neoriginál ZETOR 25 A ze Svijan

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Bronťo
Kontaktovat uživatele:

Re: neoriginál ZETOR 25 A ze Svijan

#16 Nový příspěvek od Bronťo »

Ahoj No zaleži aky maš typ prevodovky mne do A vlezlo cca 35l a robyl sem to ako pišeš pp90 zmišana z vazelinu tak odoka v kybli myšakem na maltu tež my to poradil jeden pan a zatial 3 roky pohoda olej neteče prevodovka nehuči vše ide lahko iba v zime o neco tuchši nevyem aky vliu to ma na životnost ložisk a prevodu ale snat to neubliži. švagor tet do TK daval PP90H hypojidni tež je taky hustejši

Inak moc sa my pači ta priruba na hydraulike pre zaves je to vše pekne preztužene asi to budem muset odkukat lebo sa bojim že hydraulku vyškubnem z tych 5 šrubu pri mojom pretažovani fakt super patent.

Tak at sa dari pri opravach!

Míra Z 25

#17 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Já jsem měl v převodovce asi 25 litrů starého ošklivého oleje neznámé hustoty, bylo vidět, že byl i trochu s vodou...
Dočetl jsem se, že se dávalo 25 litrů (to odpovídalo i kontrolnímu šroubu na levé straně převodovky) a při práci s řemenicí se mělo dávat 35 litrů.
Dával jsem pak novej PP90, 35 litrů, protože používám traktor i jako pohon pro štípačku a špalíkovač, ať je to pěkně potopené. Řešili jsme zde i polohu kontrolního šroubu, zdali jej později nedávali výše, ale na nic jsme nepřišli - nějak se to pak už nezměřilo, můžeme to znovu změřit a uvést nejlépe s číslem převodovky...
Řídký olej mi začal vytékat nevyměněným guferem na spojce a i mně přišlo, že se hůř řadí s řidším olejem, tak jsem zainvestoval a pořídil si 20 litrů PP44 a odpustil jsem devadesátku a dolil tímto.
Přijde mi, že se řazení zlepšilo, ovšem v zimě je znát ta hustota oleje, než se trochu rozjede, tak je to o kvalt níž a jde ztouž řadit. Nedovedu si to představit v zimě (0 ° - -8° C, ve větším mrazu jsem snad nejel) se samotným PP44 či snad s tou vazelínou. V sousední vesnici známej má s "vazelínou" a říkal, že v zimě byla první fůra na 4, další na 5 a pak teprve mohl řadit šestku. Tak nevím. Ta cena za PP44 je ale teda palba...

Jaro25

#18 Nový příspěvek od Jaro25 »

Aj ja tam mám zmes vazelíny a nejakého PP80, tak som to kúpil a tiež som počul, že sa to takto robilo. Maže to myslím dosť dobre. Tá vazelína sa najlepšie zamieša do teplého oleja. Tiež mám v A-čku niečo cez 30 l a kontrolný otvor mi zodpovedá asi tým 35 litrom.

Ondra Svijany

#19 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

prěvodovka je Ačková a typ netuším,nějaké číslo je mezi portálem a hydraulikou.Měli jsme dřív nekolik pětadvác a co si pamatuji tak jedna se v zime nedala moc rozhejbat,ale to me uz nejak netíží,mam ji na praci jen od jara do podzimu.Štipačku mam jen kuželovou jako nouzovku když nemužu zvednout metrovku dřeva na vuz a nevezme to fiskars X27 :) .Traktor uz bude jenom využívanej na obhospodaření 0,5ha,nějaké to dřevo do krbu a na praci kolem nedodělané novostavby.Tu desku pod závěs jsem řešil po zkušenosti že jsme měli na jedné vytržený šrouby co držej hydrauliku,ale to jsme za tim tahaly 3t rozmetadlo a 16q horal

Libor Z25

#20 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Ahoj , chtěl jsem se zeptat , vidím že máš rozdělanou hydrauliku , jaký závit a šroub je v hydraulické skříni co zajišťuje hřídel pracovního válce ? díky moc za odpověď :) Libor
Libor :-)

Ondra Svijany

#21 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

Libor Z25 píše:Ahoj , chtěl jsem se zeptat , vidím že máš rozdělanou hydrauliku , jaký závit a šroub je v hydraulické skříni co zajišťuje hřídel pracovního válce ? díky moc za odpověď :) Libor
Jaký máš namysli? Ten z boku skříně nebo ten co je zespoda co zajištuje hřídel proti pootočení

Libor Z25

#22 Nový příspěvek od Libor Z25 »

no spíše oba :D , ale hlavně ten zespod , co zajišťuje hřídel proti pootočení ;-) díky

Ondra Svijany

#23 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

tak zase trocha pokračování
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Libor Z25

#24 Nový příspěvek od Libor Z25 »

šroub už mám , sehnal jsem celou skříň s ozubenýma kolama , bočním náhonem aj s tím šroubem :-) takže pohoda , už to mám aj namontované a natřené :-)

mihi

#25 Nový příspěvek od mihi »

Ondra Svijany píše:tak zase trocha pokračování
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pekná práca... 8)

Mihi :)
Mihi

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od McPeci »

správná slova :)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Libor Z25

#27 Nový příspěvek od Libor Z25 »

dobrá práce 8) , zdá se , že to děláš pořádně , tak jak to má být :)

Ondra Svijany

#28 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

snažím se,dneska jsem vyjel z dílny vyzkoušet brzdy a řízení.Brzdy moc ostré tak jsem je musel povolit a řízení se musí ještě trochu rozchodit,ale jinak v poho bez vůle.Hydrauliku jsem zkoušel jen naprazdno jeden okruh,druhy až zapojím sklopku.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od McPeci »

celkem mě fascinuje úprava tvého traktoru, máš tam i nějaké plechy na rozšíření podlahy? neuvažuješ i o kabině s dveřmi ve předu?? nemůže se ten závěs od hydrauliky odtrhnout popř. hydraulika od převodovky???
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Ondra Svijany

#30 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

plechy tam budou tl.5 slzička,boudu jsme kdysy na něm měli podobnou origu,ale byla z nejakáho starého john deera(zezadu otevřená,boční okýnka šoupací a čelní sklo vyklápěcí)teď už máme jen zahradu necelých 0,5ha tam ovocný stromky a bouda vadila,tak sem ji nechal kamošovi.A toho závěsu se nebojím,že by se vytrhl,je z boku přišroubovanej do převodovky,za portalama jsou na každý straně dvě díry se závitama a stejně ani netahám víc než 2,5t

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“