Násobič a rychlost 40km
Moderátor: Lukashil
Re: Násobič a rychlost 40km
U nás má soukromnik předělanou 10111 a nemuže si ji vynachválit měnši spotřeba na silnici jede rychlejš sami klady
-
U nás má jeden soukromník Z8011 s rychlou převodovkou a tahá s tím klasický fekál 8kubíků,jezdí po celém okrese a je s tím moc spokojený. Jezdí s tím denně, takže se mu ta investice rychle vrátila.Vyváží lidem žumpy a prostě cokoli je kde co třeba.
Další můj známý co je větší zemědělec (350ha) na Vysočině provozuje kromě třech silných JD i dvě Z12045,má je hlavně do dopravy,na obou rychlé převodovky a ještě dané větší kola 28" na 38". Je s nimi maximálně spokojený a tuto zimu si chce takhle dát do kupy další dva,říkal že je to pro zemědělce nejlevnější varianta dopravy do vzdálenosti cca 30-50km a já s ním souhlasím.
Další můj známý přímo tady u nás takhle ruší starého Matesa,protože už je velký problém s takovými stroji dělat každoroční Stk,vysoká pojistka,silniční daň atd.Teď si koupil Z12111,chce si na něm předělat také převodovku na rychlou a dát kola 38 nebo 42",prostě max co tam vleze pod blatníky.Chce si s tím nahradit nákladní auto.Bude s tím vozit dřevo lidem, štěpky do teplárny,fekál z místní pálenice atd. Myslím,že není co řešit,STK na 4roky,pojistka 650Kč atd.,což je už v tom velký finanční rozdíl.
V jedné firmě kousek od nás tyto přestavby běžně dělají a chtějí zato něco málo přes 20tis,podle stavu převodovky atd. Jsou už na to vybavení a jde jim to pěkně rychle,myslím,že je lepší si to tak nechat udělat, než se s tím někde trápit ve stodole na špalkách.
Z mého pohledu se tato investice vyplatí,pokud někdo plánuje mít takový traktor na delší dobu.Několikrát jsem už s takovým Zetorem jel a je to mnohem lepší práce, když krajina kolem ubíhá jak vítr a pak člověk nemá pocit že stojí na místě a všude má daleko.Samozřejmě po dírách na trojkových komunikacích se nedá jet rychle,ale i tak se dá udržovat rychlost od 25-40km/h,což je pořád velké plus.
Další můj známý co je větší zemědělec (350ha) na Vysočině provozuje kromě třech silných JD i dvě Z12045,má je hlavně do dopravy,na obou rychlé převodovky a ještě dané větší kola 28" na 38". Je s nimi maximálně spokojený a tuto zimu si chce takhle dát do kupy další dva,říkal že je to pro zemědělce nejlevnější varianta dopravy do vzdálenosti cca 30-50km a já s ním souhlasím.
Další můj známý přímo tady u nás takhle ruší starého Matesa,protože už je velký problém s takovými stroji dělat každoroční Stk,vysoká pojistka,silniční daň atd.Teď si koupil Z12111,chce si na něm předělat také převodovku na rychlou a dát kola 38 nebo 42",prostě max co tam vleze pod blatníky.Chce si s tím nahradit nákladní auto.Bude s tím vozit dřevo lidem, štěpky do teplárny,fekál z místní pálenice atd. Myslím,že není co řešit,STK na 4roky,pojistka 650Kč atd.,což je už v tom velký finanční rozdíl.
V jedné firmě kousek od nás tyto přestavby běžně dělají a chtějí zato něco málo přes 20tis,podle stavu převodovky atd. Jsou už na to vybavení a jde jim to pěkně rychle,myslím,že je lepší si to tak nechat udělat, než se s tím někde trápit ve stodole na špalkách.
