakemu sikulovy spadl do zadku sroub M14 ,ten se dostal mezi zuby a dva vystipl-nezkutecne zacal zadek rvat...

Po nedeli uz vyjede,tak snad se to povedlo...jinak zvovu rozborka...
Já vím ale tu vůli na diferáku sme tak ladili i podle olověnýho drátku na předepsanou vůli co uváděj v knížkách. Všechno sedělo a než sme na to dali převodovku tak sem s pastorkem normálně volně otáčel krásně bez jakýho kolik velkýho odporu a zadrhávání.
Takže to musí dělat něco v tý převodovce :-/

A nevíš jesi se musí dělit od zadku když se chci dostat do synchronů a vyndat spojkovou hřídel tu vrchní?
A když by se musela dělit od zadku tak sem někde viděl že normálně zadek nechali na portálech a kolách akorát to podložili a odpojili převodovku jde to tak nevíš?

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1110 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Biggles555 píše:Ty jo to zamrzí,vypadalo to tak pěkně :'( .................bronzové špony v oleji, to je průser, nechci plašit ale rozborka tě asi nemine............... :shock:ale když tak přemýšlím,tak bronzových kluzných ložisek tam moc není,ne?
No mě povídej taky bych se nejrači v prdeli viděl :( No těch kluzných ložisek tam moc není právě, to jde ty piliny z těch posranejch synchronů určitě a tam bude ten problém že to jde fest.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“