Kachny, husy, barbarie ...
Re: Kachny, husy, barbarie ...
Dobrý den, nevíte někdo kolik snese brojlerová husa vajec?
-
dobry vecer.nejlevnejs sezenete barbaria /husokachny/ na jediny lihni barbarii v c.r. na www.kachny.cz vice inf. 606713559
Pristi tyden budu mit od jednoho znameho dve kachny a jednoho kacera. Jsou to cinky, tak se chci zeptat, jestli se necim lisi v krmeni a tak nejak celkove, od normalnich bilych kachen? Kolik potrebujou prostoru? Budu mit ohrazeno cca 130m2 a bude tam s nima jeste 13 slepic. Staci to? Potrebujou hodne vody? Muzu je krmit zbytkama z kuchyne (manzelka dela v hotelu)? Slepice zerou vsechno, tak abych tem kachnam neublizil. Dik.
Jo a jeste mi rikal, ze je nechava sedet na vejcich, tak nevim, jestli nemam dat vejce do lihne, jestli se o ty kachny postaraji. Ale asi jo, priroda si poradi, ne?
Jo a jeste mi rikal, ze je nechava sedet na vejcich, tak nevim, jestli nemam dat vejce do lihne, jestli se o ty kachny postaraji. Ale asi jo, priroda si poradi, ne?
Pred x rokmi sme tieto kacice chovali, su to polodivoke tvory, kacica raz na jar zmizla, nikde sme ju nevedeli najst, nakoniec sa objavila po case aj s 10 malymi :-)
Tie nase boli celkom zdatni letci, kacer mal oblubene miesto na streche domu.
Tie nase boli celkom zdatni letci, kacer mal oblubene miesto na streche domu.
včera konečně se podařilo mé husokachně vylíhnout 15 mladejch
Kdo maže ten jede
Činky jsme měli několik let. Měli jsme je odděleny od slepic, protože slepice je pořád otravovali, hlavně když seděli na vajíčkách. Oddělili se, a byl klid. Baští to co kačeny, krouhanou řepu, nařezanou kukuřicu, šrot a podobně.
Aby nelítali, tak jim stačí zastřihnout křídla jako slepicím.
Aby nelítali, tak jim stačí zastřihnout křídla jako slepicím.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
je fakt, že slepice jsou vlezlý a útočný, když se blížil termín líhnutí, tak jsem zamezil slepicím přístup do kachníku, aby mi neuklobali kachňátka, to mi poradil kolega z práce kterej, už chová kachny se slepicema x let, a už mu za ty roky nějaký to kachně uklobali.
Kdo maže ten jede
Czechboss, normálně nikomu nic nezávydím ale tobě ten rybníček s kachnama jo. Máš to krásné.
Taky se mi líbí ten rybníček pro kačeny. A prostředí okolo. Kousek od baráku mám malý potok. Jak mi říkali staří pamětníci, kdysi jako děcka tam pásávali husy a kačeny. Dneska je to stoka.
Jde se v tom rybníčku i koupat?
Jde se v tom rybníčku i koupat?
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Chlapi díky za pochvalu, určitě kdybych ten rybník neměl, tak kachny chovat nebudu, ale před tím než jsem s chovem začal, tak byl rybník plnej těch brouků potápníků samá pijavice a byly tam i čolci, takže to znamená, že voda byla opravdu čistá a dalo se tam v pohodě koupat, až na ty pijavice. Ale jak jsem tam nastěhoval ty kachny tak už bych se tam nekoupal, oni do toho dosti serou, ale jinak tam mám i ryby ale zatím jenom okrasný (takový ty barevný karasi) a pak takový ty střevle toho tam jsou hejna. Jinak rybník má přítok ze spodního pramene, takže voda je opravdu čistá.
Kdo maže ten jede
máte někdo dobrej způsob jak rychle a dobře oškubat husu? Budu jich likvidovat 40, a jednu co sem už zkoušel mi s přestávkama trvala 4hodiny
Musíš vystihnout než žačnou podrůstat novým peřím, jinak je to práce na ho......
Vlasatej: já jsem husu ještě neškubal, ale když mi kaena nejde tak to stahuju z kůže je to rychlejší
Kdo maže ten jede