Z mého pohledu se tato investice vyplatí,pokud někdo plánuje mít takový traktor na delší dobu.Několikrát jsem už s takovým Zetorem jel a je to mnohem lepší práce, když krajina kolem ubíhá jak vítr a pak člověk nemá pocit že stojí na místě a všude má daleko.Samozřejmě po dírách na trojkových komunikacích se nedá jet rychle,ale i tak se dá udržovat rychlost od 25-40km/h,což je pořád velké plus.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Prodam ti ty nova ozubena kola na predelavku za 5500 tel .:724181325
- fastrac8250
nazdar mne sa nezda zeby 120 mali iba 28 palcove kolesa
mozna tie 28 ma na predu
Zetor crystal 8011, 2xZetor 50 super + kopec veci k nim co furt vsade zavadzaju
- zetorak jirka
Ahoj piloti závodních traktoru, chtěl bych se zeptat, dáváte si přepsat konstrukční rychlost ? nebo to je podle vás zbytečný, aby se vám ta návratnost silně neprodloužila. Znám kluka který si ho valil pěkně skopečka s vlekem tou 40 a ejhle předjeli ho poldové. na vleku kolečko s 25km a dopraváci dobře vědí kolik takovej traktor má kostrukční rychlost , reknu vám měl to pěkně drahý a o kolik přišel bodu to eště neví . Otázka, vyplatí se to?zts18345 píše:mozna tie 28 ma na predu
- Martin90
Myslím, že to ani přepsat nepůjde. Kámoš to má na 12111, která vozí balíky, obilí od kombajnu a seče louky, už to takhle koupili a jenom na to nadává, pořád tam odchází hruška v diferáku a s origo servem to prej není možné udržet na silnici při těch 38 nebo kolik to jede na doraz.zetorak jirka píše:Ahoj piloti závodních traktoru, chtěl bych se zeptat, dáváte si přepsat konstrukční rychlost ? nebo to je podle vás zbytečný, aby se vám ta návratnost silně neprodloužila. Znám kluka který si ho valil pěkně skopečka s vlekem tou 40 a ejhle předjeli ho poldové. na vleku kolečko s 25km a dopraváci dobře vědí kolik takovej traktor má kostrukční rychlost , reknu vám měl to pěkně drahý a o kolik přišel bodu to eště neví . Otázka, vyplatí se to?
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
V práci máme předělaný Z 16145 2x a jednu 16245 na rychlost....v převodovce na 3 a 4 rychlosti jsou větší ozubená kola a rychlosti jsou na vzájem prohozeny... Na odvoz obilí a navoz kejdy ke kejdovači super-tahají fekaly HTS-100 a automobilové vleky-přetipované na 40km........
Zetor 6718 DEEP RED
viděl jsem v akci Crystala po opravě převodovky. Přehodili tam nějaká kola a lítá jim to 60. Mají to v ZD Volanice.
- Martin90
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
Martin90 píše:
to je od nás z druhého střediska-plný už tak nelítá...
Zetor 6718 DEEP RED
Tady ji máš s HTS-100 a to už se tak tak tahla ,když mě navažela 4 dny k Horsch
http://www.youtube.com/watch?v=AqUwlR0l ... re=related
samotní horsch
http://www.youtube.com/watch?v=-nvGhw0u ... g4Tp6SE%3D
http://www.youtube.com/watch?v=AqUwlR0l ... re=related
samotní horsch
http://www.youtube.com/watch?v=-nvGhw0u ... g4Tp6SE%3D
Zetor 6718 DEEP RED
Tady jsou naše rychlonožky...
http://www.youtube.com/watch?v=pUHl7Iqj ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=pUHl7Iqj ... re=related
Zetor 6718 DEEP RED
Zdravím nemáte někdo zkušenosti z crystalama předělanýma do rychla nemyslí samotnou úpravu ale jak se to chová při těch 40km/h na silnici, co řízení brzdy a tak, jak moc to ztratí na výkonu tou úpravou a co to dělá na poli třeba v oračce nebo přípravě půdy.
-
našiel som na bazošovi inzerat no neviem či to je všetko čo treba na prestavbu
http://stroje.bazos.cz/inzerat/23373148 ... 40-kmh.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/23373148 ... 40-kmh.php