Míchací lžíce na UNC výpomoc

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
RodrigueZZ

Re: Míchací lžíce na UNC výpomoc

#16 Nový příspěvek od RodrigueZZ »

čau chlapi,
díky za tipy, nakonec sem dostal pěknou cenu z betonárky. Takže půjdu nejspíš do toho.

bibos
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od bibos »

chobotek píše:Jo táááák, na kubík betonu 200kg cementu a furt tomu budem řikat beton. No jak chcou vaši. Kdybys v betonárce řekl, že to chceš taky tak osrat, tak se určitě dostaneš s cenou níž. Akorát bys pak nikde nesměl říkat, kde ti takovou věc namíchali.
A kolik myslíšš že tam dávaj ?
Neboj ptal jsem se .
A kdyby 300 kg tak je to o 120 kč navíc.
Vyrábím stěpkovače,štípačky,navijáky a štípací kužele
Vyrobím na soustruhu,fézce cokoliv -dodám materiál

Vyrábím drážkové hřídele zemědělské -výrábím je tvarovou frézou.
https://www.kovovyroba-bibos.cz/

bibos
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od bibos »

mufik píše:1m3 betonu=1,3m3 štěrku,300kg cementu,štěrk musíš dovézt,cement musíš naložit,dovézt,složit,naházet do míchačky,vyklopit,dovézt v kolečkách na místo.pokud potřebuju 2 kolečka namíchám v míchačce.Pro 0,5m3 si dojedu do betonárky,namícháno za 10min,zaplatím 900,za litr nafty dovezu a naházím kde třeba.Celá akce trvá cca 60min,když to dělám sám.Ono ten čas má taky hodnotu /aspoň můj/.A hlavně ten beton je jako zvon.U větších akcí už jasně vítězí mix,do betonárky to mám ale jenom 3km,kdyby to bylo dál,musel bych asi uvažovat trochu jinak.
Tady se bavíme o míchání ve lžíci UNC ne růčo

timexy
Kontaktovat uživatele:

#19 Nový příspěvek od timexy »

já si míchal celý barák růčo a vyšlo mě to o půlku líp než z betonárky..... a míchal jsem 1 ku 3
kubík písku stojí 430 ,- kč a pytel cementu EU 57 kč

bibos
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od bibos »

Mě přiveze 10 t písku za 2500,- + 13 t štěrku za 4500,- CEMENT JE ZA 230,-
beton má cca 2,2 t z toho je tak 100 kg voda a třeba 250 kg cementu takže nám zbývá 1,8 na štěrk a písek to je 250 ,- písek a 350 štěrk
cement 630 plastifikátor 100,-(není podmínkou)
a cena 1330,- a to je beton jak řimbas Toto je letošní cena
Objednával jsem pod bazén 4,3 m 3 manipulace + 500 doprava 90 manipulace celkem s DPH 9106,- tak cena je 2117,- za m 3 betonu
Je tam 224 kg cementu. pardon ne 200 kg
Beton je to C12/15 (CZ,F1) S3 X0 22 mm II/A-LL 42,5N (tudíš lepší cement 42,5 ) ten je o 50 kč na metráku dražší
Toto jsem platil vloni v srpnu.

Japa

#21 Nový příspěvek od Japa »

timexy píše:já si míchal celý barák růčo a vyšlo mě to o půlku líp než z betonárky..... a míchal jsem 1 ku 3
kubík písku stojí 430 ,- kč a pytel cementu EU 57 kč
Při poměru 1:3 je potřeba 450 kg cementu na 1m3 betonu.
Cena "tvého" kubíku bez dopravy, práce a vody je tedy 1 456 Kč, takže pokud je betonárka do 15 km od stavby, tak domichávač vyjde vždy levněji a to nemluvím o kvalitě, která je nesrovnatelná (ve prospěch domichávači).
Naposledy upravil(a) Japa dne stř dub 03, 2013 9:38 pm, celkem upraveno 2 x.

chobotek

#22 Nový příspěvek od chobotek »

Timexy, míchal jsi to, jak ti to spadlo na lopatu. 1:3 je pohádka, které sám nevěříš. A mimochodem, to máš hmotnostní nebo objemový poměr?
No, těch 250kg cementu na kubík ať je třeba C12/15. Když to budu chtít z betonárky, vyjde kubík na necelých čtrnáct stovek. Vlastnosti betonu jsou zaručené, doma vypadne z každé míchačky něco jiného. Jinak nikomu nic necpu, každý ať staví, jak umí.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

bibos
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od bibos »

pokud pod 1400,- tak to není co řešit ale já psal že jsem platil skoro 2200,- a to tu jsou 3 betonárky a nejedou ani na 20 procent výkonu.. :-/

