Můžou a nemusí, záleží kam to dáš, větčinou to každý řeší tak, že to repasují výměnným způsobem. Jednoduše dají novou kostku, pokud nemají kvalitní diagnostiku. Zkoumání a laborování by zákazníka mohlo vyjít na hříšné peníze.traxo.o píše:to my je jasne ale ale na stolici my na 100% zistia zavadu.?Krcaka1 píše:Jako laik nemáš šanci, pokud nemáš příručku na opravu těchto věcí kde jsou uvedeny nastavovací hodnoty a pokud nemáš znalosti o fukci, a nepoznáš zda daná součástka je (musel by jsi být strojař)O:K, máš smůlu Větčina ventilů je vzájemně lapovaná a těsní svoji geometrickou přesností)traxo.o píše:no chapem uz tu pisaly ze je tam nejaky plniaci ventil ale jak to na 100% zistim ze to je tak ?Krcaka1 píše:Zpětný ventil(plnící ventil)- je ovládán diferenciálním ventilem a slouží k plnění pracovního válce pro zvedání neseného nářadí.Při otevření diferenciálního ventilu se zpětný(plnící) ventil uzavře a při zdvižené poloze neseného nářadí se tlak ve válci uzamkne.
Další důležitý facikl na kostce je reduktor tlaku- slouží k dosažení dokonalé těsnosti šoupátka vnitřního okruhu a zpětného ventilu.
no atd. jsou tady nákresy, řezy ..........
Ten kdo tuhle hydrauliku vymyslel, musel být dobrá bedna.
oprava kostka go
Moderátor: Lukashil
Re: oprava kostka go
nevis na kolko to asi tak vyde penezKrcaka1 píše:Můžou a nemusí, záleží kam to dáš, větčinou to každý řeší tak, že to repasují výměnným způsobem. Jednoduše dají novou kostku, pokud nemají kvalitní diagnostiku. Zkoumání a laborování by zákazníka mohlo vyjít na hříšné peníze.traxo.o píše:to my je jasne ale ale na stolici my na 100% zistia zavadu.?Krcaka1 píše:Jako laik nemáš šanci, pokud nemáš příručku na opravu těchto věcí kde jsou uvedeny nastavovací hodnoty a pokud nemáš znalosti o fukci, a nepoznáš zda daná součástka je (musel by jsi být strojař)O:K, máš smůlu Větčina ventilů je vzájemně lapovaná a těsní svoji geometrickou přesností)traxo.o píše:no chapem uz tu pisaly ze je tam nejaky plniaci ventil ale jak to na 100% zistim ze to je tak ?Krcaka1 píše:Zpětný ventil(plnící ventil)- je ovládán diferenciálním ventilem a slouží k plnění pracovního válce pro zvedání neseného nářadí.Při otevření diferenciálního ventilu se zpětný(plnící) ventil uzavře a při zdvižené poloze neseného nářadí se tlak ve válci uzamkne.
Další důležitý facikl na kostce je reduktor tlaku- slouží k dosažení dokonalé těsnosti šoupátka vnitřního okruhu a zpětného ventilu.
To ti neřeknu, pokud nevíš příčinu, tak nemůžeš nacenit opravu. Ale pokud ti dají záruku na funkčnost 6 měsíců , pochybuji, že se dívají doprava či doleva, pokud mají pochyby, vše dávají nové, aby byla záruka funkčnosti.traxo.o píše:nevis na kolko to asi tak vyde penezKrcaka1 píše:Můžou a nemusí, záleží kam to dáš, větčinou to každý řeší tak, že to repasují výměnným způsobem. Jednoduše dají novou kostku, pokud nemají kvalitní diagnostiku. Zkoumání a laborování by zákazníka mohlo vyjít na hříšné peníze.traxo.o píše:to my je jasne ale ale na stolici my na 100% zistia zavadu.?Krcaka1 píše:Jako laik nemáš šanci, pokud nemáš příručku na opravu těchto věcí kde jsou uvedeny nastavovací hodnoty a pokud nemáš znalosti o fukci, a nepoznáš zda daná součástka je (musel by jsi být strojař)O:K, máš smůlu Větčina ventilů je vzájemně lapovaná a těsní svoji geometrickou přesností)traxo.o píše:no chapem uz tu pisaly ze je tam nejaky plniaci ventil ale jak to na 100% zistim ze to je tak ?Krcaka1 píše:Zpětný ventil(plnící ventil)- je ovládán diferenciálním ventilem a slouží k plnění pracovního válce pro zvedání neseného nářadí.Při otevření diferenciálního ventilu se zpětný(plnící) ventil uzavře a při zdvižené poloze neseného nářadí se tlak ve válci uzamkne.
sak to...ked nezistia pricinu a daju vsetko nove tak to bude drahe .to si aj ja doma pomenimKrcaka1 píše:To ti neřeknu, pokud nevíš příčinu, tak nemůžeš nacenit opravu. Ale pokud ti dají záruku na funkčnost 6 měsíců , pochybuji, že se dívají doprava či doleva, pokud mají pochyby, vše dávají nové, aby byla záruka funkčnosti.traxo.o píše:nevis na kolko to asi tak vyde penezKrcaka1 píše:Můžou a nemusí, záleží kam to dáš, větčinou to každý řeší tak, že to repasují výměnným způsobem. Jednoduše dají novou kostku, pokud nemají kvalitní diagnostiku. Zkoumání a laborování by zákazníka mohlo vyjít na hříšné peníze.traxo.o píše:to my je jasne ale ale na stolici my na 100% zistia zavadu.?Krcaka1 píše:Jako laik nemáš šanci, pokud nemáš příručku na opravu těchto věcí kde jsou uvedeny nastavovací hodnoty a pokud nemáš znalosti o fukci, a nepoznáš zda daná součástka je (musel by jsi být strojař)O:K, máš smůlu Větčina ventilů je vzájemně lapovaná a těsní svoji geometrickou přesností)traxo.o píše:no chapem uz tu pisaly ze je tam nejaky plniaci ventil ale jak to na 100% zistim ze to je tak ?Krcaka1 píše:Zpětný ventil(plnící ventil)- je ovládán diferenciálním ventilem a slouží k plnění pracovního válce pro zvedání neseného nářadí.Při otevření diferenciálního ventilu se zpětný(plnící) ventil uzavře a při zdvižené poloze neseného nářadí se tlak ve válci uzamkne.
