Štípačka trochu jinak
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Štípačka trochu jinak
klobuk dole taketo nieco by sa zislo aj mne pekna drzim palce
no teda nádherná práce na to bych se zašel snad i podívat. Kde ve Vracově sídlíš? Mám tam babičku
fakt pěkné
fakt pěkné
Věrný člen agresorů.com
Tos měl v tom Hydrocomu nechat ještě pár stovek za montážní sadu mezi motor a čerpadlo a ne se trefovat na osu sám. Jinak velmi pěkné. Ten filtr dole prodluž hadicí, aby výtok z něj byl stoprocentně vždy pod hladinou.
Konečně mám chvilku a mohu popsat materiál a další věci.
Hlavní rám jsem vytvořil svařením dvou uček 160mm , hlavní pístnice má rozměry válec 105mm , pístní tyč 55mm , zdvih 620mm.
Rozvaděče jsou oba dva Bucher , jeden klasický dvousekční , druhý spešl na štípačku s vypínacím šoupátkem.
Čerpadlo je nové UN32AL , motor 4kw/1440 ot. Téměř veškerý materiál je co dům dal.
Chtěl bych za poloautomat ještě udělat pomocný stůl s válečky na posuv klád. Mám představu , že bych řezal a štípal
klády do délky max 2500mm a zvedal pomocí hydraulického zvedáku.
Když vše dobře dopadne , mohl bych mít řetězovou el. pilu na 380v , jinak asi připadá v úvahu koupě nové na 220v.
Jo , kolečka jsem kupoval na netu , filtr a rozvaděč na štípačku v Hydrocomu.
Zde ještě foto spojky motoru s čerpadlem.
Tuto samou spojku mám na starší štípačce a zatím to slouží dobře.
Hlavní rám jsem vytvořil svařením dvou uček 160mm , hlavní pístnice má rozměry válec 105mm , pístní tyč 55mm , zdvih 620mm.
Rozvaděče jsou oba dva Bucher , jeden klasický dvousekční , druhý spešl na štípačku s vypínacím šoupátkem.
Čerpadlo je nové UN32AL , motor 4kw/1440 ot. Téměř veškerý materiál je co dům dal.
Chtěl bych za poloautomat ještě udělat pomocný stůl s válečky na posuv klád. Mám představu , že bych řezal a štípal
klády do délky max 2500mm a zvedal pomocí hydraulického zvedáku.
Když vše dobře dopadne , mohl bych mít řetězovou el. pilu na 380v , jinak asi připadá v úvahu koupě nové na 220v.
Jo , kolečka jsem kupoval na netu , filtr a rozvaděč na štípačku v Hydrocomu.
Zde ještě foto spojky motoru s čerpadlem.
Tuto samou spojku mám na starší štípačce a zatím to slouží dobře.
Než budou první zkušební pokusy si musím ještě dlouho počkat.
Na štípajdě dělám , jen když je venku škaredě , jinak mám práci ve vinohradě a v zahradě.
Štípací klín bych chtěl mít stavěcí pomocí hydraulické pístnice , asi něco podobného jako na videu
První varianta byla udělat štípací klín z otěruvzdorného materiálu na lžíce bagrů , ale je to mastné.
Mám ještě nějakou 8mm a 10mm plotnu , tak bych to vyřezal a posvařoval . Nakonec bych navařil a vybrousil listové pero , nebo desku pluhu.
Na štípajdě dělám , jen když je venku škaredě , jinak mám práci ve vinohradě a v zahradě.
Štípací klín bych chtěl mít stavěcí pomocí hydraulické pístnice , asi něco podobného jako na videu
První varianta byla udělat štípací klín z otěruvzdorného materiálu na lžíce bagrů , ale je to mastné.
Mám ještě nějakou 8mm a 10mm plotnu , tak bych to vyřezal a posvařoval . Nakonec bych navařil a vybrousil listové pero , nebo desku pluhu.
Konečne sa tu začali robyt kalačky podla mojeho gusta ?odrezat polienko a rovno poštiepat na 4-6 ks
nejjednodužší je klín svařit z želíztek na pluh;) vydrží vše;)
Ostří na pevném klínu jsem vybrousil s listového pera , na posuvném jsem dal ze starého ostří pluhu , které jsem loni našel na kraji pole.
Chtěl jsem se ještě zeptat , zda mám ještě nějak vyztužit pevný štípací klín , který je přivařený s Ičkem na pevno ?
Mám obavu , že se to ohne.
Chtěl jsem se ještě zeptat , zda mám ještě nějak vyztužit pevný štípací klín , který je přivařený s Ičkem na pevno ?
Mám obavu , že se to ohne.
krasne cista prace jak bude resena pila? uecite ale bude treba dodelat pridrzavac polena aby se pri rezu nemohlo hejbat
Na tom přidržavači jsem prozatím neuvažoval.
Pilu mám již doma . Je sice starší a jetá , ale je na 380V !
V tom vidím největší přednost , že nebude žádný problém s uhlíky.
Je to pila Stihl E30 , lišta 50cm.
Zítra bych hodil nějaké fota.
Zatím mi vrtá hlavou to vyztužení pevného klínu . Přivařit ještě nějakou výztuhu pevného klínu ?
Pilu mám již doma . Je sice starší a jetá , ale je na 380V !
V tom vidím největší přednost , že nebude žádný problém s uhlíky.
Je to pila Stihl E30 , lišta 50cm.
Zítra bych hodil nějaké fota.
Zatím mi vrtá hlavou to vyztužení pevného klínu . Přivařit ještě nějakou výztuhu pevného klínu ?