Vlada

#24 Nový příspěvek od Vlada »

u nás se pod 2000/m3 na betonárce nedostaneš,jednou sem měl asi 1940,- ale to sem měl odběr ten rok jako malej živnostník asi 250m3 pumpou od nich,takže pokud máte betonárku kde prodávaj kubik za 1400 tak to čumim :shock: (bohemka to neni tim sem si jistej,a cemex je sice levnější ale maj horší stroje,jednání i beton,hůř se s nim dělá)
neuznavam slovo "nejde",všechno jde něco holt na h....

timexy
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od timexy »

chobotek píše:Timexy, míchal jsi to, jak ti to spadlo na lopatu. 1:3 je pohádka, které sám nevěříš. A mimochodem, to máš hmotnostní nebo objemový poměr?
No, těch 250kg cementu na kubík ať je třeba C12/15. Když to budu chtít z betonárky, vyjde kubík na necelých čtrnáct stovek. Vlastnosti betonu jsou zaručené, doma vypadne z každé míchačky něco jiného. Jinak nikomu nic necpu, každý ať staví, jak umí.

timexy
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od timexy »

chobotek píše:Timexy, míchal jsi to, jak ti to spadlo na lopatu. 1:3 je pohádka, které sám nevěříš. A mimochodem, to máš hmotnostní nebo objemový poměr?

Nevim čemu bych neměl věřit, ale co si dělám sám sobě, tak si to přeci neošidím...... a snad každý umí počítat kolik tam čeho dá....

chobotek

#27 Nový příspěvek od chobotek »

Určitě jsi to udělal nejlíp, jak jsi mohl, ale dodržet poměr s lopatou a stavební míchačkou je nemožné. Z každé míchačky vypadne něco jiného a beton jako celek je potom mnohem horší než z betonárky. Dívám se na to z druhé strany, jako ten, kdo do betonu řeže, seká a vrtá (jádrově). Doma míchaný beton byl vždy o poznání horší. Možná to bylo tím, že stavebník lepší beton nechtěl, to netuším, ale na řezu byly vždy patrné lepší a horší vrstvy. Podle toho, jak se zadařilo. Proto je podle mého vhodnější poptat "horší" a levnější beton v betonárce, protože hůř na cenu to asi nevyjde. Píšu asi, protože nevím, kde míchá jaký zlatokop. Ono jde nakonec o to, kolik stojí kubík betonu stejné pevnosti a životnosti, jako ten namíchaný doma; srovnání s tabulkovou cenou betonu C20/25 není fér.
Dobrý beton jde udělat i doma, ale je třeba rozmyslet poměry a pak odměřovat na kyble, ne na lopaty, protože pak poměr lítá od zdi ke zdi. A do toho už se chce málokomu.

vitek

#28 Nový příspěvek od vitek »

Záleží jak na co je beton potřeba, ale nikdy sme poměry nějak extra neřešili. 1:4 1:3 a drží všechno. Nevím, jestli by vyšel dům na stejný peníze, kdyby se komplet vše místo míchačky dělalo mixem. Tímto se omlouvám za :OT: Neříkejte mi, že základy co lidi dělali v poměru i klidně 1:5 a hůř sou špatný, protože stejně drží 60let bezproblému. Když už sem to načal, tak mi vysvětlete, proč se tak houfně lije vše z betonu. To musí být pak hrůza pro eletrikáře topenáře a řemeslníky. Vychází to líp než klasická cihlová stavba?

chobotek

#29 Nový příspěvek od chobotek »

Z betonu se leje většinou jen skelet a stropy. Jak tahat v betonu elektriku je vidět na stránkách Koposu Kolín (nebo bylo, nechce se mě to teď ověřovat). Jinak píšu to samé, srovnává se tu cena kvalitního betonu zaručených vlastností s nějakou domácí směsí. A to je srovnání, ze kterého musí vyjít směs z betonárky dražší. No, jak říkají mluvčí obchodních řetězců: "český zákazník je výrazně cenově orientovaný". Takže co za svoje peníze dostane už neřeší.
Timexy, jestli chceš, vyřízni mi kousek svého betonu, uděláme pár testů a zkusíme zjistit, na kolik by vyšel kubík.

timexy
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od timexy »

Řezat nemám co , protože mě krásně vše drží a nemám proč to dělat. Za svým betonem si stojím a taky vše drží a stojí jak má.
Jinak díky za nabídku...... :)

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“