Jenže pokud to je v kostce tak tu si jen tak neopravíš. Jasně, při troše štěstí ji rozebereš a dáš nový O kroužky, jenže je tam spousta kuželek a lapovaných povrchů a to doma neopravíš.
sak to ja vieem ze to neopravym ked to bude v kostke sak dam novu .oni tiez daju novu alebo opravia .? uz my ju opravovali celu go a stale to iste .trago105 píše:Jenže pokud to je v kostce tak tu si jen tak neopravíš. Jasně, při troše štěstí ji rozebereš a dáš nový O kroužky, jenže je tam spousta kuželek a lapovaných povrchů a to doma neopravíš.
Hoši... a nešlo by to bez tých "rozsiahlych citácii"?
Vyzerá to tu ako na smetisku...
Vyzerá to tu ako na smetisku...
tak zkus zavolat do toho Brna jak jsem dával odkaz, samotnýho by mě zajímala cena výměnnym způsobemtraxo.o píše:sak to ja vieem ze to neopravym ked to bude v kostke sak dam novu .oni tiez daju novu alebo opravia .? uz my ju opravovali celu go a stale to iste .trago105 píše:Jenže pokud to je v kostce tak tu si jen tak neopravíš. Jasně, při troše štěstí ji rozebereš a dáš nový O kroužky, jenže je tam spousta kuželek a lapovaných povrchů a to doma neopravíš.
este jedna otazka pod kostkou ma byt nejake tesnenie alebo nietrago105 píše:tak zkus zavolat do toho Brna jak jsem dával odkaz, samotnýho by mě zajímala cena výměnnym způsobemtraxo.o píše:sak to ja vieem ze to neopravym ked to bude v kostke sak dam novu .oni tiez daju novu alebo opravia .? uz my ju opravovali celu go a stale to iste .trago105 píše:Jenže pokud to je v kostce tak tu si jen tak neopravíš. Jasně, při troše štěstí ji rozebereš a dáš nový O kroužky, jenže je tam spousta kuželek a lapovaných povrchů a to doma neopravíš.
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci zeptám se budete to určitě vědět třeba Kolega Krcaka1 Já když změřím tlak v rychlospojkách tak mě manometr ukazuje necelejch 200 atm takže to začne přepouštět ventil. Mám to tak nechat nebo ho vyndat a na měřáku ho naladit na těch 170-180 atm jak to má bejt?
Děkuji za názory
Děkuji za názory
Zetor 6911 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=6675
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
- zetorak jirka
Michale, vůbec bych to neřešil. A pokaď máš na něčem špatný hadice tak ti popraskaj i na tech 180, a jinýmu to nevadí.Michal(zetor) píše:Ahoj kluci zeptám se budete to určitě vědět třeba Kolega Krcaka1 Já když změřím tlak v rychlospojkách tak mě manometr ukazuje necelejch 200 atm takže to začne přepouštět ventil. Mám to tak nechat nebo ho vyndat a na měřáku ho naladit na těch 170-180 atm jak to má bejt?
Děkuji za názory
20 MPa je hodně, v příručce je psáno 14+0,5 MPa na pojišťováku u čerpadla
"Pojistný ventil závislého čerpadla hydrauliky je seřízen u všech typů traktorů (5211-7745) na tlak 16 + 2 MPa. U traktorů s nezávislým čerpadlem hydrauliky je pojistný ventil seřízen na tlak 18 + 2 MPa."
A otváraci tlak na valci hydrauliky je nastavený na 21+2MPa a je zhodný pre všetky typy traktorov 6011-7341
A otváraci tlak na valci hydrauliky je nastavený na 21+2MPa a je zhodný pre všetky typy traktorov 6011-7341
no taak ze zohnal som druhu kostku od predajcu co u nas predava nahradne diely ale zevraj je po oprave ale nejde vobec tedadream píše:"Pojistný ventil závislého čerpadla hydrauliky je seřízen u všech typů traktorů (5211-7745) na tlak 16 + 2 MPa. U traktorů s nezávislým čerpadlem hydrauliky je pojistný ventil seřízen na tlak 18 + 2 MPa."
ked som ju namontoval tak raz zdivihla a potom uz nic iba vonkajsi okruh ide v pohode ale vnutorny nejde vobec asi tam pojde nova...
Tohle mi řekli i kluci od nás tady nedaleko z dílen. Prostě ta kostka je tak složitá že stačí ji vymontovat a dát tam jinou a stejně se to klidně nerozchodí a musí to jít na stolici.
Nadávali že stačí ji odpojit a připojit a stejně blbne.
Nevím , neznám to ale oni snad jo,dělají o traktorech léta tak by zkušenosti měli mít.
Já právě kostku navíc mám a hydraulika je taky nespolehlivá tak sháním informace a hledám jak to odstranit.
Nadávali že stačí ji odpojit a připojit a stejně blbne.
Nevím , neznám to ale oni snad jo,dělají o traktorech léta tak by zkušenosti měli mít.
Já právě kostku navíc mám a hydraulika je taky nespolehlivá tak sháním informace a hledám jak to odstranit.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.